joi, 22 februarie 2024

CARACTERUL - Pagina de biblioteca

 

Abigail Van Buren: "Cele mai bune indicii despre caracterul cuiva sunt: cum trateaza pe cei care nu-i fac niciun bine si cum trateaza pe cei care nu pot riposta.

Abraham Lincoln: "Aproape toti oamenii rezista nenorocirilor. Daca vrei sa testezi cu adevarat caracterul unui om, da-i putere. *** "Caracterul este ca un arbore si reputatia este ca o umbra. Umbra este ceea ce ne inchipuim noi ca este; arborele este lucrul real. ***"Nu poţi construi caracterul şi curajul prin lipsirea unui bărbat de iniţiativă şi independenţă."

Adolf Hitler "Cel puternic, trebuie să domine şi să nu se amestece cu cel slab, ceea ce ar însemna sacrificiul proprii naturi înzestrate. Numai cel născut slăbănog se poate uita la acest principiu ca fiind crud" **"Caracterul bărbatului poate fi recunoscut după două semne: după femeia cu care se însoară şi după felul în care acesta moare."

Adrian Păunescu: ”Atitudinea faţă de femeie defineşte un caracter.

Aeschylus: "Putini oameni sunt capabili sa onoreze fara invidie un prieten care a prosperat. Putini oameni au acesta trasatura de caracter.
Albert Einstein: "Slăbiciunea atitudinii, neînlăturată la timp, devine slăbiciunea caracterului. *** Am

ajuns să cunosc caracterul schimbător al tuturor relaţiilor umane şi am învăţat să mă protejez atât împotriva căldurii, cât şi a frigului, aşa încât am un echilibru termic destul de bun.*** Cei mai mulţi oameni cred că intelectul este ceea ce face să fii un mare om de ştiinţă. Dar ei greşesc – este caracterul.

Aleksandr Ivanovici Herzen: ”Trebuie să ai tăria de caracter să spui şi să faci una şi aceeaşi.

Alexandru Paleologu: ”Cred, dimpotrivă, mult mai capabil de prietenie genul mai distant, mai rezervat, mai puţin doritor de a plăcea, poate chiar în aparenţă mai egoist, poate uneori cu un caracter mai dificil.

Alexandru Vlahuta: ”Fiecare suflet îşi poartă chipul care i se potriveşte. Dacă nu şi-l are de la început croit pe seama şi făptura lui, singur şi-l modelează, din lăuntru în afară, încetul cu încetul. Nu e linie, nu e trăsătură cât de neînsemnată în figura unui om...*** ” Îi trebuie neamului acestuia o generaţie care să se jertfească, o generaţie de viteji şi de patrioţi până la nebunie. În toate timpurile au fost căutaţi oamenii de treabă, dar niciodată n-am avut mai mare nevoie ca acum de luptători hotărâţi”

Alfred Adler: ”În cazul copiilor, cel mai bine observăm caracterul lor în momente de tranziţie, când încep să meargă la şcoală sau când se schimbă în mod brusc condiţiile de acasă. Astfel se explică faptul că o eroare personală de adaptare - cum ar fi dorinţa de...

Alfred Binet: ”Se pare că succesul în viaţă îl datorăm următorilor trei factori: caracterul, inteligenţa şi sănătatea. Dar să nu uităm de un al patrulea factor: puţin noroc.

Alfred de Vigny: "Destinul conduce o jumatate din viata fiecarui om, iar caracterul cealalta jumatate"
Ambrose Bierce: ”A disimula, a pune o camasa curata pe caracter.*** Fizionomie, arta de a determina caracterul altcuiva dupa asemanarile si deosebirile dintre fata lui si a noastra, care este standardul de excelenta.
Andre Gide: ”Legile si moralele sunt, prin definitie, educative si tocmai prin acest caracter, provizorii, orice educatie bine gandita tinde sa se poata lipsi de ele."
Andrei Pleșu: "Extremele au mult mai mult caracter, sunt mult mai precise decat media."

Anne Frank: ”Cât de adevărate erau cuvintele tatei când spunea: toți copiii trebuie să își caute sclipirea. Părinții pot doar să ofere sfaturi bune sau să-i îndrume către cele mai bune căi, însă formarea finală a caracterului unei personae stă în propriile sale mâini.

Anonim: ”Viitorul caracter al fiilor nostri va fi conform cu ceea ce invata de la noi azi.”*** ”Păzește-ți gândurile; ele se transformă în cuvinte. Păzește-ți cuvintele; ele devin acțiuni. Păzește-ți acțiunile; ele devin obișnuințe.” *** ”Toată lumea încearcă să-și definească acest lucru numit caracter. Nu este greu. Caracterul face ceea ce e bine atunci când nimeni nu se uită.” *** ”Caracterul este ceea ce știi că ești, nu ceea ce cred alții că ai fi.” 

Antistene: ”După cum fierul e ros de rugină, astfel e ros invidiosul de propriul său caracter.

Antoine François Prévost: ”Nimic nu-i mai de admirat şi nu dă mai mult preţ virtuţii decât încrederea cu care baţi la poarta inimii unor oameni al căror caracter îl cunoşti.

Aristotel: ”În prietenia erotică însă, uneori cel ce iubeşte se plânge că iubirii sale pasionale nu i se răspundea la fel, chiar şi când întâmplarea face să nu aibă nimic demn de iubit; la rândul său, cel iubit se plânge adesea de celălalt.” *** ”Prietenia bazată pe plăcere prezintă o oarecare similitudine cu prietenia perfectă (căci şi oamenii de virtute se agreează unul pe altul); la fel şi cea bazată pe utilitate (căci şi oamenii de virtute sunt utili unii altora). *** Frumuseţea sufletului străluceşte atunci când o persoană întâmpină fără să-şi piardă cumpătul fiecare neşansă pe măsură ce se iveşte, nu pentru că nu ar simţi, ci pentru că este o persoană cu caracter superior şi plină de eroism.*** Muzica reproduce însuşi caracterul uman.*** „Zgârciții adună ca și când ar trăi veșnic, risipitorii risipesc ca și când ar trebui să moară.” **"Frumuseţea sufletului străluceşte atunci când o persoană întâmpină fără să-şi piardă cumpătul fiecare neşansă pe măsură ce se iveşte, nu pentru că nu ar simţi, ci pentru că este o persoană cu caracter superior şi plină de eroism.**"Muzica reproduce însuşi caracterul uman."

Arthur Schopenhauer: ”Caracterul omului poate fi dedus din manifestările lui mărunte, pentru lucrurile importante oamenii îşi iau precauţii; în gesturile mici, ei se manifestă după natura lor şi fără să-şi dea osteneala să se ascundă.*** Cel mai bun caracter are momente de răutate şi cele mai mari genii, îngustimi de spirit.*** de vreme ce tot ce există şi se petrece pentru om nu e prezent imediat decât în conştiinţa sa şi nu se petrece decât pentru aceasta, e evident că predispoziţiile conştiinţei sunt ele însele lucrul cel mai important şi că lucrurile depind mult mai...*** In lucrurile cele mai mici unde omul nu are timp sa se prefaca, se arata caracterul lui.***Mila pentru animale este in mod esential legata de bunatatea caracterului. Oricine e crud cu ele, nu poate fi bun fata de oameni.**"Motivul mişcă voinţa nu prin ceea ce este el în sine, ci prin felul în care este cunoscut. Însă nici o influenţă morală nu poate avea ca rezultat o altă corecţie decât pe cea a cunoaşterii, iar demersul de îndreptare a defectelor de caracter ale...*** Nimeni nu poate vedea deasupra sa. Cu aceasta vreau să spun: fiecare vede la celălalt numai atât cât este el însuşi: căci el îl poate cuprinde şi înţelege numai în măsura propriei sale inteligenţe. Dacă aceasta este de calitatea cea mai umilă. *** Precum cel mai perfect corp omenesc conţine excremente şi exhalaţii mefitice, asemenea cel mai bun caracter are momente de răutate şi cele mai mari genii, îngustimi de spirit.*** Prin lucrurile neînsemnate, şi atunci când nu e în gardă, îşi arată cel mai bine un om caracterul.***Principiul cauzalităţii, care coordonează toate modificările fiinţelor, se prezintă sub trei aspecte şi anume: cauzalitatea în sensul cel mai restrâns al termenului; excitarea şi motivaţia. Toate motivele sunt cauze, iar orice cauzalitate aduce...*** Un caracter nobil, un spirit drept, o natura vesela si un corp sanatos sunt bunurile supreme si cele mai de pret pentru fericirea noastra.***Un temperament liniştit şi voios, izvorât dintr -o sănătate deplină şi dintr-o organizare fericită, o minte luminată, vie, pătrunzătoare şi dreaptă, o voinţă cumpătată şi blândă şi în urma ei o conştiinţă curată – acestea sunt însuşiri pe care...

Audrey Hepburn: „Poți afla mai multe despre o persoană prin ceea ce spune ea despre ceilalți decât prin ceea ce spun ceilalți despre ea.” 

Augustin de Hipona   Ceea ce îi diferenţiază în mod decisiv pe oameni este caracterul voinţei lor şi al iubirii lor predominante.***

Benjamin Constant: ”Imprejurarile nu reprezinta mare lucru, totul este caracterul.

Bertrand Russell: ”Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.

Bette Davis: "Femeile puternice, ca și caracter, se vor căsători întotdeauna cu bărbați slabi ca și caracter.

Billy Graham: „Cea mai mare moștenire pe care o poate transmite copiilor și nepoților săi nu sunt banii sau alte lucruri materiale acumulate în viața cuiva, ci mai degrabă sau moștenire de caracter și credință.”
Blaise Pascal: "Flecar deştept, caracter urât."**"Cuvinte bine ticluite, urât caracter." **"Om plin de duh, caracter prost!"
Bogdan Petriceicu Hasdeu: "În lume talentul nu înseamnă nimic fără caracter."

Bruce Lee: ”Cunoasterea iti va aduce putere, in timp ce caracterul iti va aduce respectul celor din jur.

Camil Petrescu: "Totdeauna indiferenta este ideologica si amabila, prezentata sub unghiul actualitatii si cu caracter strict personal."*** Nu se poate susţine stupiditatea că nu există cauze şi adevăruri care să merite să te pasionezi pentru ele, că totul e relativ şi indiferent, în raport cu... eternitatea. Totdeauna indiferenţa asta ideologică şi amabilă, prezentată sub unghiul...
Charles Haddon Spurgeon: "Un caracter deosebit este cea mai buna piatra de mormant. Cei care te-au iubit si cei pe care i-ai ajutat isi vor aminti de tine atunci cand florile de nu ma uita s-au ofilit. Scrijeleste-ti numele in inima lor si nu in marmura mormantului."
Claudius Claudianus: "Mandria murdareste chiar si cel mai nobil caracter."

Carl Gustav Jung: ”Alţii au mai pomenit încă şi de puritatea inimii sau a intenţiei, de facultatea pe care-o are rugăciunea de a-l aduce mai repede pe Tozgrec şi de efectele negative exercitate de bogăţie asupra apariţiei lui. Deşi opinia populară e încă...*** Când Al-Kindi a voit să arunce o ultimă privire drăgăstoasă la ceea ce tocmai crease pe deplin în lumea aceasta de substanţe sensibile, el a constatat că o schimbare ciudată se produsese în fiinţa sa. Era ca şi când toată substanţa i se scursese...*** Sufletelor nu le plac războinicii beţivi; după un anumit timp, li se face milă de ei şi-i părăsesc sau îi ucid. De aceea indianul nu bea decât trei săptămâni. Lucrul acesta e valabil numai pentru războinicii ignoranţi: înţelepţii înşişi pot să se...****  Masculinul şi femininul, inclusiv caracterele psihice masculine şi feminine, s-ar putea compara, de exemplu, cu o anumită provizie de substanţe care, în prima jumătate a vieţii, sunt consumate oarecum inegal. Bărbatul îşi consumă provizia lui mare...

Carolyn Jarvis: ”Caracterul unui asistent medical este la fel de important ca si cunostintele pe care le are. -

Chamfort: ”Cine n-are caracter nu-i om, ci un lucru.

Charles de Gaulle: ”Confruntat cu o criză, omul de caracter se mobilizează, impune propria sa personalitate acţiunii, îşi ia răspunderea pentru ea, şi-o însuşeşte.

Charles Haddon Spurgeon: ”Un caracter deosebit este cea mai bună piatră de mormânt. Cei care te-au iubit și cei pe care i-ai ajutat își vor aminti de tine atunci când florile de nu mă uita s-au ofilit. Scrijelește-ți numele în inima lor și nu în marmura mormântului.

Charlie Chaplin: ”Caracterul adevărat al unui om este dezvăluit când acesta este beat.

Chiara Gamberale (1977 - ): ”Cu cât aspirațiile noastre sunt mai potrivite cu propriul #caracter, cu atât viața ni le ajută mai cu spor.

Claudius Claudianus: ”Mandria murdareste chiar si cel mai nobil caracter.

Constantin Brâncuși: ”Lemnul, de exemplu, este în sine şi sub toate aspectele, sculptural. Nu trebuie să-l distugem, nu trebuie să-i dăm o asemănare obiectivă cu ceva ce natura a făcut dintr-un alt material. Lemnul îşi are propriile-i forme, caracterul său individual*** Suferintele il intaresc pe om, si sunt mai necesare decat orice placere, pentru formarea unui mare caracter.
Constantin Eretescu: "Folclorul este mai ales local. El este produsul unei epoci, al unei ocupatii, al unei culturi. Sigur, se pot da exemple elocvente de motive literare care au circulat dintr-o cultura in alta. O seama de motive epice preluate din Biblie au devenit...

Constantin Narly: ”Caracter inseamna pentru noi vointa conformista. A avea caracter, a fi om de caracter este a actiona potrivit valorilor in genere recunoscute ca valabile.
Constantin Radulescu-Motru:  ”Mai mult decat talentele, caracterele hotarasc soarta popoarelor, si doar forta morala le poate feri de invingere si nimicire.***  Înainte de 1927, activitatea mea era condusă de spirit curat didactic, constând în expunerea obiectivă a cunoştinţelor filosofice împrumutate din cultura Europei de Apus, iar după 1927, cu vârsta bătrâneţii, activitatea mea a evoluat, luând...
Constantin Severin: "Iniţiaţii spun că orice gând are greutate, formă, mărime, culoare, calitate şi putere. Gândurile (care sunt în esenţă vibraţii, sunete mute) ne controlează viaţa, ne modelează caracterul, ne ghidează destinul şi pot afecta pozitiv sau negativ...*** Ca om sunt rezultatul tuturor fiinţelor şi lucrurilor pe care le-am iubit, doar atunci când iubeşti/eşti iubit te poţi transforma cu adevărat, îţi poţi schimba chiar identitatea, acesta este de altfel şi unul din mesajele primului meu roman....***  A-ţi scufunda mintea în inimă este una dintre căile regale ale construirii unui caracter frumos.”

Costel Zăgan: "Cred că răbdarea ne forjează... caracterul. Nerăbdarea, doar, îi trânteşte uşa-n nas!*** Caracterul nu se experimentează; caracterul se... căleşte.***Cred că răbdarea ne forjează... caracterul. Nerăbdarea, doar, îi trânteşte uşa-n nas!***Caracterul este busola firii omeneşti.

Dale Carnegie: ”Orice prost poate critica, condamna şi lamenta, dar e nevoie de caracter şi control de sine pentru a fi înţelegător şi iertător.*** Oamenii cu caracter şi autostăpânire vor găsi puterea de a înţelege şi de a ierta.

