miercuri, 9 iulie 2025

LIMITA - pagina de biblioteca

Alda Merini: "Ne este atât de greu să fim adevăraţi unii cu alţii...Ne este teamă că suntem greşit înţeleşi, sau că părem prea uşuratici, la îndemâna celor care ne privesc. Nu ne expunem niciodată. Pentru că ne lipseşte tăria de a fi adevăraţi, de a ne accepta limitele, pentru ca apoi să ni le înţelegem şi să ni le transformăm, în felul acesta, în tărie de caracter.

Aldo Carpi: ”Când privim în sus spre cer nu ar trebui să ne oprim să vedem doar cerul.

Alecsandr Pușkin: ”Îmi e destul să știu că pot.

Andre Gide: "Îmi simt mai des limitele. Şi e firesc să fie aşa, pentru că nu rămân niciodată, sau aproape niciodată, în mijlocul coliviei; fiinţa mea năvăleşte înspre gratii.

Anonim: "Putem sa iubim, mai mult sau mai puţin, să visam, mai mult sau mai puţin, sa credem, mai mult sau mai puţin. Dar, nu putem sa fim OAMENI, mai mult sau mai puţin!" ***  Dacă tu crezi doar ceea ce vezi, atunci ești limitat la ceea ce este la suprafață. Dacă tu crezi doar ceea ce vezi, atunci de ce mai plătești factura la curent electric?* Exista limite pentru dragostea omului, dar nu pentru cea a lui Dumnezeu. *** Imaginatia omului - desi fara limita, psihologic vorbind - este limitata istoric.*** Nu pune limite la nimic, cu cat visezi mai mult, cu atat ajungi mai departe

Anthony Robbins: ”Daca credem ca viata noastra este delimitata de niste granite inguste, dintr-o data acele granite vor deveni reale.

Antonia Susan Byatt: ”Ne definesc hotarele pe care ne-am hotărât și am reușit să le trecem.

Arthur Schopenhauer: ”Oamenii, cei mai multi, cred ca limitele la care ajung ei cu întelegerea lucrurilor sunt si limitele Universului.

Axel Oxenstierna: ”Adesea nu-i decât un pas de la culmea prosperităţii la prăpastia celei mai grozave nenorociri şi pasul acesta e foarte alunecos.

Costel Stancu: ”La marginea lumii, nu înţelegeam cine sînt. Parcă priveam/ prin gaura de cheie a unui proaspăt mormînt.

Cristian Stan: ”Oamenii care se supara ca impui limite sunt cei care profita de tine cand nu le ai.

Elena Simona Manea: "Cine vede prea multe ajunge să nu se potrivească nicăieri."

Emil Cioran: ”Să încerci fascinația extremelor și să rămâi undeva, între diletantism și dinamită!

Friedrich Wilhelm Nietzsche: ”Sentința are o profunzime brutală. Vorbim despre acel punct fără întoarcere pe care îl atingem atunci când ne trezim la anumite adevăruri despre viață, despre noi înșine sau despre lume. Nietzsche, ca un bun filosof al abisului, a înțeles că cunoașterea poate fi o binecuvântare, dar și o povară: cand vezi clar, nu mai poți orbi. Și asta poate face a fi profund singur."Cine vede prea multe poartă o singurătate profundă" atinge o fibră foarte umană: acel sentiment de a fi la un alt nivel de conștiință unde nu te mai poți conecta cu ceea ce cândva părea normal. Ce îți oferea alinare nu o mai face, iar asta poate durea. Dar poate fi și atât de luminos în cât de intensă poate deveni acea singurătate un spațiu fertil, plin de autenticitate, dacă este ținut cu iubire de sine și conexiune cu cei care s-au trezit și ei. Claritatea nu este întotdeauna un cadou confortabil.Nietzsche știa că trezirea la anumite adevăruri te face un ciudat, chiar și printre ai tăi.Nu pentru că ești superior, ci pentru că nu te mai poți preface că ești ignorantă.Cine vede prea multe poartă o singurătate profundă: aceea de a nu putea să te întorci. Dacă te simți înstrăinat de lume, poate că ai învățat să vezi nefiltrat ceea ce alții încă neagă."” Îmi cunosc limitele. Dar pur şi simplu le ignor.

George Petrovai: ”Speranţele de salvare ale omului îşi trag seva din convingerea că, deşi limitat în intenţii, binele este nelimitat în potenţialitate, pe când răul este nelimitat în intenţii, dar cândva i s-au impus limite în potenţialitate.

Hans Georg Gadamner: ”Experiența autentică e aceea în urma căreia omul devine conștient de propriile-i limite.

Haruki Murakami: ”Diferența dintre o încredere sănătoasă în tine și un orgoliu bolnav e foarte fragilă.

Ionut Timofte: ”Cand viata iti impune limite, depaseste-le!

Irina Binder: ”între iubire şi ură există o barieră mult prea fragilă.

Jane Austen: ”Nu știu ce înseamnă să iubești pe jumătate. Nu e în caracterul meu. Sentimentele mele sunt întotdeauna excesive.

Jonathan Safran Foer: ”Nu cred că ar trebui să existe limite în a ne face valoroasă viața.

Karl Popper: ”Cunoștințele noastre sunt limitate, ignoranța ne este în mod necesar nelimitată.

Kosima Kosmo: ”Dacă ne mărginim la ceea ce li se întâmplă trupurilor noastre, suntem niște animale.

Laura M. – Stefan: ”Nu lasa lumea exterioara sa-ti ingradeasca casa Eului tau.

Les Brown: ”In viata nu exista limite…Cu exceptia celor autoimpuse.

Lope de Vega: ”Nimic nu imbunatateste iubirea ca niste obstacole insurmontabile. -

Mihai Eminescu: ”Totul e mărginit. Durerea, nu...!

Oscar Wilde: ”A defini înseamnă a limita.

Panait Cerna: ”Si vor scrie-adânc în inimi, dupa veacuri de mizerii/ Ca-n iubirea fara margini este marginea durerii.

Raffaele Morelli: ”Cum ne poate sufletul nostru ajuta, dacă, în timp ce el ne duce în infinit, noi ne limităm să ne analizăm simțurile și trupul, întrebându-ne cum se va sfârși? Infinitul nu se sfârșește, doar eul nostru coboară totul în banal.