Dave Willis: ”Înconjoară-te de prieteni care îţi vor consolida mariajul şi îndepărtează-te de oamenii care te pot tenta să îţi compromiţi caracterul.

Denis Diderot: "Tot ce este obisnuit este simplu, dar nu tot ce este simplu este obisnuit. Simplitatea este unul din principalele caractere ale frumusetii; ea este esentiala sublimului.

Denisa Vlad: "Incredere, proces si strategii! Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor.Motivul principal pentru care spun asta este nevoia de a înțelege cât mai repede și mai complet ce se întâmplă în jurul meu . Motivul secundar este să adune materie primă pentru miștourile groase .Ca să poți face această demonstrație trebuie să cunoști și să înțelegi cu adevărat oamenii.Unii dintre ei știu asta și acționează cu premeditare asupra talerelor balanței încrederii iar ceilalți sunt foarte mulți. Într-un cuvânt fii coerent și respectă principiile pe care le vrei respectate de ceilalți. Oare gresesc cand spun asta??Să fii lider presupune o combinaţie de strategie şi caracter. Dacă trebuie să renunţi la una, renunţă la strategie.*** V-aţi gândit vreodată cât de important este caracterul unei persoane? Cât de mult poate spune acest caracter despre persoană, despre mediul în care trăieşte şi chiar despre sufletul pe care îl are. Am cunoscut oameni şi oameni. Unii m-au impresionat prin felul lor simplu, frumos de a fi. Alţii m-au lăsat cu un gust amar şi, oricât de mult aş iubi oamenii, mă tot uit cu dezamăgire la ei, fără să înţeleg de ce au ales acest drum. Un drum fără caracter. Iar atunci când alegi să păşeşti pe acest drum… cu siguranţă îi vei călca pe toţi cei pe care-i vei întâlni. Şi da, vei face asta fără nici cea mai mică urmă de tristeţe. Asta pentru că te-ai obişnuit, asta pentru că ai uitat ce înseamnă să simţi cu cel de lângă tine, să iubeşti aproapele. Ţine minte, o persoană cu un caracter urât şi mizerabil va avea lângă ea o viaţă la fel ca şi caracterul. O persoană care are un caracter care lasă de dorit, nu va ezita niciodată să te înjunghie pe la spate. Şi asta pentru că s-a obişnuit să facă asta. S-a obişnuit atât de mult, încât i se pare ceva normal acum.Nu ştiu nici măcar dacă îţi doreşti să ai un caracter plăcut sau nu. Dar Dumnezeu ştie. El ştie ce persoană eşti tu şi ştie ce ascunzi în inimă. Şi… dacă alegi un drum fără caracter care pe moment s-ar putea să îţi aducă succes, ai grijă ca să nu calci pe cuie pe acel drum. Şi atunci când rămâi fără caracter, să ţii cont de faptul că s-ar putea să rămâi şi fără oameni care să te iubească cu adevărat.

Diane von Fürstenberg: ”Caracterul. Inteligenţa. Puterea. Stilul. Toate acestea înseamnă frumuseţe.

Doina Ionet: ”Nu există nepotrivire de caracter, decât în cazuri cu totul speciale, de ordin fizic, genetic, şi acestea sunt excepţii pe care oamenii le rezolvă cu decentă şi demnitate

Duiliu Zamfirescu: "Caracterele oamenilor sunt ca vinurile inchise; te gasesti totdeauna inaintea unei etichete si, in general, e bine sa nu bei butelia pana la fund, fiindca, chiar atunci cand vinul corespunde cu eticheta, dai de drojdie.

Dwight Lyman Moody: ”Caracterul este asa cum esti pe intuneric.
Degas: Fotografia este o imagine cu caracter magic de instantaneu.

Edgar Lee Masters: A fugit şi a fost bun dus pentru un an. Când s-a întors acasă mi-a spus o poveste ridicolă, Cum că fost răpit de piraţi pe lacul Michigan Şi ţinut in lanţuri, aşa că nu a putut să-mi scrie. M-am prefăcut că-l cred, deşi ştiam foarte...*** Nu caracterul, nici forţa, nici răbdarea Aşa cum credea oraşul m-au ţinut Lângă soţie, în timp ce predicam, Urmând calea pe care Domnul o alesese pentru mine. O dispreţuiam ca fiind cicălitoare, ca pe o femeie uşoară. Eram conştient...

Elbert Hubbard: ”Reputaţia multor oameni nu ar recunoaşte caracterul lor, dacă s-ar întâlni pe stradă.***Caracterul este rezultatul a două lucruri: atitudinea mentală și felul în care ne petrecem timpul.”

Emil Brumaru  Amiezi înfăşurate în vanilii, Pe tăvi trîntite, gingaşe şi moi, Cu clopoţei gălăgioşi la geneŞi degete prelinse din oloi, Trec în dulapuri, rîd dintre lichioruri, Pîndite de păianjeni cînd lipsim. (Oh, pentru ele-n căni au loc omoruri Şi...

Emil Cioran: ”Cine nu iubeşte natura nu iubeşte nici muzica, iar acele peisaje, ce nu ne trezesc reprezentări muzicale, nu pot fi amintiri. Cel ce n-a rătăcit transportat şi melancolic prin parcuri nu va înţelege graţia mozartiană. Înserări grave fără Brahms?...*** Cine nu iubeşte natura nu iubeşte nici muzica, iar acele peisaje, ce nu ne trezesc reprezentări muzicale, nu pot fi amintiri. Cel ce n-a rătăcit transportat şi melancolic prin parcuri nu va înţelege graţia mozartiană. Înserări grave fără Brahms?...***Cum se recunoaşte caracterul unui ignorant: nu aşteaptă niciodată de la el binele sau răul, ci le aşteaptă întotdeauna din partea celorlalţi. Cum îl recunoaştem pe filoz of: nu aşteaptă decât de la el tot binele sau tot răul.Dacă oamenii vor ajunge vreodată la o stare în  care să nu mai poată suporta monotonia, platitudinea şi vulgaritatea existenţei obişnuite, atunci orice prilej de trăire absolută va fi un motiv de sinucidere. Imposibilitatea de a supravieţui...***Dacă oamenii vor ajunge vreodată la o stare în care să nu mai poată suporta monotonia, platitudinea şi vulgaritatea existenţei obişnuite, atunci orice prilej de trăire absolută va fi un motiv de sinucidere. Imposibilitatea de a supravieţui...***

Epictet: Tendinţa spre acte reprobabile care poate lua o mare amploare, trebuie frânată, iar o astfel de tendinţă o manifestă cel mai mult omul cuprins de dorinţă şi copilul. Într-adevăr, copii trăiesc sub impulsul dorinţei şi la ei tendinţa spre plăcere...*** Prescrie-ţi de acum încolo un anumit caracter, o anumită regulă pe care s-o urmezi întotdeauna, indiferent dacă eşti singur sau împreună cu alţii.***

Recunosc în mine caracterele tatei şi mamei, mai ales al mamei, orgolioasă, capricioasă, melancolică.

Recunosc în mine caracterele tatei şi mamei, mai ales al mamei, orgolioasă, capricioasă, melancolică.

Eric Fromm: A fi indragostit de cineva inseamna mult mai mult decat a fi stapinit de un sentiment coplesitor - inseamna a lua o hotarare, a face o judecata, a te angaja printr-o promisiune. Daca dragostea ar fi doar un sentiment nestatornic n-ar exista nici o baza pentru fagaduinta de a iubi pe cineva pe toata durata vietii. Sentimentele vin si se duc. Cum as putea promite statornicie daca m-as baza numai pe ele, fara sa ma bizuiesc pe judecata mintii si pe vointa caracterului?***Din cauza fatalităţii există războaie şi o parte a omenirii trebuie să fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată că nu este posibil să fie mai puţină suferinţă pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raţionalizată din...***Din cauza fatalităţii există războaie şi o parte a omenirii trebuie să fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată că nu este posibil să fie mai puţină suferinţă pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raţionalizată din...

Ernest Hemingway: ”Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna, nu uitati ca Iuda avea amici ireprosabili.

Evan Esar: ”Caracterul este ceea ce îţi rămâne atunci când ai pierdut tot ce poţi pierde.

Feodor Mihailovici Dostoievski: ”Dacă ai vrea într-adevăr să striveşti, să distrugi un om, să-i dai pedeapsa cea mai îngrozitoare, astfel încât şi cel mai aspru criminal să se cutremure la gândul acestei pedepse şi să se sperie de ea dinainte, atunci ar fi suficient să-i conferi...*** Important e să ai caracter, priceperea, abilitatea, cunoaşterea vor veni de la sine. Trebuie numai să nu încetezi să vrei.*** Sentimentele oglindesc o trăsătură de caracter de mare profunzime.*** „Fii stăpân pe tine însuți și vei stăpâni lumea.”

Francis Scott Key Fitzgerald: ”Actiunea inseamna caracter.

François de la Rochefoucauld: "Hotararea, dreptatea, exemplul si sinceritatea alcatuiesc ceea ce noi numim caracter, el este temelia demnitatii personale. **"Caracterul este temelia demnitatii personale." *** Caracterul este temelia demnitatii personale.

François-Marie Arouet de Voltaire: ”Caracterul oamenilor îl poţi judeca după faptele lor.*** Cu cărţile e ca şi cu oamenii. Oamenii serioşi, de caracter, sunt cei mai preţuiţi. Cel ce-şi stăpâneşte închipuirea este superior celui care-şi dă frâu liber. E mai uşor să pictezi căpcăuni şi uriaşi decât eroi; precum e mai uşor să depăşeşti...***  „Judecă un om după întrebările pe care le pune și mai puțin după răspunsurile pe care le dă.” *** Îmi place o carte a cărei lectură îmi oferă o idee generală şi plăcută despre caracterul, sentimentele şi obiceiurile autorului.*** Se poate, oare, transforma caracterul? Da, dacă schimbi şi trupul.

Friedrich Engels: ”Orice violenţă politică se bazează iniţial pe o funcţie economică cu caracter social.

Friedrich Leopold Von Hardenberg  Un caracter este o voinţă perfect educată.***Caracter şi destin sunt două cuvinte pentru acelaşi lucru.

Friedrich Wilhelm Nietzsche: ”Caracterul este determinat mai mult de lipsa de anumite experiente decat de acelea pe care un om le-a trait deja.***A avea caracter înseamnă a avea totodată şi propria-ţi experienţă caracteristică care se repetă la nesfârşit. 

Gabriel Petru Baetan: ”Se poate cosmetiza un chip însă niciodată un caracter.***Singurul talent al unora este să se dezbrace. Când de haine, când de caracter.

Gaius Plinius Secundu: "Felul cum intrebuintam timpul liber ne tradeaza caracterul."
Georg Christoph Lichtenberg: "Iti poti da seama de caracterul unei persoane dupa glumele pe care nu le accepta."

Garabet Ibraileanu: ”Toate femeile ştiu să tacă ori să ascundă. Şi o femeie, cu cât e mai femeie, cu atâta posedă mai mult acest caracter şi deci cu atât e mai enigmatică, ori cu atâta e toate acestea, cu cât e mai femeie.

Georg Christoph Lichtenberg: ”O persoană îşi dezvăluie caracterul prin nimic mai evident decât gluma care îl jigneşte. *** Iti poti da seama de caracterul unei persoane dupa glumele pe care nu le accepta.

George Bernard Shaw: ”Dacă vrei să cunoşti caracterul cuiva, uită-te la felul în care-i tratează pe cei de la care nu poate câştiga nimic.

George Budoi: "A-l persifla pe cel ce-ţi bate obrazul nu ţine loc nici de caracter, nici de inteligenţă, dimpotrivă.*** Are minte şi cultură, Dar o ia pe arătură ***Batjocura e la îndemâna oricui, dar numai oamenii fără caracter recurg la ea.***Caracterul este o bijuterie minunată la care cizelezi toată viaţa.*** Caracterul este un oţel la care forjezi toată viaţa pentru a-l face din ce în ce mai rezistent.***Caracterul nu este o marfă, nu-l poţi cumpăra nici din piaţă, nici din magazinele de lux***Caracterul nu-i o marfă, ce o cumperi de la piaţă. Nu îl vinde la tarabă vreo deşteaptă precupeaţă.*** Caracterul unora e admirabil, e sublim, dar lipseşte cu desăvârşire, vorba lui Caragiale.*** Caracterul unora e ca un şvaiţer care are mai mult goluri decât substanţă.***

Că talentul îi lipseşte, Înţeleg, ce pot să zic? Lipsa-i el o suplineşte C-un caracter de nimic.*** Poţi să faci pe anonimul, Poţi să faci şi pe Cerberul, Ţi-ai schimbat pseudonimul, Însă nu şi caracterul.***

Inteligenţa nu scuză lipsa de caracter.*** Cel care spune că se dezbracă de caracter de fapt nu are caracter, ci doar i se pare.*** Cu inteligenţă te naşti, dar caracterul se dobândeşte prin educaţie.***

Cunoşti foarte bine caracterul omului după modul cum reacţionează atunci când îi lipsesc argumentele***Dacă s-ar putea ca oamenii să fie daţi în judecată pentru lipsă de caracter, câţi ar scăpa necondamnaţi?*** Degeaba este inteligenţă dacă nu e şi caracter.*** Doar cei lipsiţi de caracter îi apreciază pe cei lipsiţi de caracter.*** E preferabil să fii un om de caracter anonim decât un om de nimic cunoscut de toată lumea prin rangul lui înalt.*** Érai mult mai câştigat, Dacă tatăl tău, bancherul, Când din lume a plecat, Îţi lăsa şi caracterul.*** Există oameni fără caracter care te provoacă tot timpul, doar-doar vei deveni şi tu ca ei.*** Geaba minte, geaba fler, Dacă n-ai şi caracter!...*** Iată, -acuma se vădeşte, Că nu ai, că îţi lipseşte, Şi ce falsă ţi-e frăţia, Şi ce mare-i lăcomia. Geaba ai averi, monşer, Dacă n-ai şi caracter.*** Inteligenţa fără caracter poate fi mai periculoasă ca o atomică.*** Inteligenţa fără caracter poate fi mai periculoasă ca o bombă atomică."În biologie, funcţia schimbă organul, în societate schimbă caracterul omului.***"A-l persifla pe cel ce-ţi bate obrazul nu ţine loc nici de caracter, nici de inteligenţă, dimpotrivă.  "Érai mult mai câştigat, Dacă tatăl tău, bancherul, Când din lume a plecat, Îţi lăsa şi caracterul.*** În biologie, funcţia schimbă organul, în societate schimbă caracterul omului.***Îţi recunosc dreptul de a bate câmpii, dar nu şi pe acela de a fi bădăran.*** Mai uşor şlefuieşti diamantul decât caracterul omului, dar un caracter bine şlefuit e mai preţios ca orice diamant.*** Maşini şi vile, bani în bănci Şi toţi duşmanii luaţi în lănci, Succesul ţi-a venit, monşer, Din lipsa ta de caracter!*** Nici bogăţia, nici funcţiile nu ţin loc de caracter, oricât de bogat ai fi şi aricât de înalte funcţii ai avea.*** Nimic nu schimbă mai repede caracterul omului ca o funcţie nemeritată.*** Nu te naşti cu caracter. Caracterul se dobândeşte şi se întăreşte prin educaţie, prin voinţă şi prin efort propriu toată viaţa.***Oamenii cu adevărat de caracter sunt mai rari decât perlele şi diamantele.***Omul de caracter foloseşte oportunităţile, dar nu este niciodată un oportunist.*** Omul fără caracter e ca apa, care ia forma vasului în care o pui.*** Pe vremi, boierii trădători, Să pună mâna pe ciolan, Pârau ades pe domnitori, La-nalt Sultanul Otoman. Cu caracterul său viclean, Azi micul Ponta ne pârăşte, La Parlamentul Evropean, Căci cinstea, vai, nu îl cinsteşte...***Prefer omul de caracter fără prea multă inteligenţă, omului inteligent lipsit de caracter.*** Dificultăţile slăbesc caracterele slabe şi le întăresc şi mai mult pe cele tari *** Puţini oameni de caracter rezistă testului puterii; la cei lipsiţi de caracter nici nu se pune problema de rezistenţă.*** Sunt maeştri-n perierea Celor ce deţin puterea, Îndrăzneţi, au chiar mult fler, Da-s lipsiţi de caracter.*** Te-aud ades că spui, monşer, Că te dezbraci de caracter, Mă uit la tine şi spun: Vai, Ce să dezbraci dacă nu ai? !*** Un om de caracter e mai preţios decât perlele şi diamantele.***Un om de caracter nu se dezbracă niciodată de caracter.***Vai, ce om, ce caracter Are-al nostru premier! Nu e doar plagiator, E şi-un mare trădător. Camaradului său, frate, I-a băgat cuţitu-n spate. Dar ia spuneţi, dacă fiara Îşi trădează chiar şi ţara?****Vorbeşte rar, privind de sus, Se umflă-n pene de nespus, Se dă rotund, se dă grozav, Dar bietul e un om bolnav; Nu e la trup, ci vă spun fair, Că e bolnav... la caracter.***

George Calinescu: Nu-ţi fortifica în aşa fel caracterul, încât să nu mai poţi plânge. O femeie care nu ştie să plângă şi-a pierdut jumătate din farmecul ei.*** Numesti caracter un om frumos sufleteste, care stii sigur, de pilda, ca nu-si va calca cuvantul dat, ori nu va face nimic care sa fie in afara previziunilor celei mai stricte etici.

George Enescu: ”Muzica populară românească formează un ansamblu impunător, un tezaur scump, de la care se vor inspira compozitorii noştri... Întrevăd o dezvoltare posibilă în viitor. A crea în caracter românesc, fără aservirea la motiv. Iau asupra mea vina de a...*** Nu se poate susţine că muzica noastră populară are un caracter bine definit naţional. Însăşi doina noastră nu este decât un amestec de motive arabe, ruseşti şi ungureşti... S-a întâmplat cu muzica noastră naţională ceea ce s-a întâmplat şi cu...

George Orwell: ”Caracterul schimbător al trecutului este principala teză a SOCENG-ului (socialismul englez). Evenimentele care au avut loc nu există în mod obiectiv, ci supravieţuiesc doar în documentele scrise şi în memoria oamenilor. Trecutul este acel lucru...

George Santayana: ” Caracterul nostru este prevestirea destinului nostru, şi cu cât avem şi vrem mai multă integritate, cu atât va fi destinul nostru mai simplu şi mai nobil.

Georges Bernanos: ”Numai perpetua oroare de frică, frica de frică, este cea care modelează caracterul unui om viteaz.

Gheorghe Sarău: ”Un "Caracter ZERO" nu va egala nicicând un "Caracter de MILIOANE"

Giacomo Casanova: ”Caracterul e alcatuit din minte si din suflet. Asa se intampla ca el depinde de educatie si, prin urmare, poate fi indreptat sau imbunatatit.

Gotthold Ephraim Lessing” ”Admiraţia e un sentiment rece, care prin caracterul lui de uimire inertă, exclude orice pasiune mai caldă. 

Gustave Le Bon: ”Istoria unui popor nu depinde de instituţiile sale, ci de caracterul său.

Gustave Le Bon: ”Un individ poate fi adus într-o stare asemănătoare cu pierderea personalităţii sale conştiente, el supunându-se tuturor sugestiilor operatorului care l-a făcut să şi-o piardă şi comiţând actele cele mai incompatibile cu caracterul şi obiceiurile...*** Faptul cel mai izbitor, prezentat de o mulţime psihologică este următorul: oricare ar fi indivizii care o compun, oricât de asemănătoare ori deosebite ar fi modul lor de viaţă, ocupaţiile lor, caracterul ori inteligenţa lor – singurul lucru care...

H. Jackson Brown Jr.: "Caracterul nu este reprezentat de insusirile morale pe care ni le-a daruit Dumnezeu.Un caracter nobil si bine dezvoltat nu constituie o mostenire ereditara. El nu apare in mod intamplator, ci se dobandeste printr-un efort personal. Dumnezeu ofera talente, capacitati intelectuale, dar noi ne formam caracterul. Caracterul se formeaza in batalii grele si aspre cu propriul eu..Este necesar sa ne cercetam pe noi insane in mod riguros si nici o trasatura nefavorabila de caracter nu trebuie sa ramana necorectata. Nimeni sa nu zica: „Nu pot sa-mi corectez defectele de caracter”***“Caracterul e ceea ce faci când crezi că nu te vede nimeni.”

Heinrich Heine: ”Eu nu aş spune că femeile nu au caracter, doar că ele au în fiecare zi un caracter diferit.  ****Talentul îl ghicim după o singură manifestare, dar pentru a ghici caracterul e nevoie de o perioadă lungă de timp şi de comunicare constantă.

Helen Adams Keller: "Caracterul nu se poate dezvolta in liniste si pace. Numai prin incercare si suferinta se poate intari sufletul, insufleti ambitia si atinge succesul. **"Tine-ti chipul in soare si nu vei vedea umbra."

Henri Lacordaire: ”Caracterul este energia surdă şi constantă a voinţei.

Henri Louis Mencken: ”Poţi cumpăra cunoştinţe, dar caracterul nu se găseşte de vânzare.

Henri-Benjamin Constant de Rebecque: "Imprejurarile nu reprezinta mare lucru, totul este caracterul."
Henri Lacordaire: "Caracterul este energia surdă şi constantă a voinţei.

Henrik Ibsen: ”Oamenii trebuie să-şi armonizeze reciproc caracterele, dacă vor să-şi îndeplinească menirea în societatea din care fac parte.

Henry Clay: ”Dintre toate caracteristicile care aparţin oamenilor onorabili, nimic nu este atât de apreciat cum este caracterul.

Henry James: "Ce este caracterul, decat determinarea creata de un incident, ce este un incident, decat ilustrarea caracterului"

Henry Miller: ”Artistul creator are ceva în comun cu eroul. Deşi funcţionează pe alt plan, şi el îşi imaginează că are soluţii de oferit. Îşi jertfeşte viaţa pentru a înfăptui triumfuri imaginare. Şi la încheierea fiecărei grandioase experienţe, fie a...

Henryk Sienkiewicz: ”Moartea nu-i nimic altceva decât îndepărtare, însă atât de imensă, încât chiar şi cele mai iubite fiinţe cufundate în ea îşi pierd treptat caracterul real şi se transformă doar în nişte umbre albăstrii, dragi inimilor noastre.

Heraclit din Efes: ”Caracterul unui om este îngerul său păzitor.*** Caracterul omului e destinul său.

Hermann Hesse: „Oamenii cu curaj şi caracter le par întotdeauna stranii celorlalţi.” 

Hilary Hinton: ”Personalitatea are puterea de a deschide uşi, dar e nevoie de caracter ca să le ţii deschise. ***Caracterul te face să te dai jos din pat; implicarea te determină să treci la fapte; credinţa, speranţa şi disciplina te ajută să mergi până la capăt.*** Caracterul a fost acela care ne-a ridicat din pat, dedicarea a fost cea care ne-a pus în mişcare şi disciplina a fost aceea care ne-a dus până la destinaţie.

Hippolyte Taine: ”Un caracter e firesc atunci când se află în acord cu sine însuşi.*** Nimeni n-are dreptul să impună altuia plăcerea şi caracterul lui, nimeni n-are datoria să-şi împrumute de la altul caracterul şi plăcerea.

Honoré de Balzac: "Oamenii cu caracter puternic nu-si marturisesc greselile decat lor, in sine, si se pedepsesc singuri pentru ele." **"Pe bărbaţii din care au făcut nişte mieluşei, femeile îi conving mereu că sunt lei şi că au caracter de fier." **"Caracterul iubirii adevărate are multe asemănari cu copilăria: necugetarea, imprudenţa, risipa, râsul şi plânsul sunt aidoma."*** ”Iubirea îşi ia culoarea după fiecare veac. În 1822, iubirea a căpătat caracter de doctrină. În loc să fie dovedită prin fapte, ca pe vremuri, azi este pusă în dezbatere, se trăncăneşte despre ea, a devenit obiect de discurs la tribună

Horațiu: „Trei lucruri arată caracterul unui om: cărțile, prietenii și cadourile.”  *** „Nenorocirea dă pe faţă caracterul, iar fericirea îl ascunde.”*** ”Poţi să alungi caracterul cu furca, el va reveni mereu.

Horia Roman Patapievici: ”Tot ce nu obţii prin străduinţă abilă, inteligenţă, tărie de voinţă şi caracter este sau se va dovedi mai târziu un dar grecesc.*** Într-o civilizaţie eroică, a avea grijă de suflet înseamnă a-i da caracter pentru luptă. Iar lupta înseamnă, de fapt, să mori. A te pregăti pentru moarte, a muri demn, a muri luptând, a muri eroic face parte din creşterea sufletului, îngrijirea...

Howard Scott: ”Onorurile şi bogăţia schimbă caracterul oamenilor.

Immanuel Kant: ”Educaţia morală nu trebuie să înceapă cu îmbunătăţirea moravurilor, ci cu schimbarea modului de cugetare şi cu formarea caracterului.**** „Nu te plânge că ești strivit, dacă te-ai făcut vierme.”   *** ”Caracterul consta in taria hotararii cu care cineva vrea sa faca ceva si pune acel ceva în executie.

Ioan Petru Culianu: ”Poeţii, sensibili la orice schimbare din familia prezidenţială, rimaseră conştiincios stihuri celebrând frumuseţea şi caracterul generos al pisicii Baha. Dar vai! Nici prin cap nu le trecea lor că cel mai înverşunat duşman al poporului creştea în...  ***Bolovan, fără să nege caracterul ridicol al conceptelor romantice de popor şi de masă, insista îndeosebi asupra faptului că elita e socotită a nu-i înşela pe oameni, ci a-i trata ca pe adulţi. În Jormania trebuia instaurat un regim realmente.*** ”Misterul creaţiei constă în caracterul ei ludic, gratuit şi numai realizând în propria noastră existenţă aceeaşi gratuitate – altfel spus: jucându-ne – vom ajunge la dezvăluirea tuturor tainelor. Dar realizarea existenţială a gratuităţii implică o.***Rămânând singur în faţa necunoscutului, exilatul e iniţiat în existenţa solitară şi responsabilă, virilă, în adevăratul înţeles al cuvântului. Pe plan psihic, exilul apare ca o taină a formării unei noi fiinţe. Iar această transformare este...

Ion Cristofor: ”Dacă te împrieteneşti cu oameni de nimic, nu vei câştiga nimic. În plus, îţi vei pierde respectul de sine.*** ”Era un personaj-cheie căci toate uşile i se deschideau. ****Îi lipsea simţul măsurii, aşa că şi-a cumpărat un cântar. ***Îşi cumpăra multă vaselină căci avea doar idei fixe. ***Ca să câştige timp, şi-a înregistrat rugăciunile de seară pe disc. ****  Deşi se spunea despre el că e un băiat de bani gata, era un neisprăvit.

Ion Ghinoiu: ”Gădineţul era prăznuit cu unele interdicţii de muncă (nu se prelucra lâna de oaie şi pieile de animale), se efectuau diferite acte rituale cu caracter apotropaic (ungerea coarnelor vitelor, porţilor şi uşilor cu usturoi, legarea sau încleştarea...

Ion Luca Caragiale: ”În ajun de Sf. Dumitru, amicul meu Iancu Verigopolu stă înfipt în colţul otelului Continental, privind la trecători. Ne salutăm şi intrăm în vorbă. Are frumos caracter amicul meu Verigopolu: totdeuna egal, fără a se lăsa alterat măcar de orice...*** O vorbă veche franţuzească zice că mai-binele e adesea vrăjmaşul binelui. Este foarte adevărat; însă omului nu-i trebuieşte binele, îi trebuieşte mai-binele: aceasta e raţiunea întregului progres al omenirii.”

Ionuț Caragea: ”Pe omul care își păstrează caracterul frumos, îl încap toate hainele amintirilor.

Isaac Asimov: ”Caracterul inuman al calculatoarelor este demonstrat şi de aceea că, odată bine programate şi lucrând liniştit, ele sunt perfect cinstite.

Isabel Allende: ”În ce priveşte caracterul, mai pot să spun că suntem drăgăstoşi, ne pupăm tot timpul. Adulţii se salută cu un sărut sincer pe obrazul drept, copiii îi sărută pe cei mari la venire şi plecare.

Jackson Brown: ”Caracterul nostru este reprezentat de ceea ce facem când credem că nu ne vede nimeni.

Jacques Derrida: "Niciodata nu am cedat tentatiei de a fi dificil doar de dragul de a fi dificil. Acest lucru ar fi prea ridicol."