Sigmund Freud: ”Teoriile nu trebuie să împiedice faptele să devină fapte.

Steluta Manda: ”Nimic nu mă sperie mai tare decât propriile-mi limite! Tot ceea ce îmi doresc pe lumea asta este să-mi depășesc limitele. Este îngrozitor să fii mulțumit de tine și sa nu forțezi o trecere dincolo de limitele tale!

Tudor Musatescu: ”Cand iei viata peste picior, iti pune piedici.

Valeriu Butulescu: ”Ciripesc în colivia limitelor mele

William Shakespeare: ”Obstacolele ce-mpiedică dorința pot deveni elanuri care să te împingă spre împlinirea ei.

ONOAREA - pagina de biblioteca

AKHENATON: ”Onoarea este vestmântul interior al sufletului; primul lucru pus de el laolaltă cu trupul, și cel din urmă aflat la separarea lui de trup.

ARISTOTEL: ”Nu poţi reuşi nimic fără curaj. Este cea mai mare calitate a omului, după onoare.

ARTHUR  SHOPENHAUER: ”Onoarea este conştiinţa exterioară, iar conştiinţa este onoarea interioară.*** „Onoarea, luată obiectiv, este opinia altora despre valoarea noastră, iar subiectiv – frica noastră de această opinie.

AXEL OXENSTIERNA: ”Onoarea este o piatră preţioasă, în care cel mai mic defect îi scade mult preţul. Ea este o comoară ce nu se poate redobândi, odată ce, din nenorocire, a fost pierdută. 

BARTOLOMEU ANANIA: ”Printre noi se instaureaza incetul cu incetul un duh perfid care rastoarna valorile. Anormalul devine normal. Viciul devine virtute. Minciuna devine adevar. Furtul inteligent devine profesie onorabila.

BOSQUET: ”Onoarea este ca ochiul, n-ar putea suferi nici cea mai mică necurăţenie fără ca să nu-i facă rău.

C.S. LEWIS: "Ne batem joc de onoare, dar suntem şocaţi atunci când descoperim trădători printre noi."

CERVANTES: „Invingatorul e cu atat mai onorat cu cat invinsul este mai renumit.”

CHRISTIAN FRIEDRICH HEBBEL: ”Este trist să nu poţi onora propria ta fiinţă. 

COȘTIINȚA ÎN STAGNARE: "Birocrația, contractele- o formă de evoluție sau involuție a conștiinței umane?Cândva onoarea unui om era mai presus de propria-i viață. Era suficient o strângere de mână pentru a fi finalizată o înțelegere, o tranzacție, era suficient cuvântul dat, onoarea persoanei în cauză, fiind garanția înțelegerii finalizate. Un ridicat nivel de conștiință nu permitea încălcarea cuvântului dat, onoarea fiind cel mai de preț bun al omului. A fi desconsiderat din această cauză, însemna dezastru total, cuvântul dat, onoarea și demnitatea umană erau inseparabile, erau trăsături ce defineau ființa umană. De preferat ar fi fost moartea decât dezonoarea, uneori moartea era considerată mai onorabilă decât o viață trăită în dezonoare.. Nu numai nobilii puneau mai presus de orice- onoarea, conștiința - dar chiar și oamenii din pătura de jos a societății își respectau cuvântul dat în cazul unei translații de proprietate, teren, locuință. Recunoșteau că au primit bani pentru un teren vândut și după ani și ani de zile, zeci de ani, în lipsa unor documente doveditoare, nimic nu le putea altera conștiința, deși nu se bucurau de bunăstarea de care se bucurau nobilii, dar preferau să fie săraci și curați decât necinstiți.Ce s-a produs în conștiința omului, odată cu industrializarea și tehnologizarea avansată, astfel încât să îi clatine sistemul de valori? Sărăcirea continuă, în nici un caz, ba din contră, ridicarea standardului de viață și pentru cei din pătura de jos a societății, i-a determinat să fie mai puțin buni și responsabili și mai mult oportuniști, să profite de neatenția semenilor, pentru a se pricopsi cu bunuri materiale nemeritate. Mentalitatea s-a schimbat, societatea nu numai că numai funcționează după principiul "Unul pentru toți și toți pentru unul", dar s-a și pervertit după principiul "Fiecare pentru el". Dacă a fost prost, de ce să nu-l înșel? Ai văzut ce deștept am fost? El este vinovat, că a fost prea naiv, a crezut în mine și lipsit de experiență în relație cu șmecherii.În momentul în care predai un bun, trebuie să întocmești proces verbal, dacă ai participat sau organizat o întâlnire sub formă de ședință, deasemenea proces verbal. Dacă ai desfășurat o activitate la locul de muncă, trebuie iarăși întocmit proces verbal. De ce??? Nimeni nu are încredere în mine că pot să îmi duc la bun sfârșit responsabilitățile și în lipsa unei hârtii? Nu este suficient cuvântul meu, relatarea mea? Măi cetățene, nu pricepi nimic? Acum totul se bazează pe dovezi palpabile, procese verbale, semnături de participare, acte notariale, contractuale, nu mai merge așa cum știai tu odată.Atât un copil cât și un adult se simt onorați pentru încrederea acordată, încât devin și mai conștiincioși în ceea ce privește responsabilitățile ce le au, dar tare mâhniți vor fi dacă pui accent mai puțin pe cuvântul și onoarea lui și mai mult accent pe dovezi scrise, ca și cum acestea nu pot fi falsificate și semnate în lipsa activității ce urma a se desfășura. Ca urmare a psihologiei inverse, conștiința omului se pervertește și nu își mai face complexe de vinovăție când fabrică dovezi mincinoase, când este imperios necesar a se apela la ele.Așa am ajuns ca omenire să ne desfășurăm diverse activități sub un maldăr de hârtii care mai de care mai legale și mai doveditoare, dar cu toate acestea judecătoriile și tribunalele sunt pline de litigii între părți contractante, sub pretextul neîndeplinirii de bună voie și nesilit de nimeni a clauzelor contractuale, ale contractelor întocmite numai de către o parte, după bunul plac al acesteia și cu modificări aduse unilateral de către partea contractuală ce deține puterea economică și financiară și culmea, întotdeauna sau aproape întotdeauna, câștig de cauză are partea contractuală care a fixat toate condițiile și clauzele abuzive. Cum așa? Nu miroase cumva a escrocherie afacerea cu hârtiuțe, hârtioare, doar pentru maximizarea profitului, parafate pe toate paginile, dar nefuncționale decât pentru o parte? Măi cetățene ești cam prost? Tu nu ști că totul este legal pentru profesionist în relație cu clienții, nu știi că își rezervă dreptul de a modifica unilateral contractul după cum se învârt interesele? Ești de-a dreptul incult economic și financiar! Adică abuzurile legalizate anulează drepturile omului cele mai elementare? Aaaa... aveți dreptate și sclavia și iobagismul și inchiziția și feudalismul și nazismul și comunismul, toate au fost legale, dar mi se pare mie , nu și legitime? Atunci cum să nu fie legal și capitalismul de pradă, că doar toate au același părinte fondator, ce să-ți fac cetățene dacă nu ești decât o resursă umană, nu ai decât să te conformezi multiplelor legalități de care se folosesc ai tăi stăpâni, întotdeauna victima este cu un pas în urma excrocului legal.Bancherii în goana lor după profit, au neglijat principalul capital și cel mai important- capitalul de încredere, dar sunt vizibil deranjați dacă li se aduce atingere onoarei lor, ca si cum ar mai avea-o. Dar cu onoarea nereperată a neprihănitelor băncuțe cum rămâne?"