James Allen: "Aforismul „Gândurile unui om îl fac să fie ceea ce este”, nu numai că include întreaga fiinţă umană, dar este şi complet, referitor la orice eveniment din viaţă. Un om este de fapt ceea ce gândeşte, caracterul său fiind suma totală a gândurilor sale. Cum planta răsare din sămânţă, şi altfel nu poate exista, astfel fiecare om răsare din seminţele ascunse ale gândurilor, şi nu ar fi apărut fără existenţa acestora. Acest lucru se aplică în aceeaşi măsura actelor „spontane” şi „nepremeditate” cât şi celor executate în mod deliberat.Acţiunea poate fi considerată înflorirea gândului, în timp ce fericirea şi suferinţa sunt fructele sale; astfel încât omul culege fructele dulci şi amare din propria sa „gradină”.Omul reprezintă dezvoltarea prin lege şi nu o creaţie artificială, cauza şi efectul sunt absolute şi eterne în regatul ascuns al gândurilor, precum şi în lumea lucrurilor materiale şi vizibile. Un caracter nobil şi bun, nu este un lucru lăsat la voia întâmplării, ci este rezultatul natural al eforturilor continue ale raţiunii, efectul asociaţiei apreciate ca gânduri divine. Un caracter imoral şi inuman, prin acelaşi proces, este rezultatul fluxului continuu de gânduri.Omul este, sau nu este, creat de el însuşi. În arsenalul gândurilor el falsifică armele prin care se auto-distruge. De asemenea, creează uneltele cu care construieşte pentru el însuşi locuinţe divine pline de fericire, putere şi pace.Prin alegerea şi aplicarea corectă a gândurilor, omul păşeşte spre perfecţiunea divină. Prin aplicarea greşită a gândurilor el coboară la nivelul animalelor. Între aceste două extreme se situează toate gradele caracterului, şi omul este creatorul şi stăpânul lor. Dintre toate adevărurile referitor la suflet, ce au fost dezvăluite, nici unul nu este mai îmbucurător decât promisiunea divină şi încrederea că – omul este stăpânul gândurilor sale, modelatorul caracterului şi creatorul condiţiei sale, a mediului şi a destinului. În calitatea sa de fiinţă puternică, inteligentă şi cu putere de dragoste, şi stăpân al propriilor sale gânduri, omul deţine cheia pentru fiecare situaţie, şi are în el puterea de a se transforma şi regenera, prin care poate face ceea ce doreşte. Omul este întotdeauna stăpânul său, chiar şi când se află în cea mai vulnerabilă stare. Dar în slăbiciunea şi degradarea sa el este un stăpân neglijent, care nu ştie să-şi administreze bine „casa”. Când începe să reflecteze asupra stării sale şi caută o cale să iasă din această stare, devine un stăpân înţelept şi îşi dirijează energia cu inteligenţă pentru a obţine rezultate satisfăcătoare. Un astfel de stăpân conştiincios, poate fi omul care descoperă în el însuşi legea raţiunii. Această descoperire este integral o problemă de aplicare a auto-analizei şi a experienţei. Cum numai după îndelungate căutări se obţin diamantele şi aurul, aşa şi omul poate descoperi adevărul în legătură cu fiinţa sa, dacă se uita adânc în sufletul său. Îşi poate da seama că el este creatorul caracterului său, modelatorul propriei sale vieţi, şi îşi poate făuri singur destinul, poate dovedi fără greşeală, faptul că, dacă îşi controlează şi ghidează gândurile, verificând efectele asupra lui însuşi şi a celorlalţi şi asupra vieţii şi a evenimentelor, va face cu multă răbdare legătura dintre cauză şi efect prin practică şi investigaţii. Folosind fiecare experienţă, chiar şi cele mai triviale, întâmplările de zi cu zi, ca mijloc pentru obţinerea cunoştinţelor despre el însuşi, va obţine înţelepciunea şi înţelege puterea ce le deţine. Astfel dacă va „căuta va găsi” şi dacă va „bate la uşă, aceasta se va deschide”. Numai cu răbdare, practică şi persistenţă poate un om intra pe uşa templului cunoaşterii. Efectul gândurilor asupra circumstanţelor. Mintea unui om poate fi asemuită cu o gradină, ce poate fi întreţinută cu grijă sau lăsată în paragină; dar fie că este îngrijită fie că nu, va continua să se dezvolte. Dacă sunt cultivate seminţe nefolositoare, atunci vor creşte buruieni ce vor continua să se reproducă. Ca un grădinar care îşi cultivă pământul, având grijă să nu fie năpădit de buruieni, plantând flori şi pomi fructiferi, tot aşa îşi poate cultiva omul mintea, eliminând toate buruienele, gândurile nefolositoare şi impure şi poate cultiva gânduri folositoare şi pure. Urmărind acest proces, omul, mai devreme sau mai târziu, descoperă că este grădinarul şef al sufletului său, directorul vieţii sale. De asemenea, i se relevă fluxul de gânduri cu o acurateţe din ce în ce mai mare, în timp ce gândurile – forţele şi elementele raţiunii operează pentru a forma caracterul, circumstanţele şi destinul. Gândurile şi caracterul reprezintă un singur element, şi deoarece caracterul se poate manifesta şi descoperi pe sine, prin mediul înconjurător şi prin circumstanţe, condiţiile externe din viaţa unui om vor fi întotdeauna în armonie cu starea interioară. Asta nu înseamnă că circumstanţele unui om sunt oricând un indiciu al caracterului său, ci că aceste circumstanţe sunt atât de strâns legate de elementele vitale, încât sunt indispensabile dezvoltării.Orice om ajunge acolo unde ajunge prin legea firii sale; gândurile care i-au clădit caracterul l-au adus aici, şi în viaţa sa nu există nici un element al şansei, totul este rezultatul unei legi, care nu face greşeli. Acest lucru este la fel de adevărat atât pentru cei care nu simt „armonia” cu mediul înconjurător cât şi pentru aceia care sunt mulţumiţi de ei însuşi. Ca fiinţă progresivă şi care evoluează, omul este acolo unde este deoarece are puterea de a învăţa şi se dezvolta; şi cu cât învaţă lecţiile spirituale pe care le conţine fiecare ocazie pentru el, trece mai departe şi face loc altor circumstanţe. Omul este dependent de circumstanţe atâta timp cât consideră că este creaţia condiţiilor externe, dar când realizează că el însuşi este puterea creativă, poate comanda terenului şi seminţelor ascunse în fiinţa sa din care răsar circumstanţele; atunci devine propriul său stăpân.Circumstanţele apar din gânduri, după cum ştie orice om care a practicat auto-controlul şi auto-purificarea, deoarece a observat că modificarea acestor circumstanţe s-a produs exact în procentul stabilit de mintea sa. Este adevărat că atunci când un om îşi remediază defectele caracterului, şi face schimbări, observând progrese, el trece rapid printr-o succesiune de vicisitudini. Sufletul – este atras de lucrurile pe care le iubeşte şi de cele de care se teme;atinge înălţimea aspiraţiilor pe care le apreciază; cade la nivelul dorinţelor cenzurate şi circumstanţele sunt mijloacele prin care sufletul le primeşte.Fiecare sămânţă – gând – cultivată, prinde rădăcini acolo, înfloreşte mai devreme sau mai târziu printr-o acţiune şi sunt obţinute fructele reprezentate prin oportunităţi şi circumstanţe. Gândurile bune sunt ca fructele bune, şi gândurile rele ca fructele stricate. Lumea exterioară a circumstanţelor se conturează ea însuşi prin lumea interioară a gândului, şi ambele condiţii plăcute şi neplăcute sunt factori care se îndreaptă către binele final al individului. Ca şi culegătorul recoltei, omul învaţă atât să sufere cât şi să fie fericit.Ca urmare a celor mai personale dorinţe, aspiraţii, gânduri, prin care el îşi permite să fie dominat (ce urmează drumul şerpuit al imaginilor impure sau drumul drept al voinţei puternice), omul în cele din urmă ajunge să culeagă roadele prin îndeplinirea condiţiilor externe din viaţa sa. Legea evoluţiei şi a modificării se obţine oriunde.Omul nu ajunge în închisoare datorită sorţii sau circumstanţelor, ci datorită gândurilor şi dorinţelor sale. Un om cu mintea pură nu va comite o crimă din cauza forţelor externe. Gândul criminal stă ascuns, inactiv, şi este relevat la ora potrivită. Circumstanţele nu fac omul; ci îl pun în adevărata lui lumină. Nu există cazuri în care omul se dedă viciilor şi suferă separat de înclinaţiile sale vicioase, sau este virtuos şi pur fără a-şi cultiva, în continuu aspiraţiile vicioase; omul, în consecinţă, în calitate de stăpân al gândurilor, este propriul său creator şi autor al mediului său.Chiar de la naştere, sufletul este propriul său stăpân şi cu fiecare pas făcut în pelerinajul pe pământ atrage acele combinaţii de evenimente pe care şi le relevă el însuşi, care sunt reflecţiile propriei sale purităţi sau impurităţi, forţa sau slăbiciunea sa. Oamenii nu atrag ceea ce vor, ci ceea ce sunt. Fanteziile lor, ambiţiile devin frustrări la fiecare pas, dar gândurile lor cele mai intime se hrănesc cu propria lor sevă, pură sau impură. Omul este legat numai de el însuşi; gândurile şi acţiunile sunt gardienii destinului – care încarcerează; ele sunt, de asemenea şi îngerii – care eliberează omul, prin care acesta devine nobil.Un om nu primeşte ceea ce cere şi pentru ceea ce se roagă, ci ceea ce câştigă în mod corect. Dorinţele şi rugăciunile sunt numai gratificate şi rezolvate când sunt în armonie cu gândurile şi acţiunile omului. În lumina acestui adevăr, care este înţelesul expresiei: „să lupţi împotriva circumstanţelor?” Înseamnă că un om este permanent revoltat împotriva unui efect, fără ca în acelaşi timp să îşi susţină cauza în inima sa.Aceasta cauză poate avea forma unui viciu, sau o slăbiciune; dar orice ar fi, împiedică eforturile posesorului, şi astfel necesită un remediu imediat. Oamenii sunt nerăbdători să-şi îmbunătăţească circumstanţele, dar nu vor să devină ei însuşi mai buni; în consecinţă rămân dependenţi. Un om care nu reuşeşte să se sustragă auto-crucificării, nu va reuşi niciodată să îşi îndeplinească obiectivul stabilit în inima sa. Acesta este adevărul lucrurilor pământeşti, precum şi al celor divine. Chiar omul al cărui unic obiectiv este să se îmbogăţească trebuie să fie pregătit să facă mari sacrificii personale înainte de a-şi putea îndeplini obiectivul; şi cât de mari trebuie să fie aceste sacrificii pentru oamenii cu o viaţă bine echilibrată? Este uşor pentru vanitatea omenească să creadă că suferim datorită virtuţii; numai oamenii care au reuşit să-si elibereze sufletul de gândurile amare, rele şi impure sunt în măsură să declare suferinţa îndurată pentru a obţine calităţile bune şi nu pe cele rele, şi dacă pe acest drum, care este încă lung, a întâlnit suprema perfecţiune, pe care o poate găsi în mintea şi viaţa sa, marea lege care este absolut justă, şi care nu poate, în consecinţă, să dea binele pentru rău şi invers. Cunoscând aceste lucruri va şti apoi, uitându-se înapoi în timp că a reuşit să treacă peste ignoranţă şi nu mai este orb ca înainte, că viaţa sa este, şi întotdeauna a fost, comandată, şi că tot trecutul său, bun sau rău, a fost munca evoluţiei sale, încă neevoluată.Gândurile bune şi acţiunile nu pot duce niciodată la rezultate negative şi invers. Oamenii înţeleg legea lumii şi o aplică, dar puţini o înţeleg din punct de vedere mental şi moral (deşi aceasta este atât de simplă şi eternă), şi în consecinţă nu cooperează. Suferinţa este întotdeauna efectul gândurilor negative. Este un indiciu că individul nu este în armonie cu el însuşi, cu legea firii sale. Unica şi suprema utilizare a suferinţei este de a purifica, de a arde tot ceea ce este nefolositor şi impur. Suferinţa încetează în cazul celor puri. O fiinţă pură nu poate să sufere.Suferinţele prin care trece un om sunt rezultatul lipsei sale de armonie mentală. Puritatea este rezultatul armoniei mentale. Puritatea şi nu posesiunile materiale, constituie măsura gândurilor bune; nefericirea, şi nu lipsa de bunuri materiale, este măsura gândurilor rele. Un om poate fi blestemat şi bogat; sau poate fi binecuvântat şi sărac. Puritatea şi bogăţia se unesc numai când bogăţia este utilizată în mod corect şi cu înţelepciune. Omul sărac este disperat numai atunci când îşi priveşte povara ca fiind impusă în mod nejustificat. Bogăţia şi sărăcia sunt cele două extreme ale nefericirii. Ambele sunt nefireşti şi sunt rezultatul dezordinii mentale. Omul evoluează în mod corect atunci când este fericit, sănătos şi prosper; prosperitatea, fericirea şi sănătatea sunt rezultatul armoniei interioare şi exterioare a omului cu mediul înconjurător. Omul începe să fie o fiinţă umană atunci când încetează să se plângă şi să insulte, şi începe să caute corectitudinea care să-i echilibreze viaţa. Atunci când îşi adaptează mintea la factorul variabilităţii, când încetează să-i acuze pe alţii pentru condiţia sa, şi îşi construieşte el însuşi gândurile nobile; când încetează să dea cu piciorul circumstanţelor, ci le foloseşte pentru a grăbi progresul, şi când îşi descoperă puterile şi posibilităţile ce se află înăuntrul său. Legea, şi nu confuzia domină principul universului; justiţia şi nu injustiţia este sufletul şi substanţa vieţii, dreptatea şi nu corupţia este forţa care mişcă şi modelează spiritualitatea universală. Numai aşa omul poate să înţeleagă universul. În timpul procesului de purificare va descoperi că pe măsură ce îşi schimbă gândurile despre lucruri şi oameni, şi oamenii la rândul lor îşi vor schimba gândurile referitoare la el. Dovada acestui adevăr este în fiecare persoană, şi în consecinţă admite investigarea cu uşurinţă prin introspecţiune sistematică şi auto-analiză. Dacă un om îşi schimbă radical gândurile, va fi uimit de transformarea rapidă ce va avea loc referitor la condiţiile materiale din viata sa. Omul îşi imaginează că gândurile pot fi ţinute în secret, dar nu este aşa. Ele se cristalizează rapid în obiceiuri, şi obiceiul se solidifică în circumstanţe. Gândurile rele se cristalizează în obiceiul de a bea şi de a-ţi urma instinctele primare, care se solidifică în circumstanţe de mizerie şi boală.Gândurile impure, de orice fel, se cristalizează în obiceiuri ce duc la slăbiciune şi confuzie, şi se solidifică în circumstanţe ofensive şi adverse. Frica, teama, îndoiala şi indecizia provocă slăbiciunea, nehotărârea şi caracterele inumane. Lenea se cristalizează în slăbiciune, necurăţenie şi corupţie, şi se solidifică în mizerie şi cerşetorie. Ura se cristalizează în obiceiul de a acuza şi de a fi violent şi se solidifică în accidente şi persecuţie. Egoismul se cristalizează în egocentrism şi se solidifică în suferinţă. Pe de altă parte, gândurile bune se cristalizează în obiceiuri frumoase şi se solidifică în circumstanţe luminoase. Gândurile pure se cristalizează în auto-control şi se solidifică în repaus şi pace. Curajul şi hotărârea se cristalizează în obiceiurile umane şi se solidifică în circumstanţe de succes, prosperitate şi libertate. Bunătatea şi iertarea se cristalizează în amabilitate şi se solidifică în protecţie şi apărare. Gândurile de dragoste şi altruism se solidifică în siguranţă, prosperitate şi bogăţie. Gândurile bune sau rele îşi produc rezultatele asupra caracterului şi circumstanţelor. Un om nu îşi poate alege în mod direct circumstanţele, dar îşi poate alege gândurile, şi astfel indirect şi sigur îşi modelează circumstanţele. Natura îl ajută pe fiecare om să îşi satisfacă gândurile pe care le încurajează cel mai mult, şi oportunităţile apar datorită gându-rilor bune sau rele.Când un om încetează  să mai aibă gânduri păcătoase, lumea va fi gata să-l ajute. Când renunţă la gândurile de slăbiciune şi nesănătoase va apărea oportunitatea de a fi ajutat. Dacă omul îşi încurajează gândurile bune îşi va schimba soarta scăpând de nefericire şi ruşine. Lumea este caleidoscopul fiecăruia, şi combinaţiile variate de culori ce vi se prezintă în fiecare moment sunt imaginile delicat modificate ale fiecărui gând în continuă mişcare. Efectele gândurilor asupra sănătăţii şi corpului. Corpul este servitorul minţii. El se supune proceselor minţii, fie că acestea sunt alese în mod deliberat, fie că sunt exprimate automat. În cazul unor gânduri nesănătoase, corpul se îmbolnăveşte şi ajunge într-o stare deplorabilă, în timp ce la comanda unor gânduri frumoase, corpul înfloreşte. Boala şi sănătatea,ca circumstanţe, îşi au rădăcinile în gânduri. Teama are efectul de a ucide omul, ca un glonţ. Oamenii care trăiesc cu frica de a se îmbolnăvi, sunt oamenii care într-adevăr se îmbolnăvesc. Anxietatea demoralizează întreg corpul, şi astfel este deschisă poarta pe care intră boala. Gândurile impure afectează sistemul nervos. Gândurile pure şi sănătoase duc la un corp sănătos şi viguros. Corpul este un instrument delicat ce răspunde la gânduri, şi acestea îşi produc efectele, bune sau rele, asupra lui.Gândul este sursa acţiunii, vieţii şi manifestărilor; atâta timp cât această sursă este pură, totul va fi pur.Schimbarea regimului alimentar nu îl ajută pe om să îşi schimbe gândurile. Când un om îşi purifică gândurile, nu mai doreşte alimente impure.Gândurile curate duc la obiceiuri curate. Aşa numitul sfânt care nu îşi curăţă corpul nu este sfânt. Acela care şi-a întărit şi purificat gândurile nu mai se gândeşte la rău. Dacă doriţi să aveţi un corp perfect, protejaţi-vă mintea. Dacă doriţi să aveţi un trup frumos, înfrumuseţaţi-vă gândurile. Invidia, răutatea şi dezamăgirea privează corpul de sănătate şi frumuseţe. O faţă liniştită nu este întâmplătoare, ci se datorează gândurilor, în timp ce ridurile apar datorită mândriei, pasiunii şi răutăţii. Cum nu poţi avea un corp sănătos dacă nu laşi aerul şi soarele să-ţi intre în cameră, tot aşa un trup sănătos poate fi obţinut numai având gânduri frumoase, fericite şi liniştite.Pe feţele celor în vârsta există riduri care au apărut atât datorită gândurilor pure şi frumoase cât şi datorită gândurilor impure; cine le poate distinge? Aceia care au ales calea dreaptă sunt calmi, împăcaţi cu sine şi pot fi asemuiţi cu un apus de soare. Nu există doctor mai bun decât gândurile care să poată alunga boala. Cinismul, suspiciunea şi invidia te condamnă la o viaţă de închisoare. Gândurile frumoase şi pozitive sunt adevăratele porţi către Rai, cele care îţi aduc pacea şi liniştea. Gândul şi scopul Până când gândul nu este legat de un scop, acesta din urmă nu poate fi atins. Majoritatea oamenilor gândesc cum să treacă peste oceanul vieţii. Lipsa de scopuri este un viciu, şi duce la catastrofe şi distrugere.Cei care nu au un scop precis în viaţă sunt o pradă uşoară pentru griji, teamă, nelinişte şi auto-compătimire, toate fiind semnele slăbiciunii, ce duc la nefericire şi pierdere căci cei slabi nu pot trăi într-un univers în care puterea evoluează. Omul trebuie să aibă un ţel, şi să încerce să-l atingă. Trebuie să facă din acest scop centrul gândurilor sale. Poate avea forma unui ideal spiritual, sau poate fi un obiect, în funcţie de natura sa, la vremea respectivă.Orice ar fi, omul trebuie să-şi concentreze toate gândurile şi puterea asupra obiectivului respectiv. Trebuie să facă din acesta suprema lui datorie şi să fie devotat atingerii scopului ales, să nu permită gândurilor să divagheze de la ţinta aleasă. Acesta este drumul regal către auto-control şi concentrarea gândurilor. Chiar dacă eşuează de mai multe ori, până când reuşeşte să îşi depăşească slăbiciunile, tăria de caracter obţinută va fi măsura adevăratului lui succes, şi aceasta va crea un nou punct de plecare pentru puterea şi triumful din viitor.Cei care nu sunt pregătiţi să îşi atingă ţelul propus, trebuie să-şi fixeze gândurile asupra greşelilor făcute, indiferent cât de insignifiantă poate fi sarcina lor. Numai astfel gândurile pot fi adunate şi concentrate, dezvoltând energia.Odată îndeplinit acest lucru, nu mai există nimic ce nu poate fi realizat. Cel mai slab suflet care îşi cunoaşte slăbiciunile, şi crede în acest adevăr – că puterea poate fi obţinută prin efort şi practică, va începe imediat să îl aplice.Şi, după multe eforturi şi răbdare, va începe să evolueze şi în cele din urma va deveni puternic. Aşa cum un om slab din punct de vedere fizic poate deveni puternic prin antrenament, tot aşa îşi poate întări şi puterea mentală.Când ai un scop şi îţi învingi slăbiciunile intri în rândul celor puternici. Pentru a-şi atinge scopul, omul trebuie să meargă pe calea cea dreaptă fără a privi nici în stânga, nici în dreapta.Îndoielile şi frica trebuie excluse riguros. Acestea sunt elemente dezintegratoare care întrerup linia dreaptă a efortului, făcându-l nefolositor. Omul fricos şi care are îndoieli nu va realiza niciodată nimic. Scopul, energia, puterea, gândurile pozitive pot fi învinse de frică şi îndoieli. Frica şi îndoielile sunt cei mai mari duşmani ai cunoaşterii, şi cel care le încurajează, care nu încearcă să le elimine, se va împiedica la orice pas.Cel care le învinge reuşeşte în ceea ce îşi propune. Fiecare gând al său va fi aliatul puterii şi poate înfrunta orice dificultate. Gândurile plante vor înflori şi vor face roade.Gândurile ce sunt aliate cu curajul devin forţe creative. Cel care cunoaşte acest lucru este gata să meargă din ce în ce mai sus învingându-şi gândurile şi senzaţiile care fluctuează. Cel care face acest lucru devine mai înţelept şi îşi foloseşte în mod inteligent puterea minţii. Viziuni şi idealuri Visătorii sunt salvatorii lumii. Aşa cum lumea vizibilă este susţinută de cea invizibilă, oamenii prin încercările lor, păcatele şi vocaţiile sordide, se hrănesc cu viziunile frumoase ale visătorilor solitari. Umanitatea nu îşi poate uita visătorii ; nu poate lăsa idealurile acestora să moară ; trăieşte prin ei ; aceştia sunt realitatea ce va fi într-o zi văzută şi cunoscută.Compozitorii, sculptorii, pictorii, poeţii, profeţii, înţelepţii – aceştia sunt creatorii lumii de dincolo de lume, arhitecţii Raiului. Lumea este frumoasă deoarece ei au existat. Fără ei, umanitatea ar pieri.Cel care are viziuni frumoase şi idealuri înalte, într-o zi va reuşi să le realizeze. Columb a avut viziunea unei lumi noi, şi a descoperit-o. Copernic a avut viziunea multiplicităţii lumilor şi a unui univers mai mare şi a demonstrat acest lucru. Budha a avut viziunea unei lumi spirituale şi a păcii absolute, şi a intrat în ea. Apreciază-ţi viziunile, apreciază-ţi idealurile. Apreciază muzica ce se aude în inima ta, frumuseţea din mintea ta, dragostea ce-ţi învăluie cele mai pure gânduri. Din ele vor apare cele mai bune circumstanţe, un mediu de Rai, şi dacă crezi în ele ai reuşit să-ţi construieşti lumea. A dori înseamnă a obţine; a aspira înseamnă a realiza. Cele mai neînsemnate dorinţe ale omului pot duce la mari realizări? Cele mai pure aspiraţii vor muri fără a fi susţinute? Nu, nu aceasta este Legea. O astfel de stare nu poate obţine niciodată: „Cere şi ţi se va da”.Dacă ai vise măreţe, ceea ce vei visa, vei deveni. Viziunea ta este promisiunea a ceea ce vei deveni într-o zi. Idealul tău este profeţia a ceea ce vei descoperi în cele din urmă. Cele mai mari realizări au fost la început doar nişte vise. Stejarul doarme în ghindă; pasărea aşteaptă în ou. Şi cele mai mari viziuni ale sufletului trezesc cele mai mare realizări. Visele sunt seminţele realităţii.Circumstanţele pot fi dezagreabile, dar nu vor rămâne astfel dacă ai un ideal şi te străduieşti să-l atingi. Nu poţi călători atâta vreme cât nu porneşti la drum.De exemplu, un tânăr presat de povara sărăciei şi a muncii, care trebuie să lucreze ore întregi într-un atelier mizerabil; fără studii şi lipsit de rafinamentul artei. Dar el visează la o viaţă mai bună. Se gândeşte la inteligenţă, rafinament sau frumuseţe. Creează în mintea lui un ideal al vieţii sale. Îşi va căpăta astfel libertatea şi va avea un ţel, ceea ce-l va face să acţioneze, folosindu-şi timpul liber încercând să-şi dezvolte puterile şi resursele latente.În curând îşi va schimba atât de mult gândurile încât nu va mai rămâne în acel atelier. Va intra în armonie cu el însuşi şi astfel oportunităţile, care corespund ţelului său, vor creste.Mai târziu îl vom vedea pe tânăr un om în toata firea. Descoperim că a reuşit să-şi stăpânească gândurile şi deţine puterea. Ţine în mâinile sale corzile responsabilităţilor; modul de a trăi şi a vorbi i s-au schimbat; ceilalţi oameni îl ascultă şi încearcă să-l imite. A devenit un centru de atracţie în jurul cărora alte destine se învârtesc. A devenit viziunea tinereţii sale. A devenit una cu idealul său. Şi tu, de asemenea, dragă cititorule, îţi poţi realiza viziunea (nu numai dorinţele latente) din inima ta. Pentru că întotdeauna vei merge înspre ceea ce iubeşti cel mai mult, în secret, în inima ta. În mâinile tale se află rezultatele corecte ale propriilor tale gânduri. Vei primi ceea ce vei câştiga. Nici mai mult nici mai puţin. Oricare ar fi mediul tău în prezent, poţi rămâne acolo, poţi să cazi sau să te ridici prin gândurile tale, viziunea, idealul tău. Poţi deveni mai mare sau mai mărunt, în funcţie de aspiraţiile tale dominante.Cei care nu gândesc, ignoranţii, indolenţii, văzând numai efectele aparente ale lucrurilor şi nu lucrurile în sine, vorbesc despre noroc şi şansă. Văzând că un om se îmbogăţeşte, vor spune: „ce noroc a avut!” văzându-l pe altul care este foarte inteligent vor spune: „cât de favorizat este”, sau văzând un om cu o mare influenţă, vor spune „şansa îl ajută la fiecare mişcare!” ei nu pot să vadă eforturile şi eşecurile, lupta pe care aceşti oameni au dus-o pentru a obţine experienţă. Ei nu ştiu câte sacrificii au făcut astfel de oameni, câte eforturi au depus, astfel încât să devină capabili de a-şi realiza viziunea din inima lor. Ei nu îşi dau seama de întuneric şi suferinţă, ei văd numai lumina şi fericirea, pe care le numesc „noroc”. Nu pot să vadă lunga şi dificila călătorie, văd numai ţelul împlinit pe care îl denumesc „şansă”. Nu înţeleg procesul, ci observă numai rezultatul pe care îl numesc „soartă”.Pentru orice lucru trebuie depus efort, şi atunci vor exista şi rezultate. Rezultatul va fi pe măsura efortului. Nu este şansă. Darurile, puterea, proprietăţile materiale, intelectuale şi spirituale sunt fructele eforturilor. Ele sunt împlinirea gândurilor, obiectivele realizate, viziunile împlinite. Viziunile pe care le venerezi în mintea ta, idealurile ce iţi tronează în suflet, prin ele iţi construieşti viaţa şi vei deveni ceea ce îţi doreşti.

James Anthony Froude: ”Nu poti sa iti visezi un caracter, trebuie sa il cladesti cu munca si sudoare.  
James D. Miles: "Ne putem da seama cu ușurință care este caracterul unui om după modul în care îi tratează pe cei care nu fac nimic pentru el."*** Poți descoperi foarte ușor caracterul unui bărbat, iar asta din modul în care îi tratează pe cei care nu îi oferă nimic.

James Russell Lowell: "Singuratatea este atat de necesara pentru imaginatie pe cat este de folositoare societatea pentru caracter."

Jane Austen: ”Un temperament persuasiv poate fi în favoarea fericirii într-o măsură egală cu cea a unui caracter hotărât.

Jean de la Bruyere: ”A-ţi da seama de meritul cuiva, şi după ce l-ai cunoscut, a-l preţui cum se cuvine, iată două lucruri mari, de făcut fără întârziere...*** Ceea ce duce mai curând la sărăcie este ispita marilor bogăţii.*** Chiar dacă ar fi adevărat, cum spun unii, că educaţia nu-i dă omului o altă inimă, nici o altă fire, că nu schimbă nimic în adâncul lui şi nu atinge decât aparenţele, stărui să spun că nici aşa nu este zadarnică.*** Dacă e firesc să fim impresionaţi de lucruri rare, de ce suntem atât de puţin impresionaţi de virtute?*** Dintre toate jignirile, batjocura este cea care se iartă mai puţin. Ea este graiul dispreţului.*** E mai scurtă calea de la ură la prietenie decât de la antipatie.*** Este o plăcere să întâlneşti ochii aceluia căruia i-ai făcut de curând un bine.*** Există oameni care vorbesc cu o clipă înainte de a se fi gândit.*** Un bătrân îndrăgostit este o mare anomalie a naturii.*** Fizionomia nu este o lege ce ni s-a dat ca să judecăm oamenii: ea ne poate sluji doar ca o simplă ipoteză.*** Gloria sau meritul unor oameni stă în a scrie bine: al altora în a nu scrie deloc.***Înseamnă că tragem mare folos de pe urma prietenului nostru dacă, ajuns cu mare trecere, e încă un om care ne recunoaşte.***La unii aroganta tine loc de maretie a caracterului." *** ”Ne temem de bătrâneţe, deşi nu suntem siguri că o putem atinge.*** Niciun drum nu este prea lung pentru cine merge agale şi fără să se grăbească; nu există foloase prea îndepărtate pentru cel ce se înarmează cu răbdare.*** Nu există pe lume o îndeletnicire mai anevoioasă decât aceea de a-ţi face un nume mare: ajungi la capătul vieţii şi abia ţi-ai schiţat opera.*** Nu există pentru om decât o singură nenorocire adevărată: nenorocirea de a se găsi vinovat şi de a avea ceva să-şi reproşeze.*** Nu există pentru om decât trei evenimente: naşterea, viaţa şi moartea; El nu simte când se naşte, suferă că trebuie să moară şi uită să trăiască.*** Nu fă niciodată promisiuni pe care nu le poţi ţine.*** Oricât de delicaţi am fi în dragoste, iertăm mult mai multe greşeli în dragoste decât în prietenie.*** Parcă ţi-e ruşine să fii fericit când vezi în jur nenorocire. Adesea e mai de folos să-i părăseşti pe cei mari decât să te plângi de ei.***Să nu invidiem bogăţiile unui anumit soi de oameni; ca să le dobândească, ei şi-au pus în joc libertatea, sănătatea, onoarea şi conştiinţa; e prea scump şi nu-i nimic de câştigat dintr-un asemenea târg.***Sperăm să îmbătrânim şi ne temem de bătrâneţe, adică iubim viaţa şi fugim de moarte.***Spiritul de discernământ e mai rar pe lume chiar decât diamantele şi perlele.*** sunt şi unii oameni cărora, dacă ar putea să-şi cunoască subalternii şi să se cunoască şi pe ei înşişi, le-ar fi ruşine de întâietatea lor.*** Trebuie să fii într-adevăr lipsit de duh, dacă dragostea, răutatea şi nevoia nu te fac să-l găseşti.*** Trebuie să râzi înainte de a ajunge fericit, de teamă să nu mori fără să fi râs.*** Un om înţelept nici nu se lasă condus, nici nu caută să-i conducă pe alţii, ci ţine ca numai raţiunea să conducă pururi.***Vedem unii oameni căzând dintr-o situaţie înaltă, datorită aceloraşi cusururi prin care urcaseră.***

Jean Jacques Rousseau: ”Caracterul nu e vizibil prin fapte mari. Natura omului se vede prin lucruri mărunte.

Jean Paul: "Omul niciodata nu descrie propriul sau caracter atat declar ca atunci cand vorbeste despre caracterul altei persoane."*** ”Caracterul puternic este doborât de schimbare, cel slab de permanenţă.*** Învăţăm despre virtuţile noastre de la prietenii care ne iubesc; despre greşelile noastre de la duşmanii care ne urăsc. Nu ne putem descoperi cu uşurinţă caracterul de la un prieten. El este o oglindă, peste care căldura respiraţiei noastre...