DALAI LAMA: ”Traieste o viata onorabila. Atunci cand imbatranesti si te gandesti in urma, vei putea sa te bucuri a doua oara de ea.

FRIEDERICH NIETZCHE: ”Aceasta să fie onoarea voastră; să iubiţi tot mai mult decât sunteţi iubiţi şi să nu fiţi niciodată al doilea.

G.L.L. BUFFON: ”Nu te abate niciodată din calea virtuţii şi a onoarei; este singurul lucru să fii fericit.

GRIGORE VIERU: „Onoarea merge desculţă prin tăciunii aprinşi fără să-i pese dacă lasă ori nu urme.”

GUILLAUME APOLLINAIRE: ”Onoarea noastră depinde adesea de ora indicată de ceas.

HENRY LOUIS MENCKEN: ”Onoarea este pur si simplu moralitatea oamenilor superiori.

HOWARD SCOTT: ”Chiar de-am pierde toată averea noastră, să ne păstrăm neatinsă onoarea.

IRINA BINDER: ”Este mai onorant să pierzi decât să câștigi trișând.

LOIS M. BUJOLD: ”Reputația e ceea ce știu alții despre tine, onoarea e ceea ce știi tu.

N. BOILEAU: „Onoarea este ca o insulă prăpăstioasă şi fără ţărmuri; odată ce ai ieşit din ea, nu te mai poţi întoarce.”

NICCOLÒ MACHIAVELLI: „În luptă poţi pierde totul, în afară de onoare.”  

P. DOUMER: „Onoarea este singurul bun care nu se respectă niciodată, dacă cineva a avut nenorocirea de a o fi pierdut.”

P. PANDREA: „Într-un sat de tip vechi, onoarea este valoare intangibilă şi inatacabilă.”

PITAGORA: Mulţi cinstesc pe cel puternic şi se împrietenesc cu cel darnic.

BOGDAN VASILE: ”DOAR ONOAREA…Dușmanii românimii au toate resursele necesare pentru a ne strivi și a ne ține în sclavie. Un singur zid mai există între acești dușmani și românime iar acest zid se numește absoluta și nelimitata curățenie sufletească a celor educați, care nu mint, nu se fac frate cu dracul pentru a trece puntea și nu sunt nedrepți cu camarazii lor. Doar ONOAREA acestor eroi naționaliști ne mai poate salva. Nu banii. Nu compromisul. Nu fofilatul. Onoarea se naște din educație, din exemplu personal și din curaj.Onoarea nu face compromisuri. Onoarea nu acceptă nedreptățirea camarazilor. Onoarea nu poate trăi în minciună. Doar onoarea absolută dusă până la capăt mai poate salva românimea de la dispariție. Doar onoarea poate ține steagul sus cu orice preț. Doar onoarea poate râde în fața mitei, a micilor ambiții electorale și a aranjamentelor de culise. Am cunoscut ce este onoarea și am înțeles puterea ei nemăsurată la fel cum am înțeles și frica paralizantă pe care o au dușmanii atunci când au în fața lor un om onorabil. Pentru onoare sunt neîndurător cu impostura. Pentru onoare sunt gata să înghit insulte. Pentru onoare sunt gata să rămân singur. Mă comport așa dur cum mă vedeți pentru că am văzut cu ajutorul tatălui meu cum arată iadul trădării și am învățat în ultimii 34 de ani că dacă nu găsesc oameni onorabili oricum voi rămâne singur pentru că toți ceilalți vor fi măturați din istorie de sionismul mondial sprijinit de toți politicienii și servitorii lor din România care mint, care se fac frate cu dracul să treacă puntea și care își nedreptățesc camarazii. Sunt un om de onoare și prin asta sunt atotputernic. Sunt un om de onoare și de aia statul paralel nici nu a îndrăznit vreodată să mă abordeze în vreun fel pentru că știu cu toții că sunt fiul generalului Vasile. Sunt un om de onoare și știu că doar onoarea ne mai poate salva. Nu sunt al naibii cu alții în mod gratuit ci pentru că știu cât de imposibil de înaltă este calitatea morală necesară unui om pentru a avea onoare și de aceea oamenii aceștia sunt extrem de rari dar dacă-i găsești atunci poți clădi cu ei o frăție românească de la pământ la cer. Cunosc toate formele hidoase ale trădării. De aia sunt inflexibil. De aia sunt agresiv. De aia tai în carne vie. Pentru că mai degrabă tai eu decât să taie dușmanii neamului meu. Așa sunt eu. Asta caut. Asta poate salva neamul meu. Numai asta …

ROMULUS VULPESCU: ”Sunt absențe mai onorante decât prezența.

SOCRATE: "Cea mai buna cale de a trai in onoare in aceasta lume este sa fii doar ceea ce pretinzi ca esti."