Jean-Baptiste Camille Corot: ”Nu mă grăbesc niciodată să ajung la detaliu; înainte de orice mă interesează masele mari şi caracterul general al tabloului.

Jim Rohn: ”Ce înseamnă bogăţia fără caracter, industria fără arta, cantitatea fără calitate, spiritul întreprinzător fără satisfacţie şi posesiunile fără bucurie?***Nu există nimic mai plin de milă decât nemulţumirea lipsită de energie. Cineva spune: Mi se pare că m-am săturat.... Ce patetic, ce lipsit de caracter, în acest gen de emoţie, nu există suficient combustibil nici pentru a propulsa o corabie de...*** Acţiunile şi achiziţiile noastre spun o mulţime de lucruri despre noi. Ele relevă filozofia noastră de viaţă, atitudinea, cunoştinţele şi gândurile noastre - chiar şi caracterul. Pentru că exteriorul reflectă întotdeauna interiorul, ele ne oferă...*** Caracterul nu e ceva cu care te naști și pe care nu-l poți schimba, cum sunt amprentele digitale. Este ceva cu care nu te-ai născut și trebuie să-ți asumi responsabilitatea formării sale. 

Johann Adam Weishaupt: ”Marea forţă a ordinului nostru constă în caracterul său tainic; de aceea faceţi astfel încât să nu apară nicicând în public sub numele său adevărat, ci întotdeauna mascat de un alt nume, şi să sugereze cu totul alte îndeletniciri decât cele...

Johann Gottfried von Herder: ”Umanitatea este caracterul genului nostru; el nu ne e însă înnăscut decât numai ca predispoziţie, şi de fapt trebuie educat. Noi nu îl aducem gata cu noi în lume, dar în lume el trebuie să fie ţelul străduinţelor, suma exerciţiilor, valoarea...

Johann Wolfgang von Goethe: ”Caracterul celui care vorbeşte este acela care convinge, nu vorba.  Dacă copiii ar creşte mai departe aşa cum se arată la început, am avea numai genii.***"Nimeni nu te poate înșela. Tu singur te înșeli asupra celorlalți.**"Talentul se faureste in tacere, iar caracterul in valtoarea vietii." ***  "Talentul se dezvoltă în singurătate; caracterul se formează în tumultul mulţimii."*** Bărbații nu își arată caracterul mai clar decât atunci când gândesc râzând. *** Putem judeca uşor caracterul unui om după modul în care îi tratează pe aceia care nu-l pot ajuta cu nimic. ***Caracterul se bazează pe personalitate, nu pe talent.***Resemnarea ţine de caracter.
John Davison Rockefeller: "Cel mai important lucru pentru un tanar este sa-si creeze o reputatie, un caracter."

John Holmes: ”Caracterul unui om este ca şi gardul de scânduri; nu poate să stea mai bine în picioare dacă-l dai cu vopsea.

John Holt: "Masura caracterului este data nu prin cate stim sa facem, ci prin cum ne comportam atunci cand nu stim ce sa facem.

John Keats: ”Imaginaţia e sănătoasă la un copil, la fel şi imaginaţia matură a unui bărbat. Există însă un interval de viaţă între acestea, în care sufletul se frământă, caracterul este indecis, modul de viaţă nesigur, ambiţia ceţoasă. De aici provine...

John Locke: ”Un caracter prietenos si politicos, oriunde l-am intalni- nu poate decat sa placa.

John Lubbock: ”Caracterul tau va fi ceea ce tu alegi sa fie. 

John Osborne: ”Nu este adevarat ca bautura schimba caracterul omului. Il dezvaluie mult mai clar.

John Stuart Mill: "Utilitarismul îşi poate atinge ţelul numai prin cultivarea generală a nobleţii de caracter.

John Updike: ”Între repulsiile mele faţă de ateism este şi caracterul său total neinteresant ca poziţie intelectuală. Unde sunt ingeniozitatea, ambiguitatea şi umanitatea în a spune că universul doar s-a întâmplat să fie şi că dacă suntem morţi, atunci suntem...

John Wooden: ”Fii mai preocupat de caracter decât de reputație, deoarece caracterul reprezintă ceea ce ești cu adevărat, în timp ce reputația este doar ceea ce cred alții că ești. – 

Jonathan Swift: ”Mândria, un rău caracter şi lipsa de bun simţ sunt cele trei mari izvoare ale proastelor maniere.

Jules Verne: "În fundul pâlniei, depresiunea solului alcătuia odinioară un lac în care se vărsau cele două Jiuri, înainte de a fi găsit o trecere prin lanţul muntos. Acum depresiunea nu mai e decât o exploatare carboniferă, cu inconvenientele şi avantajele ei.”

Khalil Gibran: ”Din suferință s-au născut cele mai mari caractere. Cele mai puternice suflete sunt pline de cicatrici. *** ”Cele mai puternice suflete s-au nascut din suferinte, cele mai puternice caractere sunt pline de cicatrici.

Kurt Vonnegut, Jr. ”Un alt defect în natura caracterului uman este că toată lumea vrea să clădească ceva și nimeni nu vrea să întrețină rezultatul.

Lao Zi: ”Supraveghează-ţi gândurile căci ele devin cuvinte. Supraveghează-ţi cuvintele căci ele devin acţiuni. Supraveghează-ţi acţiunile căci ele devin obicei. Supraveghează-ţi obiceiurile căci ele devin caracter. Supraveghează-ţi caracterul pentru că...

Liviu Rebreanu: Barbu Dolinescu: Politica e urâtă sub orice formă se prezintă, dar cea mai scârnavă e aceea care încurajează laşitatea omului, care trăieşte din minciună şi trădare, care înşeală cu ştiinţă pe cei ce cred în cuvinte sonore fără conţinut, care...*** Trebuie să ne dăm toate silinţele ca să facem din odorul nostru un om şi un caracter!

Louis Lazare Hoche: ”Fapte, nu vorbe.
Lucian Blaga: "Observă-te numai bine: sunt împrejurări când lașitatea ți-o interpretezi ca tărie de caracter: când te reține de la o fapta rea." *** ”Teoriilor mele metafizice nu le-am atribuit niciodată alt caracter decât acela de încercări, perspective, anticipaţii, viziuni mistice - în nici un caz caracter de dogme. Am ambiţia de a fi cel mai liber dintre adepţii acestor teorii. Sunt tânăr...

Mag. Cornelia Klappacher Linzner:: "Cuvinte urâte, minciuni și basme fără credibilitate vă spun acele persoane a căror invidie, gelozie și răutate sunt mai mari decât discernământul lor *** "Peste tot în lume este valabil: cine vorbește ordinar, gândește ordinar, are un caracter ordinar și o inima fără Dumnezeu. Cine nu are respect față de persoană, viața și moartea altora, nu trebuie tolerat. Respectul este legea omeniei"

Magda Isanos: ”Cand dam porecle, in loc de a ne referi la aparenta, noi citam caracterele sufletesti.

Mahatma Gandhi: ”Cel slab nu poate ierta. Iertarea este atributul celor puternici. *** Sunt şapte rele în lume: 1. cunoştinţă fără caracter; 2. bogăţie fără muncă; 3. plăcere fără conştiinţă; 4. negoţ fără moralitate; 5. ştiinţă fără omenie; 6. politică fără principii şi 7. închinare fără predare.

Malcolm Forbes: "Pentru a masura omul, masoara-i inima."

Marcus Aurelius   Întotdeauna încearcă să cunoşti caracterul acelora a căror aprobare vrei să o câştigi şi natura principiilor care îi călăuzesc. Uită-te la sursa opiniilor şi motivelor lor şi atunci nu vei acuza niciuna din neplăcerile involuntare sau vei simţi...

Marcus Tullius Cicero: "Nimic nu e mare, dacă nu e onest, caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic.*** "Niciun animal nu poate fi privit cu mai multă ură sau mai detestat mai pe drept decât un tiran; el are înfăţişare umană, dar caracterul lui este mai rău decât al celor mai sălbatice animale.*** "Caracterul fara inteligenta poate multe, insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Mariana Fulger: "Un caracter frumos este format de oameni care au strans, in nevoia lor de implinire, franturi din fericirea si nefericirea celorlalti oameni."*** "Tot ce trăiești îți dezvăluie caracterul și te modelează.
Marilyn Monroe: "Frumusețea rămâne doar o schiță. Caracterul face dintr-o persoană o operă de artă."
Marius Torok: "De când maimuţa a devenit Om, Femeia tot încearcă să-l transforme în gentleman, dar nu întotdeauna reuşeşte."**"Când nu mai ai nicio dorinţă de a fi pe placul cuiva, atunci începi să fii tu însuţi."
Mark Twain: "Intotdeauna sa faci numai bine. Acest lucru va gratifica unele persoane si le va uimi pe restul."*** Nu există caracter, oricât de bun şi de plăcut, care să nu poată fi distrus prin ridiculizare, oricât de umilă şi de lipsită de profunzime ar fi aceasta. Să luăm exemplul măgarului: caracterul lui este impecabil, nu există animal mai umil pe lumea...

Marlon Brando: ”Mi se pare vomitivă orice fel de publicitate cu caracter personal.

Martin Luther King Jr. "Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort, ci în cele de schimbări și controverse.*** Funcţia educaţiei este să ne înveţe să gândim intens şi să gândim critic... Inteligenţă plus caracter – acesta este scopul educaţiei.*** Inteligenţa plus caracterul este scopul adevăratei educaţii.

Mary Ann Evans: ”Caracterul nu este dăltuit în marmură; nu-i ceva rigid şi de neclintit. Dimpotrivă este viu şi mereu în schimbare 

Menander: ”Caracterul celui care vorbeşte este acela care convinge, nu vorba.*** Este imposibil de găsit o casă locuită, unde să nu existe  nenorociri; dar, pe când unora le dă necazuri multe soarta, altora le dă caracterul lor. *** Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. *** Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul.

Michel Foucault: ”Acest discurs asupra reprimării moderne a sexului ţine, probabil fiindcă... e uşor de ţinut. O gravă cauţiune de ordin istoric şi politic îl protejează: stabilind începutul erei represiunii în secolul al 17-lea, după sute de ani de aer liber şi de...

Michel Montaigne  Orice judecată cu caracter universal aplicabil, e şubredă şi periculoasă.

Mihaela Rădulescu: ”În faţa bărbaţilor fără caracter şi fără o minimă educaţie e bine să nu ai reacţii, ca femeie jignită. Rişti să-ţi iei şi o flegmă sau un dos de palmă de la ei şi e greu să-i explici unui copil că aşa sunt prietenii lui tata.... sau că aşa se...

Mihai Alex Scarlat: "Înţelepciunea îţi va da putere, dar caracterul îţi va da respect."

Mihai Eminescu: "Caracterul insa al unei scoli bune e ca elevul sa invete in ea mai mult decat i se preda, mai mult decat stie insusi profesorul.*** "Daca nu pricepem ceva, sa zicem mai bine ca nu pricepem decat sa-i dam o explicatie falsa.*** E drept că pentru crearea unui om mare trebuieşte conlucrarea a doi factori, unul este acela al împrejurărilor, al doilea este caracterul şi inteligenţa persoanei istorice."***Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere. Inteligenţe se găsesc foarte adesea, caractere foarte rar. Ceea ce trebuie încurajat într-o societate omenească sunt oamenii de caracter. Energia centrului lor de gravitate şi dreapta...***Munca unui om se poate plati. Caracterul, cultura lui, nici gand.**"Ştiu prea bine că nu sunt vrednic de Dta; te-am rugat de atâtea ori să ierţi dac-am îndrăznit să arunc asupra vieţii D-tale umbra aceasta nefericită şi tot de atâtea ori ai avut bunăvoinţa de a-mi trece cu vederea acea evidentă slăbiciune.

Milan Kundera  Fac declaraţia de adeziune la istoria romanului, deşi din toate romanele mele emană oroarea faţă de Istorie, faţă de această forţă ostilă, inumană, care, nepoftită, nedorită, ne invadează şi ne distruge vieţile. Şi totuşi, nu e nimic incoerent în...

Molière "Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.

Napoleon Bonaparte: ”Caracterul este baza dreptunghiului, iar inteligența este înălțimea.*** Caracterul înseamnă victorie organizată.***Cine nu vrea să greşească nu trebuie să meargă la război.***Cei care se mărginesc să-i critice doar pe ceilalţi şi să le scoată în evidenţă greşelile, fac ei înşişi cea mai mare greşeală din lume. ***Comandantul trebuie sa aiba atata caracter cat si inteligenta, oamenii care au multa inteligenta si putin caracter sunt cei mai putini indicati. ***Mare ambiţie este pasiunea unui caracter puternic. Cei înzestraţi cu ea pot face lucruri bune sau rele. Totul depinde de principiile care îi ghidează.***

Nichifor Crainic: ”Ceea ce deosebeşte ştiinţa teologică de ştiinţa umană e tocmai caracterul nemodificabil al Revelaţiei, care e obiectul ei.

Nicolae Iorga: Aceasta unire romaneasca n-ar avea nici o valoare daca nu s-ar sprijini pe insasi constiinta noastra despre necesitatea ei, despre caracterul ei sacru, nezguduit, despre aceea ca ea e astazi, ceea ce nu intelege o multime de lume, o conditie pentru existenta insasi a poporului nostru.**"Boala cea mai gravă, care macină societatea românească, este lipsa caracterelor. ***De cele mai multe ori un om are mai multe caractere: unul pe care-l crede el, altul pe care i-l da publicul si un al treilea pe care nici unul, nici altul nu-l pot deslusi niciodata, si care e cel adevarat. ***Minciuna are valoare numai pentru caracterul celui ce-o spune.***Niciodata un om mare nu e mai mare decat in zdrente. Nicolae IorgaOm in adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.***Omul are mai multe caractere: unul pe care-l crede el, unul pe care i-l da publicul și cel adevărat.” ***Sunt cugetări care alcătuiesc o carte şi altele care zugrăvesc un caracter.***

Nicolae Mareș: ”Adevăratul creator trebuie să aibă un caracter vulcanic pe care ştie să îl strunească.

Caracter de două parale. Cum îi ceri să aibe şi valoare?*** Ce caracter tare. De mic a ros oase.***Cu caracter nu doar oamenii se pot legitima: Și unele popoare l-ar putea avea. Națiunile fără de caracter, foarte ușor pier.***Culturile fără de caracter, ca și națiunile, repede pier.**Devin mai tari caracterele şlefuite de obstacole pe drum întâlnite.***Doar caracterele mari și cartea învățată au impulsionat civilizația omenească.***Nu doar Omului, ci și unor animale le-a Dumnezeu să aibă caracter.***Oricât de mult l-ai îndepărta, caracterul tot la matca-i adevărată trage; numai aici se simte bine.*** Zilele în care nu vorbeşti, cu aur caracterul ţi-l poleieşti.***

Norman Manea: ”Nu talentul le lipseşte românilor, ci caracterul.

Octavian Paler: ”Câtă vreme voi mai putea gândi ca acum, nu ştiu. Şi nici nu vreau să fac vreo presupunere. Deocamdată, cerul e senin, iar oţetarii din curtea vecină abia se clatină. Şi nu am nimic de cerut destinului - dacă destinul este propriul nostru caracter...*** Destinul este propriul nostru caracter.

Orison Swett Marden: ”Caracterul este semnul de neşters care determină valoarea adevărată a fiecărui om şi a muncii sale.

Oscar Wilde: ”Imi aleg prietenii pentru aspectul lor fizic placut, cunostintele pentru caracterul lor bun si dusmanii pentru ca sunt inteligenti. Nu poti fi niciodata prea prudent in alegerea dusmanilor. *** O perioadă mai lungă de logodnă oferă oamenilor posibilitatea să studieze caracterul, ceea ce este întotdeauna recomandabil.

Ovid Aron Densusianu: ”Invatatura iti da lumina, dar nu te inalta decat prin caracter.

Ovidiu: ”Nu averea, nici numele ilustru al strămoşilor ne face mari, ci caracterul şi mintea. 

Paolo Mantegazza: ”Pentru ca o căsătorie să fie fericită, trebuie ca între soţi să domnească nu numai armonie, ci şi potrivire de caracter.***Unei căsnicii, ca să poată fi fericită, îi este mai de trebuinţă armonia de caracter decât armonia de idei.

Patrick White: ”Până să ne prindem noi că e lipsit de caracter, a decedat.

Paul Leonard Newman: ”Daca nu ai dusmani inseamna ca nu ai caracter.

Paul Valery: ”Numai oamenii cu acelaşi grad de discreţie devin cu adevărat intimi. Restul – caracter, cultură, gusturi – are puţină importanţă.

Pelham Hrenville Wodehouse: ”Succesul care vine dintr-o data este ca si averea pe care ai castigat-o foarte repede. Este capabil sa-ti zdruncine si sa-ti deterioreze caracterul

Petre Țuțea: ”Autonomia spirituală a omului este iluzorie şi ea se mişcă perpetuu între Dumnezeu şi dracul. Fără credinţă şi Biserică, omul rămâne un simplu animal raţional şi muritor, raţionalitatea având doar caracterul unei mai mari puteri de adaptare la...*** Nu se poate spune că mişcarea legionară n-a fost puternică! N-a avut rezultate pozitive fiindcă extremismele sunt greu suportabile. Nici fascismul italian n-a durat, nici naţional-socialismul german n-a durat şi erau similare cu mişcarea...

Pindar: ”Caracterul înăscut nu şi-l pot schimba nici vulpea cea şireată, nici leul cu răget puternic.*** "Iti dai seama ce fel de om este cineva atunci cand il vezi in actiune, este cel mai bun test pentru a proba caracterul unui om."*** Nici roscata vulpe, nici leii care rag nu-si pot schimba firea.

Piotr Ilici Ceaikovski  Ce poezie adâncă găseşti în Oneghin! Nu mă înşel, ştiu că în această operă vor fi puţine efecte scenice şi puţină mişcare, dar poezia, caracterul profund uman şi simplitatea subiectului, îmbinate cu genialitatea textului vor răscumpăra cu prisosinţă.
Platon: "Caracterul unui om poate fi judecat dupa gusturile sale muzicale."*** "Caracterul unui om se formeaza in generatii si se transmite genetic.

Plutarh Caracterul este o deprindere îndelungată.***Niciun succes, oricât de mare, să nu te exalte până într-atât, încât să ai despre tine o părere exagerat de bună. Iar când ţi se întâmplă ceva rău, nu deveni servil, ci rămâi mereu acelaşi, păstrându-ţi cu fermitate caracterul, ca aurul în foc.***Cuvintele dezvăluie starea de spirit, caracterul şi dispoziţia vorbitorului.

Proverbe: ”Chiar dac-o sui pe-un tron ​​de aur, broasca sare înapoi în baltă.***Nu există arta de-a deveni ţăran; arta e să rămâi.***Omul beat este miel, porc, maimuţă sau leu.*** Cine castiga in invatatura si pierde in caracter, pierde mai mult decat castiga.***Petele de pe haine se sterg la spalat, petele de pe caracter dispar odata cu moartea.***De frumusete te saturi in patruzeci de zile; de caracter frumos nici in patruzeci de ani.***Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.***Englezul nu e fericit decât atunci când e nenorocit, scoțianul nu se simte acasă decât atunci când e în străinătate, iar irlandezul nu e niciodată liniştit decât atunci când se luptă.***Cel ce va deveni ghimpe, de timpuriu înţeapă.*** Un refuz politicos e preferabil unei aprobări grosolane.*** Se învață ușor bărbieritul pe barba altuia.*** Fa-ti datoria si nu te teme de nici o razbunare.*** Scorpionul înţeapă şi tot el ţipă.*** Lașul nu se bucură, nici nu se întristează.*** Laşul are moartea deasupra capului.”

Publius Ovidius Naso  Nu averea, nici numele ilustru al strămoşilor ne face mari, ci caracterul şi mintea.”*** „Fericit cel care cutează să apere cu putere ceea ce iubește.” 

R. Bonghi: ”Nimic nu dezvoltă mai mult caracterul decât (cu) deprinderea statornică de a spune adevărul.

Ralph Waldo Emerson: „Îmi pare rău, dar nu reușesc să aud ce spui. Ceea ce ești și ce faci strigă mult mai tare.”  **„Poţi folosi orice limbaj doreşti, niciodată nu poţi spune altceva decât ceea ce eşti.”** **"Fierbem la temperaturi diferite.**"Un om măreț întotdeauna va dori să fie mic."***  Oamenii nu par să realizeze că opinia lor despre lume este și o confesiune a propriului caracter. *** Un om maret intotdeauna va dori sa fie mic. *** Din ruinele disperării noastre ne construim caracterul.*** ”Nicio schimbare a circumstanţelor nu poate repara un defect de caracter.***Poţi să-ţi dai seama de adevăratul tău caracter în functie de ceea ce faci în visele tale.***Remarcabil este caracterul plăcerii pe care ne-o oferă cele mai bune cărţi. Ele ne sădesc convingerea că nu există deosebire între ceea ce a scris natura şi ceea ce citim. *** ”Caracterul este mai presus decat intelectul.Un mare suflet va avea taria de a trai dupa cum gandeste.''

Richard Wurmbrand: "Caracterul nu se formează prin ateism, ci prin religie."*** Geniul se poate forma în liniştea unei biblioteci, dar tăria de caracter este de multe ori rezultatul unei vieţi trăite pe nicovala suferinţei.

Rita Drumes: ”Sinceritatea se oferă mai greu şi este primită, de multe ori, cu neîncredere. Este apreciată de cei care au caracter ales şi pusă sub semnul întrebării de cei comuni.

Robert Brasillach „Dacă vrei să știi cine este un om, dă-i o funcție de conducere.”

Robert Harold Schuller: ”Vremurile aspre se sting, caracterele puternice însă nu.
Robert M. Hensel: "Caracterul nostru, se bazează pe rolurile pe care le alegem pentru a juca."

Roberto Gervaso (1937 - ): ”cine știe să fie mereu el însuși ori e un om de caracter, ori e un om fără imaginație.

Romain Rolland  Mai mult decât ideile, caracterul este acela care oglindeşte omul. *** ”Unde nu exista caracter mare, nici artist mare, nici om mare de actiune nu exista.

Roy L. Smith: ”Bărbatul care nu crede în el însuși nu poate crede în nimic altceva. Baza întregii integrități și a caracterului este orice gram de speranță pe care o avem în propria integritatea. – 

Samuel Butler: ”Opera fiecărui om, indiferent că-i literatură, muzică, pictură, arhitectură sau orice altceva, este întotdeauna un portret al lui însuşi, şi cu cât încearcă să se ascundă pe sine, cu atât mai clar îşi va dezvălui caracterul, în ciuda voinţei sale.

Samuel Smiles: A învăţa să-i tratezi pe alţii cu blândeţe nu înseamnă a deveni slab de caracter.***Adeseori s-a întâmplat ca oamenii care au părut că se pierd cu totul în viaţă, să aibă o influenţă mai mare asupra lumii decât aceia a căror carieră a fost un lanţ neîntrerupt de succese.***Apucăturile fac omul. Spiritul face omul. Căminul face omul. Educaţia primită în cămin nu influenţează numai spiritul şi manierele, ci şi caracterul. Casa părintească este aceea care face să înflorească inimile, care formează obiceiurile, care...***Bogaţia, atunci când se află în mâinile unor oameni lipsiţi de caracter, constituie adeseori izvor a nenumărate nenorociri pentru sine şi pentru cei din jur.**Caracterul e proprietatea ce nu se poate preţui.**Cărţile au în ele ceva din fiinţa nemuririi.***Chiar şi după ce a păşit în viaţă, fiecare copil, cu grijile, nevoile şi tentaţiile lui, tot se adresează mamei pentru o mângâiere sau un sfat. Gandurile bune şi curate pe care le-a sădit în mintea copiilor, devin fapte bune, chiar şi mult după...***comunicare eficientă se poate realiza atunci când există iubire şi respect.***Copilăria este ca o oglindă care reflectă în viaţa de mai târziu primele imagini.***Copilul învaţă fără strădanie prin simpla imitaţie, ca şi cum ar primi învăţătura prin porii pielii.***Dacă singurătatea este izvorul marilor spirite, pentru cele mici este un chin.*** Educaţia, chiar şi a celui mai înţelept om, este influenţată în chip hotârâtor de forţa morală a mediului, în timpul anilor copilăriei. El vine lipsit de orice ajutor pe lume, şi hrana şi îngrijirea sa depind exclusiv de mediul în care trăieşte....***Este o greşeală să se presupună ca oamenii progresează numai prin succes. Ei ajung adeseori la ţintă şi prin nesuccese. Cea mai bună experienţă a vieţii se compune mai ales din amintirea nesuccesului suferit în anumite împrejurări. Asemenea...***Fie ce o fi, orele trec chiar şi în zilele cele mai grele.***Gospodăria cea mai săracă, în care domneşte o femeie econoamă, veselă, ordonată, poate să fie un cămin al bunei înţelegeri, virtuţii şi norocului.*** În tinereţe pasul nostru este uşor, iar spiriul nostru se lasă condus şi cunoştintele se grămădesc cu uşurinţă. Dar dacă ne pierdem primăvara, atunci vara noastră nu este utilă şi-i demnă de dispreţ, toamna n-are sens, iar iarna vieţii este umilă...**În toate împrejurările vieţii, înţelepciunea nu contează atât cât caracterul, creierul cât inima, geniul cât stăpânirea de sine, răbdarea şi judecata clară şi disciplinată.***Mama este exemplul viu pe care copiii îl au necontenit în faţa ochilor, pe care-l urmăresc şi pe care-l imită. Obiceiurile mamei devin acelea ale copiilor, iar caracterul ei se reflectă vădit într-al lor.***Manierele fac omul.***Mintea lipsită de ocupaţie este rugina sufletului.***Nu trece o zi fără să înveţi ceva, fie în bine, fie în rău.***Numărul anilor nu este o măsurătoare dreaptă pentru lungimea vieţii.***

carte bună este adesea cel mai nimerit monument al vieţii, care cuprinde cele mai bune gânduri de care a fost capabilă acea viaţă.*** carte bună se poate număra printre cei mai buni prieteni. Ne întâmpină totdeauna cu aceeaşi prietenie, distrându-ne şi dându-ne sfaturi în tinereţe şi consolându-ne şi întărindu-ne la bătrâneţe.***casă în care cresc copii va fi bună sau rea, după cum vor fi şi acei care o conduc. În cazul când în acea casă domneşte dragostea şi simţul datoriei, când capul şi inima comandă deopotrivă, când viaţa zilnică este cinstită şi virtuoasă, atunci...*** Omul de caracter este si respectuos." *** "si blandetea armonizeaza foarte bine cu curajul.***Stăpânirea de sine este numai o altă formă a curajului, ea stă la baza tuturor virtuţiilor.*** Timpul consolează şi înfrumuseţează, dar este simultan şi un profesor, căci experienţa şi înţelepciunea sunt sporite de el.*** Un om poate fi cunoscut tot atât de bine după cărţile pe care le citeşte, ca şi după tovarăşii cu care umblă.***Unul din cele mai bune mijloace de educaţie pentru a-ţi forma un caracter practic este munca. Ea trezeşte şi educă ascultarea, stăpânirea de sine, atenţia, sârguinţa, răbdarea.***

Sébastien-Roch Nicolas De Chamfort: ”Cine n-are caracter, nu-i om, e un lucru.*** Cine nu are caracter, nu este un om, ci un lucru.*** Puţine lucruri se fac cu inteligenţă, nimic cu spiritul, totul cu caracterul.
Seneca: ”Dintre lucrurile ce generează plăcerea, unele sunt necesare, altele demne de dorit în sine, dar susceptibile de exces. Necesare sunt cele legate de corp(mă refer la sursele de plăcere privitoare la hrană, apetit sexual şi tot ce interesează...*** Poţi desluşi caracterul unui om observând doare felul în care primeşte laudele.*** Eşti un om mare. Dar de unde să ştiu asta dacă soarta nu ţi-a dat prilejul să îţi arăţi meritele? Ai venit să concurezi la jocurile olimpice, dar nu mai este nimeni acolo în afară de tine: câştigi cununa, dar nu victoria. Ai felicitările mele, dar... *** O minte stralucita devine o avere imensa. *** Un dar nu consta in valoarea lui materiala, ci in intentia celui care ti-a dat acel dar. 

Sigmund Freud: ”Acţiunea visului nu este decât primul şi cel mai bine studiat dintr-o serie de procese psihice, în special cele la care se reduce producerea simptomelor isterice, angoaselor, obsesiilor, demenţelor etc. Toate aceste procese prezintă, în mod egal,...*** Apelează imediat la extreme. Bănuiala enunţată se transformă îndată într-o evidenţă indiscutabilă. Un început de antipatie... se transformă imediat într-o ură feroce. Purtată prin toate extremele, mulţimea nu este influenţată decât prin...*** Atunci când vrem să înţelegem visele reale ale unei persoane reale, trebuie să ne interesăm pe larg de caracterul său şi de întreaga sa viaţă, să cunoaştem nu numai trăirile care au precedat visul, ci şi pe cele din trecutul îndepărtat.***Ca prototip al genului comic, putem considera nonsensul comic aşa cum este produs de candidaţii care se prezintă nepregătiţi la un examen; mult mai dificil este însă să găsim un exemplu simplu privitor la trăsăturile de caracter.***Caracterul comic al comparaţiei este indiscutabil atunci când creşte diferenţa de nivel a consumului de abstractizare dintre cei doi termeni ai comparaţiei, când ceva serios şi necunoscut, în special de natură intelectuală sau morală, este pus în...*** Caracterul totemic este propriu nu doar unui animal luat izolat sau unei fiinţe izolate, ci tuturor indivizilor din specia respectivă.*** Când psihanalistul tratează un nevropat, interesul său nu se îndreaptă în primul rând spre caracterul acestuia. Mai curând el doreşte să afle care este semnificaţia simptomelor pacientului, ce tendinţe instinctuale se ascund în spatele lor şi se...*** Comicul apare mai întâi ca o descoperire involuntară în cadrul relaţiilor sociale ale oamenilor. El este descoperit în mişcările, formele, acţiunile şi trăsăturile de caracter ale oamenilor: la început, probabil, doar în însuşirile lor fizice,...*** Compararea unei alterări de caracter cu nevroza obsesională este sugestivă. În ambele cazuri întâlnim opera regresiei care urmează, în primul caz, unei refulări (sau reprimări) realizate fără dificultate. În cazul nevrozei, întâlnim un conflict,...*** Dacă admitem că conţinutul visului reprezintă o dorinţă realizată, iar caracterul său confuz este opera cenzurii, care modifică şi deghizează materialele refulate, ne este uşor să determinăm funcţia visului.Contrar a ceea ce admite opinia...***Este posibil ca identificarea aurului cu fecalele să se datoreze contrastului dintre cea mai preţioasă substanţă cunoscută de om şi cea mai ne-preţioasă, pe care o rejectează ca materie inutilă.**Examinatorul nu va găsi comic nonsensul produs de ignoranţa examinatului; el se va enerva, în timp ce colegii examinatului, care sunt mai curând preocupaţi de soarta acestuia decât de cunoştinţele sale, vor râde din inimă de acelaşi nonsens....***