SOFOCLE: ,,Onoarea nu inseamnā sā faci alegerile potrivite, ci sā ai de-a face cu consecințele alegerilor tale"

TANTRAKHYAYIKA: „Propriile fapte te fac insemnat sau neinsemnat.”

VOLTAIRE: ”Pierdem destul de puțin #dacă ne păstrăm în orice împrejurare onoarea. *** „Onoarea este un amestec natural de respect faţă de oameni şi faţă de sine însuţi.”

W. SHAKESPEARE: „Ce este onoarea? Un cuvânt.”

marți, 8 iulie 2025

FACEREA - pagina de biblioteca

 

Adriana Condescu: ”Exercitiile sunt sanatoase pana devin obsesie.”

Albert Schweitzer: ”Fă ceva minunat! Vor fi oameni care vor imita gestul tău.”

Alphonse de Lamartine: ”Știe să facă tot cine știe să se facă iubit.”

Anonim: ”Nu te vei mai intalni niciodata cu aceasta zi, asa ca fa-o sa conteze.” *** ”Cand iti place ce faci nu simti eforturile deosebite.” *** ”Fa astazi ceva pentru care iti vei multumi in viitor.” *** ”Nu amana niciodata pana maine ceea ce poti face poimaine.” *** ”Fa mai multe lucruri care te fac sa uiti sa iti verifici telefonul.” *** ”Unele lucruri rele le facem cu cele mai bune intenții.” *** ”Eu pot ierta multe, dar niciodată nu uit ceea ce a fost spus și ce s-a făcut.” *** ”Am înțeles că este nevoie să concretizez cuvintele și frazele, umplundu-le cu acțiune.” *** ”Nu întreba cum să începi. Începeți și apoi întrebați-vă cum să vă îmbunătățiți.” *** ”Nu întreba cum să începi. Începeți și apoi întrebați-vă cum să vă îmbunătățiți.”

Anthony Robbins: ”Mareste-ti energia, este important sa fii un jucator de echipa, in locul unuia care sta in banca lui.” *** ”lucrurile pe care le facem din cand in cand nu ne contureaza viata, ci lucrurile pe care le facem in mod constant.” *** ”Modeland emotiile, modelam implicit comportamentul si actiunea.”

Anton Pann: ”Cei tineri spun ce fac: cei batrani povestesc ceea ce au facut; nebunii povestesc ceea ce vor sa faca…”

Aristotel: ”Tot ce trebuie să facem învățăm făcând.” *** ”Cei care știu, fac. Cei care înțeleg, învață pe alții.” *** ”Natura nu face nimic fără folos.”

Arthur  Shopenhauer: ”Este mai prudent să ne arătăm inteligenţa prin ceea ce facem, decât prin ceea ce spunem.”

Arthur Ashe: ”Porneste de unde esti. Foloseste ceea ce ai. Fa ce poti. ”

B.M. Gracian: ”Să săvârşim totdeauna faptele noastre ca şi cum am fi văzuţi. Fiecare ar fi ajuns să exceleze în ceva, dacă și-ar fi cunoscut aptitudinea sa de căpetenie.” 

Bety Elisabeth: Daca puteti , faceti – de latrat latra si cainii.”

Buddha: ”nu vad niciodata ce s-a facut. Vad doar ce mai e de facut.”

Confucius: ”Nu face altora ce nu ți-ai face ție.”

Constantin Brancusi: ”Lucrurile nu sunt greu de facut. Greu este sa te pui in starea de a le face.”

Cornelius Tacitus: ”Toate gândurile şi faptele noastre trebuie îndreptate spre folosul vieţii.”

Dante Alighieri: ”Scrutați-vă menirile ființii, nu-s oamenii făcuți să fie fiare, ci pelegrini ai binelui și minții.”

Diego Rivera: "Subiectul este pentru pictor este ceea ce sinele sunt pentru locomotiva. Nu poate realiza nimic fara subiect.”

Doris Lessing: ”Fa chiar acum ce ai de facut, conditiile iti vor fi intotdeauna nefavorabile.”

Eduardo Galeano: ”Oamenii de știință spun că suntem făcuți din atomi, dar cineva mi-a spus că suntem făcuți din povești.”

Edward A Murphy: ”Să nu spui niciodată mamei că nu ai nimic de făcut, pentru că va găsi ea ceva întotdeauna de făcut.”

Elon Musk: ”Daca un lucru nu este indeajuns de important, chiar daca sansele nu sunt de partea ta, tot ar trebui sa il faci.”

Emil Cioran: "Faptele noastre derivă din lipsă de nobleţe, din neștiinţă și din vulgaritate." *** "Cum o să pot admite că eu nu sunt făcut pentru viață, când în realitate viața nu este făcută pentru mine?" *** ”Ieri seară, înainte să adorm, am văzut cu o precizie halucinantă cum Pământul se reduce la un simplu punct, cum capătă, ca să spun așa, dimensiunile unui zero, și-atunci am înțeles – ceea ce știam dintotdeauna – că este inutil și ridicol să te agiți și să suferi, să scrii mai ales, pe un spațiu atât de minuscul și ireal. Ca să te poți consacra făptuirii, ca să exiști pur și simplu, ar trebui să nu ai funesta capacitate de a te situa în afara faptelor tale, de a evada cu gândul în afara planetei și chiar a universului.” *** ”Orice act măgulește hiena din noi.”

Emma Watson: ,,Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ce poti sau nu poti sa reusesti. Fa ce vrei sa faci si fii cine vrei sa fii!”

Epictet: ”Te-ai gândit îndeajuns şi te-ai hotărât să faci ceva? Din acest moment nu-ţi mai pasă nici de lume şi nici de ce crede or zice ea. Căci dacă vezi că porneşti strâmb, de ce nu te opreşti de la început? Dar dacă te ştii pe calea dreaptă, cine te mai poate împiedica?”

Ernest Hemingway: ”Astăzi nu e decât o zi asemenea tuturor zilelor, dar ceea ce ți se va întâmpla în toate zilele care vor urma, depinde de ceea ce faci astăzi. Așa a fost de fiecare dată.” *** ”Nu e momentul sa te gandesti la ceea ce nu ai. Gandeste-te la ceea ce poti face cu ceea ce ai.”

Fay Weldon: ”Libertatea calatoriei deschide mintea catre niste posibilitati nelimitate, daca nu faci nimic neasteptat, nimic neasteptat nu ti se va intampla.”

Firoiu Cristina Maria: ”Dacă am înțelege că o mână/care își întinde puterea către un obstacol .../este de fapt mâna care ridică singură curajul.../atunci/într-o nouă facere/aș ivi mai întâi mâna/și mai apoi privirea omului... către zbor..."

Frances Quarle: ”Meditația este viața sufletului, acțiunea, sufletul meditației, și onoarea, răsplata acțiunii.”

Franco Delano Roosevelt: „Faceti ceva si daca nu merge incercati altceva.” *** ”Roosevelt Fa ce poti, cu ce ai, oriunde ai fi.”

Galileo Galilei: ”Măsoară ce se poate măsura și fă să devină măsurabil ceea ce nu se poate măsura.”

George Petrovai: ”Chiar și aceia care cred în ceea ce fac, nu pot să facă decât după cum cred alții.” *** ”Un lucru-n pripă de-i făcut, e mult mai prost ca la-nceput.”

Giovanni Verga: ”Cine intră în râu se udă...”

Girgio Faletti: ”Poți încerca să faci ce vrei cu viața ta, dar de cele mai multe ori face ea ce vrea cu tine.”

Harry Emerson Fosdick: ”Nu te retrage, pur şi simplu din ceva; fă să ai ceva din care să te retragi.”

Herbert Norman Schwarzkopf: ”Adevarul e ca stim mereu ce trebuie sa facem. Mai greu este sa facem.”

Immanuel Kant: ”Nu importă ce face natura din om, ci ceea ce el însuşi face din sine.” *** ”Fă ceea ce trebuie să faci, orice s-ar întâmpla.” *** ”Fă lucrurile în așa fel încât oricând să dorești ca ele să-ți rămână în amintire.”

Ion Slavici: ”Sufletul sa-ti fie ca gandul, gandul ca vorba si vorba ca fapta.”

Isaiah Hankel: ”Daca povestea ta nu te inspira, este timpul sa o schimbi.”

Johann Wolfgang von Goethe: ”Suntem modelati de ceea ce iubim.” *** ”Fapta este totul, goria nu inseamna nimic.” *** ”Să gândești este ușor, să acționezi este dificil, iar să-ți pui propriile gânduri în acțiune este cel mai greu lucru din lume.”

John Galsworthy: "Omul este suma actiunilor sale, a ceea ce a facut, aceea ce poate face, nimic altceva.”

John Le Carre: ”Cei care se pricep să facă, să facă, cei care nu se pricep, să învețe!”

John Ruskin: ”Cand construim, trebuie sa ne gandim ca o facem pentru totdeauna.”

Jules Benard: ”Există oameni care au luat o hotărâre bună şi apoi se odihnesc pentru a nu o executa.”

Jules Verne: ”Lucrurile pe care unii și le imaginează, alții le realizează.”

Lev Nicolai Tolstoi: ”Cu cât inspiraţia este mai puternică, cu atât este nevoie de mai multă migală pentru a-i da glas. Îl citim pe Puşkin şi versurile lui sunt atât de curgătoare, atât de simple, încât avem impresia că ele s-au rânduit într-o astfel de forma.”

Lorenzo Marone: ”Tot ce e important și nu faci atunci când e #momentul, se transformă într-un sac greu pe care o să-l porți până la capătul zilelor tale.”

Mahabharata: ”Ceea ce trebuie făcut mâine, fă azi; şi ceea ce trebuie făcut după amiază fă-o dimineaţă; căci moartea nu se uită dacă ai terminat treaba sau nu.”*** ”Să ne gândim la urmări, căci faptele au consecinţe şi să procedăm cu chibzuinţă, nu pripit.”

Mahatma Gandhi: ”Indiferent ce faci in viata, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important sa o faci.”

Maica Tereza de Calcutta: ”Ce facem fiecare e doar o picătură într-un ocean, dar, dacă ne-am opri, oceanul ar avea cu o picătură mai puțin.*** ”Până la urmă ceea ce faci nu e atât de necesar pentru oameni. De asta ai nevoie tu și Dumnezeu.” *** ”Trec o singură dată prin această viață. Tocmai de aceea orice lucru bun pe care îl pot face, trebuie să-l fac acum, pentru că nu voi mai trece din nou pe aici.”

Marcus Aurelius: ”Să nu crezi că ce n-ai fost în stare să faci este o imposibilitate pentru oricine. Din contră, tot ce a fost în stare să facă cineva vreodată stă şi în puterea ta.”

Marcus Tullius Cicero: ”Facem viata si mai mizerabila deplangand-o.”*** ”Fiecare să exercite acea îndeletnicire la care se pricepe.” 

Martin Du Gard: ”Poţi face întotdeauna mai mult decât ai crezut.”

Maurice Maeterlink: ”Ceea ce n-a avut loc niciodată, poate avea loc mâine.”

Maya Angelou: ”Vrei sa fac ceva… spune-mi ca nu o pot face.”

Montaigne: „Ca sa indrepti lemnul stramb il strambi invers.”

Napoleon Bonaparte: ”Daca vrei ca un lucru sa fie facut bine, fa-l tu.”  

Napoleon Hill: ”Ceea ce conteaza nu este ceea ce vei face, ci ceea ce faci chiar acum.”

Nicolae Iorga: ” Nu zi niciodată „Nu se poate”, ci începe cu „Să vedem”.  

O. Cotrus:  „O actiune nu poate fi justificata decat printr-o referinta la o tabla de valori.”

Patrick White: "Fiecare face ce vrea, mai ales atunci când nu poate să facă nimic.”

Paul Lampert: ”Ce nu facem la timp, face timpul în locul nostru.”

Pericle: „Ceea ce lași în urmă nu este ceea ce este gravat în monumentele de piatră, ci ceea ce este țesut în viețile altora.”

Petre Tutea: ”Nimic nu mai poate fi inventat dupa facerea lumii.”

Pitagora: ”Gândeşte-te, cercetează, reflectează înainte de a lucra.” *** ”Începutul este jumătatea întregului.”

Proverbe: ”Cel care mută un munte începe prin a căra pietrele mici.”*** ”Sunt lucruri pe care, câtă vreme nu le-nveţi, nu le poţi face; sunt altele – câtă vreme nu le faci, nu le poţi învăţa.” *** ”Un pom se cunoaşte după roadele sale, nu după frunze.”

Syrus Publilius: ”A face doua lucruri in acelasi timp este ca si cum nu ai face nimic.” *** ”Mulţi ştiu ce trebuie făcut, dar numai cei pricepuţi o aduc la îndeplinire.” 

Ralph Waldo Emerson: ”Ce trebuie să fac este tot ce mă priveşte, nu ceea ce cred oamenii.”

Ricardo Oda: ”Nu spune lumii ce ştii să faci, fă-o şi gata.”

Robert downey (jr.): ”Asculta, zambeste, aproba, apoi fa ce ai vrut sa faci oricum”

Robert Harold Schuller: ”Prefer sa incerc ceva greu si sa nu reusesc, decat sa incerc sa nu fac nimic si sa reusesc.”

Roger Martin du Gard: ”Poti face intodeauna mai mult decat ai crezut.”                                  

Sean Connery: ”La tinerete nu stii cate poti sa faci, iar la batranet nu poti face cate stii.”

Seneca: ”Tot ce faci, să faci astfel, ca şi cum te-ar privi cineva, singurătatea ne îndeamnă la toate relele.”

Sfantul Vasile cel Mare: ”Dumnezeu nu se uita la fapte, ci la dragostea cu care au fost facute, nu e nimic mult, cand oamenii iubesc putin, asa cum nu este putin, cand oamenii iubesc mult.”

Simona Sim: ”Fă ce te face pe tine fericit. Viața oricum trece.”

Steve Jobs: ”Haideti sa ne cream ziua de maine, in loc sa ne facem griji pentru ce s-a intamplat ieri.”

Ștefan Iuliu Stefan: ”Ceea ce faci tu este ceea ce te face pe tine, tu.”

Thomas Carlyle: ”Fac mai puțin decât ar trebui să facă cei care nu fac tot ce pot.”

Thomas Jeferrson: ”Ce poţi face azi nu lăsa pe mâine.”

Tiziano Terzani: ”Să facem mai ales ce e drept de făcut și nu ce ne convine.”

Torquanto Tasso: ”Cine gândește prea mult face prea puțin.”

Tudor Musatescu: "Cele mai obositoare zile sunt cele in care nu ai nimic de facut”*** ”Prostul face tot ce poate ca să nu treacă neobservat.”

Tuedides: ”Noi dobândim prieteni nu primind binefaceri, ci făcând.”

Virgil Garnett Thomson: ”Incearca orice lucru nou de trei ori.Prima data, sa treci peste frica de a-l face.A doua oara, sa inveti cum se face.A treia oara, sa-ti dai seama daca iti place sau nu. -

Virlan Gheorghe: ”În fiecare minut cineva lasă această lume în urmă./Suntem cu toții la "coadă" fără să știm./Nu știm niciodată câți oameni sunt înaintea noastră./Nu ne putem deplasa la partea din spate a liniei./Nu putem ieși din linie./Nu putem evita linia./Deci, în timp ce așteptăm la coadă -/Fă momentele să conteze./Faceți priorități./Fă-ți timp./Fă-ți darurile cunoscute./Fă un nimeni să se simtă ca cineva./Fă-ți vocea auzită./Fă lucrurile mici mari./Fă pe cineva să zâmbească./Fă schimbarea./Să facem dragoste./Machiaj./Faceți pace./Asigură-te că le spui oamenilor tăi că sunt iubiți./Asigură-te că nu ai regrete./Asigurați-vă că sunteți gata.”

William James: ”Acționează ca și cum ceea ce faci e rezolvarea. Și chiar e.”

William Shakespeare: ”Ceea ce vrem sa facem, s-o facem atunci cand vrem; pentru ca acest “vrem” se schimba si are scaderi si amanari.”

Winston Churchill: ”Nu ne foloseste la nimic sa spunem ca facem tot ce putem, trebuie sa reusim sa facem ceea ce este necesar.”

DEMNITATEA - pagina de biblioteca

 

 

Alfred de Vigny: ”Iubesc demnitatea durerii.

Ana Kirianov: ”Cu mulți ani în urmă, o scriitoare a sosit în Londra. Acolo, a zărit — iertați-mi expresia — o toaletă publică, o clădire izolată cu două intrări. Deasupra fiecărei uși era o inscripție: „Accesul pentru femei este gratuit. Pentru doamne – un penny.”, „Accesul pentru bărbați este gratuit. Pentru domni – un penny.” În timp ce scriitoarea, uimită, reflecta la diferența dintre o femeie și o doamnă, un polițist s-a apropiat de ea cu delicatețe și a întrebat dacă nu cumva are nevoie de un penny. Poate că nu avea mărunțiș, iar el era gata să-i ofere, ca un adevărat gentleman. Adevărat, englezii aceștia „scorțoși” sunt stranii. Dar această întâmplare poartă în ea un tâlc profund: doamnele și domnii întotdeauna plătesc pentru sine. Nu se înghesuie, dând coate în stânga și-n dreapta, ca să apuce ceva gratuit, chiar și atunci când ar putea face asta. Nu profită de ceea ce e gratuit, dacă își pot permite să plătească. Și întotdeauna mulțumesc pentru un serviciu, chiar dacă nimeni nu le cere recunoștință. Adevăratele doamne și adevărații domni nu caută „pomana”. Nu pentru că sunt obligați să plătească, ci pentru că a plăti pentru un lucru sau un serviciu le păstrează demnitatea.Respect de sine. Uneori e nevoie doar de un biet penny. Dar unii nu plătesc nici măcar atât. Alții, însă, simt că este de datoria lor să o facă. Să mulțumească, să se revanșeze, să respecte regulile nescrise — chiar dacă nimeni nu le observă și nu le apreciază. Ba mai mult, oferă ajutor cu discreție celor aflați în dificultate.Oricine poate fi bărbat sau femeie. Nu e nevoie, de regulă, de vreun efort special. Dar nu oricine poate fi o doamnă sau un gentleman. Deși, uneori, totul stă într-o monedă măruntă pe care o poți dărui. Sau, dimpotrivă, o poți păstra ori uita s-o plătești. Însă, din acea fărâmă de gest pornește stima de sine. Respectul pentru propria persoană și pentru ceilalți...Există un mijloc simplu de a-ți spori respectul de sine: plătește, dacă poți plăti. Mulțumește, dacă poți mulțumi. Chiar și atunci când nimeni nu-ți cere plată ori recunoștință. Doamnele și domnii întotdeauna plătesc pentru sine.”

Anonim: ”Am invatat sa merg cu capul sus, pentru ca nimeni nu a atat de important incat sa te faca sa pleci privirea” *** ” Sa ramai demn cand nu ai nimic si sa ramai om cand ai totul” *** ”Un sobolan de 400 grame, daca este incoltit... ataca omul, fara ezitare ! Respect ptr. sobolani!”

C. Bataneat: "Fiecare om este un creator. Unii crează speranța, alții minciuna, unii durere, iar alții iubire. Fii o persoană bună, dar nu-ți pierde timpul încercând să demonstrezi asta cuiva, mai bine să nu crezi în nimic decât să crezi în ceva greșit .Să fii fericit într-o lume nebună e un act de curaj ! Să fii sincer într-o lume pierdută e un act de nebunie ! Să fii TU într-o lume plină de falsuri, e un act de demnitate !"

Casian Balabasciuc:Demnitatea începe din momentul în care nu se mai face confuzie între constituție și constipație.

Constantin Cretu: ”Nu poporul român este lipsit de demnitate. Demnitatea le lipseşte guvernaţilor noştrii care, de teamă pierderii avantajelor personale, amanetează resursele ţării şi viitorul generaţiilor viitoare către marile companii multinaţionale care, peste tot în lume, au lăsat în urmă lor dezastre ecologice şi umanitare irecuperabile.

Diderot: Învăţătura dă omului demnitate.

Emil Cioran: ”Un om, dacă vrea să păstreze o demnitate spirituală oarecare, trebuie să uite calitatea lui de contemporan.Ce departe eram acum de știam acestea la 20 de ani.Fiece ins e victima propriului său temperament. Eu cred a fi lichidat multe erori și multe speranțe înșelătorie." *** ”Demnitatea dragostei sălășluiește în afecțiunea dezabuzată care supraviețuiește unei clipe de îmbăloșare.

Eugene Sue: ”Să rămâi demn într-un necaz înseamnă să ai un suflet ales

Francois De Rochefoucauld: ”Există o demnitate care nu atârnă de noroc; ea este o anumită atitudine care ne distinge şi care pare a ne destina pentru lucruri mari; este preţuirea pe care ne-o dăm singuri, fără a ne da seama prin această calitate câştigăm respectul celorlalţi oameni şi de obicei ea este aceea care ne pune deasupra lor mai mult decât naşterea, funcţiile decât însuşi meritul.

Friedrich Schiller: ”Demnitatea umană e în mâinile voastre; păstraţi-o! Ea coboară cu voi; Cu voi se înalţă!

George B. Shaw: ”Ce este viata decat un sir de nebunii inspirate? Greutatea e sa le alegi pe cele mai demne de a fi facute.

George Petrovai: ”Nu din belșug se-nalță demnitatea, ci-n renunțare va cunoaște plinătatea.*** Pe măsură ce demnitarul urcă pe scara socială, demnitatea lui coboară.*** Doar oamenii care trăiesc demn au şansa de-a deveni martiri ai nedemnităţii;*** Demnitățile sunt pentru demnitari, nu pentru oameni demni.***Decât nedemn în bogăție, mai bine demn în sărăcie.

Giosuè Caducci: ”Întotdeauna cel cu suflet mic se socoteşte mai mic decât este... A nu-ţi da seama de propria demnitate şi, totodată, de forţa ta e un semn foarte rău atât pentru oameni, cât şi pentru naţiuni.

Helen Keller: ”Nu va aplecati niciodata capul- Tine-l sus- Priveste lumea drept in ochi. –

Immanuel Kant: ”Priveşte în persoana aproapelui tău pe cineva egal cu tine în demnitate şi abţine-te de a-l face unealtă pentru ajungerea scopurilor tale egoiste.

Lev Tolstoi: ”Pentru a trai demn e nevoie sa suportam suferinta, e nevoie sa ne luptam, sa gresim, sa ne luptam mai departe, sa învatam sa pierdem.

Licuța Pântia: ”Să nu renunți de te-a durut. Să ierți, dar să ții minte. Să crezi în tine, chiar de toți te vor opri spunând "Nu poți !" S-apleci și capul, dar… jumătate. Nu renunța la demnitate

Mahatma Gandhi: ”Ei nu ne pot lua demnitatea nostra, daca nu le-o dam noi.”

Marcus Tullius Cicero: ”Nimic nu este mai bun, mai util, mai dulce, nimic nu face pe om mai liber şi mai demn decât agricultura.

Maria Toma: ”participarea la aceste alegeri, atât cele de anul trecut cât și cele de acest an a fost o acceptare de a participa în condițiile în care știam că alegerile or sa se măsluiască și va fi o luptă nedreaptă, iar una dreaptă nu va fi. A lupta cu adversarul în orice condiții, chiar și când știi că acesta trișează nu e o lipsă de onoare și de demnitate. Dacă așteptăm că globaliștii ne vor oferi o luptă dreaptă în continuare, s-ar putea să așteptăm degeaba.

Michael Mesni: ”Pe urmele strămoşilor nu poţi merge în genunchi.

Mihaela Dumitrache-Katsouraki: ”A avea respect de sine, astăzi, este din ce în ce mai dificil de găsit la oamenii pe care-i întâlnim. Oamenii, încă de tineri, sunt bombardați cu propagandă, iar modelele în familie și în societate aproape că lipsesc. Valorile personale pe care altădată familia le insufla copiilor încă din primii ani, valori precum: dreptatea, respectul, demnitatea, curajul, perseverența, tăria de caracter etc. sunt rămase astăzi noțiuni de dicționar pentru cei mai mulți…A rămâne drept într-o lume nedreaptă, a rămâne în picioare pentru a-ți susține dreptatea într-o societate în care parcă totul se obține pe căi mai puțin ortodoxe, a avea destul curaj și perseverență pentru a lupta până la capăt pentru valorile personale într-o eră în care non-valorile sunt ridicate la rang de modele de urmat – iată provocarea cea mai mare adusă zilelor noastre! Respectul de sine se află în strânsă legătură cu demnitatea. Demnitatea se referă la o serie de aspecte/principii care nu pot fi negociate pentru nimic în lume. Este ceea ce considerăm a nu te vinde, indiferent de circumstanțe. Demnitatea este testată în momentele decizionale cele mai dificile din viață. Demnitatea este atacată de factorii exteriori dar, depinde de voința noastră, a fiecăruia, să apărăm principiile de viață în care credem din străfundul inimii. Demnitatea nu atârnă de noroc. Atitudinea noastră și stima de sine ne disting de restul oamenilor iar prin acestea câștigăm respectul celorlalți, iar astfel suntem plasați deasupra lor indiferent de condițiile nașterii, a funcțiilor sau chiar a meritului. Rolf Dobelli vorbește în cartea sa, Arta de a trăi bine, despre cercul demnității, ca fiind „o zonă strict delimitată, care cuprinde tot ce nu e negociabil. Ea conține preferințe și principii, care nu necesită nicio motivare.” Este vorba despre legământul, pe care-l faci tu cu tine în privința unor aspecte din viața ta, căruia să-i rămâi fidel până în clipa morții. În privința cercului demnității, spune Rolf, nu este atât de importantă mărimea ci, cât de exact îi cunoaștem limitele. Este preferabil un cerc mic, redus, pentru că e mai solid decât unul mare. Viața, destinul ne pun în fața unor situații deseori delicate, transformatoare, greu de controlat și gestionat. Timpul este cel care determină caracterul nostru. Acesta din urmă se formează în urma experienței de viață, a deciziilor de multe ori greșite, a dezamăgirilor sau a crizelor. Dificultățile pe care viața ni le presară sunt testele noastre în privința formării caracterului. Degeaba milităm teoretic pentru valori și idealuri înalte dacă, puși fiind în fața negocierii principiilor, alegem să ne auto-trădăm. În final, suntem ceea ce alegem să facem nu ceea ce spunem că vom face. A ști când să pleci ține de înțelepciune. A fi capabil de a pleca ține de curaj. A pleca cu capul sus este demnitate. Tu transmiți oamenilor cum să te trateze prin ceea ce accepți. Dacă permiți lipsa de respect, atunci nu vei primi niciodată respectul. Protejează-ți standardele. Alegerea principiilor din cercul demnității trebuie făcută cu foarte mare grijă. Atunci când știi ce valori îmbrățișezi este foarte ușor să iei decizii, știi rapid în ce direcție te îndrepți. Valorile personale ar trebui setate încă de tineri când voința și pasiunea pentru apărarea lor sunt nealterate de presiunile din exterior. Desigur, tinerii sunt ușor supuși greșelii dar și ușor de îndreptat la fel precum copacul tânăr a cărui creștere poate fi ajustată cu ușurință. Făgăduințele pe care le facem altor oameni, dar și propriei persoane trebuie respectate cu maximă strictețe. Demnitatea înseamnă încredere în sine, că ești vrednic de tot ce-i mai bun. Demnitatea înseamnă că ceea ce am de spus este important și o voi spune atunci când e important pentru mine. Demnitatea înseamnă că, în mod sigur merit cel mai bun tratament pe care-l pot primi și că port responsabilitatea de a-i trata cât mai bine posibil pe ceilalți. Totuși, asumarea convingerilor atrage cu sine și nemulțumirea celorlalți, mai ales a oamenilor apropiați din viața noastră. Ele pot răni sau dezamăgi și în schimb vom primi ca reacție jigniri, dezamăgiri din partea apropiaților. Acesta este prețul apărării cercului demnității. Se pot ivi cel mai adesea conflicte în lupta noastră pentru protejarea convingerilor, dar rețineți că numai marionetele sunt lipsite de conflicte! – ne avertizează Rolf Dobelli. O viață fără fundament este lipsită de liniște. Acești oameni sunt cei mai vulnerabili și devin victimele celor care luptă pentru interesele proprii. Un om care nu e gata să moară pentru ceva, nu e pregătit pentru viață. Oamenii cu caracter sunt cei mai fascinanți dintre toți. Rezistența lor și curajul cu care înfruntă pericolul vieții sunt ceea ce stârnește admirația noastră până la lacrimi. Întrebați-vă ce este sfânt pentru dumneavoastră. Unii pot răspunde că familia, alții libertatea, alții sinceritatea, sănătatea, munca sau viața. Cu cât cercul demnității nu este mai bine conturat, cu atât mai mult vom stărui în indecizie în fața fiecărei oferte tentante, ceea ce atrage cu sine distrugerea reputației și a încrederii… Demnitatea cuiva poate fi asaltată sau vandalizată, dar nu poate fi luată decât dacă ea este cedată.

Nicolae Mareș: ”Când omul nu mai are-n el nimic demn – e semn că se află-n infern.

Oliver Goldsmith: ”Întreaga demnitate a omului constă în gândire.

Oscar Wilde: ”Opinia publică e încercarea de a organiza ignoranța maselor și de a-i da cu forța o anumită demnitate.

Pera Novacovici: "De la gripa iti revii, dar din pierderea demnitatii umane, mult mai greu.Daca e ceva de care sa tineti cu dintii zilele astea e demnitatea. Un om, oricât de necăjit şi plin de lipsuri, se poate ridica, dacă mai are demnitatea. Dacă îi este luată, nimic nu o poate înlocui." 

Ralph Waldo Emerso: ”Cu cât un om se gândește sau știe mai puțin despre demnitatea sa proprie, cu atât nu este el mai pe plac.

Valentin Badea: ”Cei care au votat PSD-ul nu sunt majoritari la nivelul țării. Cei care ar putea să-l înlăture însă sunt. De aceea vina nu este a votanților PSD, ei atâta pot, ci a celor care au stat acasă!

Victor Lebrun: ”Ce greu ne câstigam viata, daca vrem sa ramânem liberi si demni.