Factorul psihologic, atât de mult căutat, dă proceselor nevrozei obsesionale caracterul lor compulsional.Fără îndoială, cuvintele de spirit nereuşite au un caracter comic; el poate fi explicat pe mai multe căi. Comicul se poate naşte fie din dezvoltarea modurilor de gândire ale inconştientului, fie din comparaţia cu spiritul desăvârşit. Admitem că...***Iată care este inventarul complet al unei nevroze: un instinct erotic şi o împotrivire contra lui, o dorinţă care nu este încă obsesivă şi o teamă, cu un caracter deja obsesiv, care i se opune, un afect penibil şi o tendinţă (Drang) către acţiuni...***

În cazul în care însă, nu deţinem chiar de la cel analizat lămuriri asupra sensul actului ratat, unde vom găsi puncte de sprijin pentru interpretări şi indicii pentru demonstraţie? Aceste puncte de sprijin şi indicii provin din surse multiple.În cazurile în care tehnica este transparentă, discrepanţa între ceea ce trebuie realizat şi ceea ce s-a realizat conferă nonsensului un caracter comic irezistibil. Pandantul vorbei de duh, ghicitoarea, ne poate oferi exemple mai bune decât însuşi...*** Întrucât cenzura poate fi slăbită dar niciodată abolită, trebuie ca obiectele refulate, pentru a fi admise de conştiinţă, să fie deghizate într-o asemenea manieră încât ele să-şi piardă caracterul respingător. Ceea ce pătrunde atunci în conştiinţă...*** Lucrarea visului se va servi atunci de acela şi procedeu ca cel al lui Francis Galton pentru fotografiile sale de familie. Ea va suprapune elementele, a stfel încât să facă să iasă în evidenţa, accentuându-l, punctul central comun al tuturor...*** Manifestările compulsiei la repetiţie... vădesc într-o foarte mare măsură un caracter pulsional şi, atunci când acţionează prin opoziţie cu principiul plăcerii, dau senzaţia unei forţe demonice în acţiune.***Medicul constată că investigaţia sa se loveşte de rezistenţa opusă de bolnav, rezistenţă care trebuie atribuită caracterului bolnavului. Astfel, caracterul trece pe primul plan al interesului terapeutului.*** Nonsensul şi prostia, care au adesea un efect comic, nu sunt resimţite în toate cazurile ca fiind comice (ca şi caracterele care odată ne provoacă râsul, în timp ce altădată dispreţul sau ura). Acest fapt nu arată decât că efectul comic depinde şi...***Parodia şi travestirea obţin minimalizarea pe alte căi: ele distrug unitatea dintre caracterele persoanelor ce ne sunt cunoscute şi faptele lor, înlocuind fie persoanele cu poziţii înalte cu persoane cu poziţii inferioare, fie vorbele şi gesturile...***Patrimoniul inconştient al rasei apare în primul plan, eterogenul se dizolvă în omogen. Se poate spune că suprastructura psihică, care se formează ca urmare a unei dezvoltări, variind de la un individ la altul, a fost distrusă, evidenţiindu-se...***Prin modificări şi deghizări, scriitorul deghizează caracterul egoist al reveriei sale, reuşind astfel să ne câştige prin plăcerea pur formală, adică estetică, pe care ne-o provoacă întruchiparea fantasmelor sale.*** Recunosc că între caracterul confuz al visului manifest şi starea de refulare a ideilor latente – altfel zis repulsia resimţită luând cunoştinţă de aceste idei – există o relaţie de la cauză la efect. Conchid că dacă visul este confuz, el este...*** Regulă unică şi procedeele multiple de compoziţie se aplică tuturor imaginilor compozite de care abundă visul şi din care ar fi superfluu să se dea exemple. Ele ne apar mai puţin stranii din momentul în care renunţăm să le asimilăm obiectelor...***Respingerea obiecţiilor şi explicarea contradicţiilor descoperite în definiţiile comicului vor deveni posibile doar dacă admitem că plăcerea comică provine din diferenţa constatată prin comparaţie, dintre două consumuri psihice. Plăcerea comică şi...Sau când o doamnă cunoscută pentru caracterul ei energic spune: Soţul meu a consultat un medic în legătură cu regimul pe care-l are de urmat; medicul i-a spus că poate mânca şi bea tot ce vreau eu – avem de-a face cu un lapsus, fără îndoială, dar...***Toate aceste acte ratate sunt incidente a căror înrudire intimă este pusă în evidenţă de faptul că termenii care le desemnează au prefixul comun ver (de exemplu, versprechen – lapsus, verlesen – falsă lectură, verhören – falsă audiţie, verlagen –...*** Trăsăturile de caracter permanente sunt prelungiri neschimbate ale instinctelor originare, sublimări ale instinctelor, sau formaţiuni reacţionale împotriva lor.***

Simion Barnutiu: ”Omul cosmopolit se poate face usor un om fara caracter.

Simion Mehedinti: ”Podoaba vieții este talentul, cununa talentului - caracterul.*** Caracterul nu e un dar, ci o suma de deprinderi tari, dobandite prin munca. Puterea caracterului sta in dragoste.

Somadeva: ”Cei cu suflet nobil nu sunt în stare să dușmănească pe alții. Aceasta este purtarea virtuoasă vedere, stabilită de destin, a caracterelor alese.

Sorin Cerin: ”Nu exista Adevar Absolut, decat un determinant absolut pentru o anumita gama de alti determinanti care se distinge prin unicitatea sa fata de pluralitatea altor determinanti, dar Unicitate numai din punct de al determinarilor sale, cum...

Stendhal: ”Cred ca este mai usor sa zugravesti un caracter aflandu-te departe de el, decat de aproape. De la departare nu mai suntem distrati de ascultarea senzatiei prezente.*** ”Obârşia nobilă înlătură tăria de caracter. *** ”Totul se poate dobândi în singurătate, în afară de caracter.  *** Marile caractere sunt intemeiate pe opinii evidente.

Stephen Covey: ”În final, în absenţa unei autentice integrităţi şi unei forţe de caracter funciare, provocările vieţii vor scoate la iveală adevăratele motivaţii şi, după succese de moment, relaţiile umane vor suferi un grav eşec.*** ”Caracterul nostru este, practic, o compoziție a obiceiurilor noastre. Din cauza consistenței lor, adesea inconștientă, ele ne exprimă zilnic, constant, caracterul. *** "O suta cincizeci de ani de literatura bazata pe etica de caracter au demonstrat ca ingredientele fundamentale ale succesului sunt elemente precum cinstea, integritatea, umilinta loialitatea, dreptatea, rabdarea si curajul."

Stevie Wonder: ”Dacă priveşti un om în ochi pentru a-i descoperi caracterul, aceştia te pot minţi.

Stuart Mill: ”Dacă ne putem îndoi că un caracter nobil este întotdeauna mai fericit prin nobleţea lui, nu poate fi nici o îndoială că el îi face pe ceilalţi oameni fericiţi şi că lumea în general câştigă imens prin el.*** Utilitarismul îşi poate atinge ţelul numai prin cultivarea generală a nobleţii de caracter.

Tacitus: ”Merita sa-l poarte spre rusinea lor.”

Tenzin Gyatso: ”Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin.”

Teodor Dume: ”Zâmbetul te face special pentru o zi, dar caracterul pentru tot restul vieţii.*** Greșim ori de câte ori ne abatem de la caracter.*** Iubirea este prima regulă a conveţuirii care îţi poate completa caracterul şi imaginea.*** Noaptea e un fel de garderobă a hoţilor, când intră se dezbracă de caracter, când ies îşi pun costumul de biserică.

Teodor Mazilu: "Sinceritatea nu este o trasatura de caracter, ci o expresie a inteligentei. Sinceritatea este un act de cunoastere, si, ca orice act de cunoastere, este si un act de creatie.*** Ovazihian: Nu te lua după faptul că am ceafa groasă, sunt un om foarte bun... De multe ori un fizic plăcut ascunde un caracter josnic...*** Sinceritatea nu este o trăsătură de caracter, ci o expresie a inteligenţei. Sinceritatea este un act de cunoaştere, şi, ca orice act de cunoaştere, este şi un act de creaţie.

Theodore Roosevelt:”Nu îmi pasă de ce cred alții despre ceea ce fac, ci îmi pasă de ceea ce cred eu în legătură cu ce fac! Acesta este caracterul! *** Măsura caracterului unui bărbat este ceea ce ar face dacă ar fi știut că nu a fost niciodată prins. *** Pe termen lung, caracterul este factorul decisiv în viaţa unei persoane ori a unei naţiuni.*** Votul este ca o puşcă: utilitatea lui depinde de caracterul proprietarului.

Thomas Alva Edison: ”Ceea ce un om poate crea, caracterul său poate stăpâni.

Thomas Carlyle: „Un om mare își arată măreția prin felul în care îi tratează pe oamenii mici.”
Thomas Chandler Haliburton: "Fericirea fiecarei tari depinde mai ales de caracterul oamenilor sai decat e forma ei de guvernamant"

Thomas Edison: „Ceea ce eşti se va vedea în ceea ce faci.”

Thomas Paine: ”Caracterul se pastreaza mult mai usor decat se recastiga.

Thomas Stearns Eliot: "O durere de dinti sau o pasiune violenta nu este neaparat diminuata de faptul ca prin cunostintele noastre, noi le cunnoastem cauza, caracterul, semnificatia sau nesemnificatia."** "Toate adevarurile importante sunt private. Din momentul in care ele devin publice, ele inceteaza sa mai fie adevaruri; ele devin fapte sau cel mult parte din caracterul public; si cel mai rau, cuvinte inselatoare."

Thornton Wilder: "Omul e animalul care seamana, care economiseste, care imbatraneste si moare. Universul e lipsit de sens. Oamenii se nasc fara nicio justificare, nu exista plan. Creste iarba, se nasc copii. Asta-i situatia. Mii de ani au tot nascocit interpretari: viata e o incercare a caracterului omului; rasplata si pedeapsa vin dupa moarte, dupa planurile unui zeu, paradisul lui Allah, plin de fete frumoase pentru toti; Nirvana lui Buddha - asta se capata pe gratis, nu vezi nimic, nu simti nimic; evolutie, forme superioare, progresul societatii; Utopia - masini zburatoare, sireturi de bocanci ameliorate - toate apa de ploaie.

Titu Liviu Maiorescu: ”O măsură sigura a caracterelor este sentimentul ce-ți rămâne pentru un om după ce l-ai iubit: amiciție sau dispreț.*** O singura masura a caracterelor este sentimentul ce-ti ramane pentru dupa ce l-ai iubit: amicitie sau dispret.*** "Caracterul ii da omului libertatea interioara. *** ”Caracterul este intruchiparea unor principii generale de actiune.*** ”Suma principiilor viitoare de actiune alcatuieste caracterul.
Tudor Musatescu: "Minciuna premeditata nu mai e chestiune de fantezie, ci de caracter.*** "Amabilitatea adevarata trebuie sa fie, in primul rand, o chestiune de caracter si apoi una de educatie."*** "Minciuna premeditata nu mai e chestiune de fantezie, ci de caracter.*** Florile fără parfum n-au caracter.***

Valeriu Armeanu: "Licheaua este un animal domestic, căruia i-a căzut coada o dată cu caracterul."

Valeriu Butulescu: ”Împodobeste-ti partea invizibila a caracterului si cauta sa faci o fapta buna fara martori. ***Cand dorm, eroii viseaza ca se lupta cu fortele raului, pana si somnul lor are un caracter eroic.***Împodobește-ți partea invizibilă a caracterului și caută să faci o faptă buna fără martori.*** Stiinta nu a eliminat cruzimea, i-a dat insa un caracter stiintific.***Următoarea migrațiune a popoarelor va avea un caracter interplanetar.*** Mişu: Vezi, Nina! Forţa manipulatoare a presei e uriaşă... Aceeaşi fiinţă, acelaşi caracter. E suficient să întorci pagina pentru a răsturna întregul univers interior al cititorului...*** Raţionalizarea instinctelor a slăbit caracterul uman. În schimb, o parte raţiunii lui a devenit act reflex, sporindu-i puterea. În mare pericol, omul nu mai strânge pumnul; el caută, instinctiv, butonul atomic.*** Venera: Mami, te rog! Cine crezi că a fost tatăl meu? Lady Robinson: Nu ştiu şi nu-mi place să mă hazardez! Nu-mi permit să fac supoziţii! ! Paternitatea e o chestiune de maximă responsabilitate juridică! Venera: Mami! Îmi ajunge şi o...*** Avem mulţi oameni inteligenţi, dar puţini oameni cu caracter. Acest paradox explică drama perpetuă a României, indiferent de regimul ei politic.*** Autorul: În peisajul familial, prăpastia este forma de relief cea mai frecventă! Nepotrivirea de caracter o adânceşte... Bărbatul: Serios? Autorul: Cu cât soţul e mai domestic, cu atât soţia devine mai sălbatică! Bărbatul: Şi te-ai găsit...*** Fuga noastră a avut mereu caracter defensiv. Cândva fugeam de duşmani. Acum, de răspundere.

Vasile Bogrea:Prefer un caracter de aur unui caracter de bronz si unei energii de fier. E metalul mai nobil.” 

Vasile Ghica: ”Educaţia trebuie să transforme inteligenţa în caracter.*** Până şi inefabilul are caracter istoric.*** Inteligenţa e un dar; caracterul - o zidire.*** Nu există oameni fără caracter. Unii au chiar câte unul pentru fiecare ocazie.*** Este excelentă şcoala care converteşte cultura în caracter.

Vince Lombardi: ”Caracterul, dorinţa de a câştiga şi dorinţa de a excela sunt lucruri care persistă în timp. Aceste calităţi sunt mult mai importante decât întâmplările care au loc.

Viorel Muha: ”Trădarea nu-i nici bogată, nu-i nici săracă, ea nu are miros, nu are culoare, ci se regăseşte în oameni fără onoare şi caracter!***Caracterul unui om reiese, nu din ceea ce spune, ci din ceea ce face!*** Demnitatea şi caracterul sunt cele mai valoroase medalii! Nu le poţi acorda nici celor mai prestigioase elite, dacă nu au aceste două mari calităţi!

Walter Scott: ”Onorurile şi bogăţia schimbă caracterul oamenilor. 

William Ellery Channing: ”Fiecare fiinta umana tinde sa aiba propriul sau caracter; sa fie ceea ce altii nu sunt si sa faca ceea ce altii nu pot face.

William George Jordan: ”Caracterul e extrem de subtil, lunecos, schimbător şi contradictoriu. E un amestec ciudat de obiceiuri, speranţe, motive, idealuri, slăbiciuni şi amintiri, toate manifestate într-o mie de faze diferite. *** Adevărul este piatra de temelie a oricărui mare caracter. 

William Shakespeare: ”Obişnuinţa aproape că poate schimba caracterul întipărit de natură.

William Somerset Maugham: ”Nu e adevărat că suferinţa înnobilează caracterul: câteodată fericirea poate avea o astfel de consecinţă. În general, suferinţa îl face pe om meschin şi răzbunător.
Winston Churchill: "Mult mai importante sunt caracterele decat talentele."

Woody Allen: ”Frederick: Ai pierdut o emisiune foarte neinteresantă despre Auschwitz. Mai multe imagini video de groază şi încă şi mai mulţi intelectuali nedumeriţi care proclamau caracterul mistic al milioanelor de crime în masă.

 Zenon: ”Caracterul este izvorul vietii din care izvorasc actiunile viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu