sâmbătă, 9 septembrie 2023

ADEVARUL - pagina de biblioteca

 

  

ADEVĂRUL – pagină de bibliotecă

Abraham Lincoln: "Adevarul este în principiu cea mai bună soluție împotriva calomniei.»**"Poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul" *** « Adevarul este în principiu cea mai bună soluție împotriva calomniei.»

Adeena Ackles: "...Mi-a trebuit ceva timp să înţeleg și să accept...că nu toţi cei care îţi zâmbesc te şi agreează; că nu toţi cei care te complimentează te şi plac; că nu toţi cei care te aprobă şi sunt de acord cu tine...că nu toţi cei care te ascultă te şi înţeleg sau sunt interesaţi cu adevărat de soarta ta – cei mulţi sunt doar curioşi să afle detalii despre tine...că prea puţini oameni se bucură sincer de reuşitele tale şi că, de multe ori, în spatele bucuriei afişate a unora se ascund frustrări şi invidie...că multe dintre chipurile binevoitoare pe care le afişează oamenii în public sunt, de fapt, măști şi că multe dintre sentimentele lor pozitive sunt doar trăiri abil jucate...că eşti bârfit tocmai de aceia care te cunosc cel mai puţin și ești judecat tocmai de aceia care sunt mai imorali ca tine...că nimic nu e gratis în lume şi că prea puţini oameni îţi oferă ceva fără a aştepta altceva în schimb şi fără avea interese ascunse...că prea puţini oameni îţi întind voluntar o mână de ajutor, fără ca tu să fii nevoit să li-l ceri...că mulţi arată compasiune şi bunătate doar de ochii lumii, când în realitate sunt indiferenţi şi interesaţi să îşi facă o imagine publică de persoană generoasă....că nu toţi cei care spun că iartă o şi fac cu adevărat şi că unii nu iartă niciodată, ba chiar îşi ascund ura în spatele zâmbetelor.că unii oameni uită de  îndată binele pe care li l-ai făcut, dar îți vor reproșa la nesfârșit chiar și cea mai neînsemnată greșeală...că nu toţi cei care susţin că sunt credincioşi sunt şi buni, că pentru unii credinţa este, de fapt, frică de Dumnezeu şi nicidecum iubire pentru Dumnezeu şi semeni...că azi poţi însemna totul pentru cineva, iar într-o clipă poţi deveni nimeni deşi nu ai greşit cu nimic....că, atunci când oamenii au nevoie de tine, îți arată făţiş iubirea, iar când nu le mai serveşti scopurilor lor îți arată disprețul și indiferența.”
Adi Buzau: "Lumea asta e ireală! Dacă nimeni nu poate stabili Adevarul, oficial, oricine poate să creadă orice!”
Adolf Hitler: "Mai târziu nimeni nu-l va întreba pe învingător dacă a spus sau nu Adevarul"
Adrian Pop: "Toate-s de la Dumnezeu!!! Binele si raul nu pot convietui impreuna niciodata. Sa ramanem noi pe partea Adevarului, a Binelui, deci....a Omeniei...si-atat. Restu-i un simplu rest”
Adrian Robert Dinu: „Exista o singura regula: toate aceste mari puteri democratice, sau nu, isi urmaresc doar propriile interese economice si strategice. Naivii cred altceva. Noi ne lipim cand de unii cand de altii in speranta ca ne vom realiza si noi interesul national. OK, dar putina demnitate nu ar strica. Desigur, lista ororilor infaptuite de tarile "dezvoltate/civilizate" din Occident si Extremul Orient care si-au consolidat puterea si prosperitatea pe crima si jaf este mai larga. Prin urmare, ar trebui sa privim lucrurile mai in profunzime si sa nu mai acceptam impertinenta talharilor moralisti ai planetei care ne tot dau lectii pe diverse teme. Pana la urma ei reprezinta tari care au "mainile" patate de sange si prin ce au facut nu de mult, sunt antiteza a ceea ce predica. Daca adevarul ar fi respectat, toti acestia ar trebuie sa le spuna pentru inca 500 de ani celor din tarile pe care le-au asuprit, cu fiecare ocazie, "Va rugam sa ne iertati!" Astazi atacurile si invaziile nu se mai fac doar cu armata, ci si prin instrumente economice, financiare, bancare si bursier controlate tot de cei mentionati anterior.Si daca e sa privim la acel trecut care ne reprezinta pe noi, romanii, iti amintesc, cititorule, ca suntem urmasii unui popor carecredea in nemurire inainte de crestinare, nu avea sclavi iar femeia lor era egala barbatului. Asta este ceea ce defineste natura noastra profunda si depinde de noi ca traditia inalt spirituala a Dacilor sa reinvie. Sau macar spiritul de la Marea Unire”
Adriana Szabo: "Mi se scutură mărul de Adevarul ce nu se mai vede, de deșertăciuni...”

Adrienne Reich: ”Istorie falsa se face in fiecare zi; adevarul noutatii nu e niciodata la stiri.
Agathon: "Dacă voi spune Adevarul, nu-ţi voi face bucurie; iar dacă îţi voi face bucurie, nu voi spune Adevarul."
Alberto M. Popesco: ”Da, adevărat vă spun, cineva minte cu voce tare în biserică şi-l credem, cineva minte la rând la pâine şi iar îl credem iubitele ne mint după orgasm şi ne bucurăm”
Albert Camus: “Deznadejdea inseamna a nu cunoaste motivele pentru care lupti si daca intr-adevar trebuie sa lupti.”**„ E un adevăr că viaţa e întotdeauna mai puternică - dar şi un principiu al tuturor laşităţilor. Trebuie să gândim în mod evident contrariul.”
Albert Einstein: "Nu am privit niciodată confortul şi fericirea ca scopuri în sine - numesc un astfel de temei etic idealul cocinei... Idealurile care m-au călăuzit şi care mi-au dat mereu forţa de a înfrunta viaţa sunt Bunătatea, Frumuseţea şi Adevarul."**“Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa si spera intr-o rasplata, atunci suntem, intr-adevar, o adunatura jalnica.”**"Dumnezeu este un adevar universal.”**"Cautarea adevarului este cea mai de pret posesiune."**"Respectul neconstientizat pentru autoritate este cel mai mare dusman al adevarului."**"Oricine este neglijent cu adevarul in lucrurile mici, nu poate fi crezut in lucrurile importante."**"Adevarul este ceea ce trece testul experienţei.**"Adevarul e ce rezistă la testul realitatii."
Albert Schweitzer: "Adevarul nu are un timp anume. Momentul adevarului este acum, intotdeuna.”
Aldous Huxley: "Adevărurile continuă să existe, chiar dacă sunt ignorate.”** "Un adevar cenusiu poate fi eclipsat de o minciuna stralucitoare.”** "Oamenii se apropie de intangibilul adevar prin mijlocirea unei succesiuni de greseli.”
Alexandru Donici: "Cand rele naravuri vuiesc neincetat,/ Atunci adevarul nu este ascultat.”
Alexandru Ivasiuc (1933 - 1977): "Din nefericire, a trebuit să aflu că adevărurile sunt interpretabile. Asta nu înseamnă că sunt false, sau că toate interpretările sunt bune, dar există întotdeauna o mulțime de interpretări posibile.”
Alexandru Vlahuţă: "Adevarul aşteaptă. Numai minciuna e grăbită."
Alfred Adler: "O minciună nu ar avea nici un sens decât dacă Adevarul este periculos."
Ambrose Bierce: “Mincinos: cineva care spune un adevar neplacut. “** "Un scriitor ghiceste drumul catre adevar si il risipeste cu o furtuna de cuvinte.”
Anais Nin: "Foarte putini oameni primesc adevarul, complet si coplesitor, printr-o brusca iluminare. Cei mai multi dintre noi intra in posesia adevarului fragmentar, la o scara mica, prin dezvoltari succesive, asemeni unui laborios mozaic.”** "Adevarul nu este ceva ce poate fi rostit in cateva cuvinte. Cei care simplifica universul nu fac decat sa ii reduca semnificatia.”
Anaxagoras: "Din cauza slăbiciunii lor (a simţurilor), nu suntem în stare să deosebim Adevarul.”
Anca Românu: „Vrei sa traiesti fericit, crede! Vrei sa traiesti o viata plina de chin si neliniste, cauta adevarul. Tot raul vine de acolo- ca oamenii isi inchipuie ca sint imprejurari in care se pot purta cu semenii lor fara iubire. Cu lucrurile te poti purta fara iubire, poti sa tai copaci, sa faci caramizi, sa prelucrezi fierul fara iubire, fata de oameni insa nu se poate, deoarece iubirea reciproca dintre oameni este o lege fundamentala a vietii omenesti. Este adevarat ca omul nu poate sa se constringa sa iubeasca, asa cum se constringe sa munceasca, insa de aici nu urmeaza ca poate sa se poarte cu ceilalti fara iubire, mai ales daca cere ceva de la ei. Daca n-ai iubire fata de oameni, stai linistit, ocupa-te de tine, de lucruri, de ce vrei, numai de oameni nu...”
Andre Gide: "Adevarul e ca, de indata ce nu mai suntem nevoiti sa ne ingrijim de viata noastra, nu mai stim ce sa facem cu ea si irosim totul. »** “Crede pe cei care cauta adevarul, dar nu si pe cei care l-au gasit.”** “Deseori, când un adevar este cel mai neplacut de auzit, este cel mai folositor de a-l spune.”** “Sa iubesti adevarul inseamna sa nu accepti ca el sa te intunece.”."** "Minciunile cele mai detestabile sunt cele care se apropie cel mai mult de adevăr." ***
„Ca sa judeci drept un lucru, trebuie sa te indepartezi oarecum, dupa ce l-ai iubit. Nevoia aceasta e adevarata cu privire la tari, la fiinte si la tine insuti.” 
Andre Malraux:
"Nu exista alta dreptate decat adevarul... Deci, deviza mea e: adevarul si viata, si nu: ratiunea si placerea. Vreau sa traiesc in spiritul adevarului, chiar daca trebuie sa sufar pentru asta, mai degraba decat sa rationez in mijlocul placerii sau sa fiu fericit in chip rational...”
Andre Maurois: “Adevarul este ca un barbat stapanit de o mare pasiune, atrage femeile tocmai in clipa cand o doreste mai putin. “
Antoine de Saint-Exupery: „Măreţia unei meserii este poate, înainte de orice, de a-i uni pe oameni: nu există decât un singur lux adevărat şi anume cel al relaţiilor umane.”** “A te judeca pe tine insuti este mult mai greu decât a-i judeca pe altii. Daca ajungi sa te judeci cum trebuie, inseamna ca esti intr-adevar un om intelept.”** "Adevarul este ceea ce simplifica lucrurile, nu ceea ce creaza haosul.”** "Adevarul nu este ceea ce se demonstrează, este ceea ce simplifică."** "Așa sunt basmele.Te trezești într-o bună dimineață. Spui: Nu era decât un basm. Zâmbești de tine însuți. Dar în fond nu prea zâmbești. Știi bine că basmele sunt singurul adevăr al..."
Anton Pann: "Mai bine este a vorbi adevarul decat minciuna.”
Aristotel: “E mai puternic cel care isi invinge poftele decât dusmanii: intr-adevar, lucrul cel mai greu e sa te invingi pe tine.”** "Adevarul este ceea ce este si nu ceea ce nu este.”** "Deşi iubim şi prietenia şi Adevarul, totuşi e o datorie sfântă să preţuim mai mult adevarul."** "Deşi amândoi (îmi) sunt prieteni, se cuvine să se prefere Adevarul."** "Minciuna in sine este rea si de dojenit, iar adevarul este bun si laudabil.”** "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten imi e adevarul”
Armin Avram: "Nimic nu este atât de răbdător ca un Adevăr...Adevarul este Iubirea .. și Iubirea .. Eternitatea!"
Arsenie Boca:
“Adevarul este fiinţă vie.”** „Adevarul nu se înfăţişează cum i se năluceşte oricărei minţi întâmplătoare. Creştinismul nu este ceea ce poate strâmba fiecare neputincios din el.”** „Cel mai greu păcat, veşnic fără iertare este starea omului împotriva Adevarului.”** „Dumnezeu a ştiut această infirmitate a omului, a aflării Adevarului curat, de aceea a dat Bisericii şi slujitorilor ei legiuiţi – lor singuri –, grija învăţării lui curate.”**  ”Iniţiativa omului spre Adevăr tot Dumnezeu o trezeşte. „** „ Oamenii sunt oile cele mai greu de păstorit. Nu sunt toate oi, mai sunt şi berbeci şi ţapi; în veacul acesta oile sunt amestecate cu caprele. Nimic mai împărţit pe lume decât părerea oamenilor asupra Adevarului. Oare este vina Adevarului?”** „ Scriptura nu se tâlcuieşte cum îl taie capul pe fiecare, strigă Sfântul Apostol Petru.”
Arthur Schopenhauer: "Adevarul gol-goluţ este cel mai frumos, iar cu cât este mai simplă expresia lui, cu atât mai profundă este impresia pe care o face."** "Cel ce e menit să producă Adevarul și binele și să combată răul, trebuie să înfrunte opinia mulțimii și a conducătorilor ei, prin urmare să o disprețuiască."** " Orice adevăr trece prin trei etape. Prima dată, e ridiculizat. A doua oară, negat vehement. A treia oară, e acceptat ca fiind de la sine evident.”** "Descoperirea adevarului este impiedicata efectiv nu de falsa aparenta a lucrurilor, care ne conduce spre eroare, nici de slabiciunea puterii noastre de a rationa, ci de opiniile preconcepute, de prejudecati.”**" Adevarului îi este rezervat numai un triumf de scurtă durată, între cele două lungi perioade, în care el e condamnat ca paradox şi dispreţuit ca banal."

Anonimi:

 

·         A  invata ca in viata, mai usor se poate invinge ura cu dragostea, minciuna cu adevarul si violenta cu abnegatia, ar trebui sa fie un element fundamental in educatia oricarui copil

·         A  iubi sufletele, din dragoste fata de Dumnezeu, iata ce ne face sa iubim pe toata lumea, sa intelegem, sa scuzam, sa iertam... Iubirea noastra trebuie sa fie in stare sa accepte multimea lipsurilor si slabiciunilor umane. Trebuie sa simtim o minunata caritate sa aparam adevarul fara sa ranim. 

·         A constata un adevar, nu inseamna sa urasti pe cineva.

·         A strabate toate cararile care pot duce la adevar... (George Giuglea) — iata o perspectiva fabuloasa asupra adevarului, în acelasi timp implacabil si relativ aparent. Adevarul este unul, dar la el poti ajunge pornind din mai multe directii si, astfel, îti poate apare ca diferit, în functie de directia din care privesti, sau ca fiind vorba de mai multe adevaruri. Ce usor te poti însela! De aceea, admite acelasi autor Ca în orice disciplina, este si în filologie o relativitate legata în special de insuficienta faptelor ce-ti stau la îndemâna . Relativitatea se refera la gradul de cunoastere a adevarului, nu la adevar în sine. Aceasta înseamna ca, atunci când adevarul nu e palpabil (deci nediscutabil), fiecare argument este un pas spre zarea în care se profileaza acesta.

·         A trai în adevar, a nu minti pe nimeni, nici pe sine, e posibil doar cu conditia de a trai fara public.

·         Acum pe unde sa intru eu?

·         Adevar - Durere si leac deopotriva

·         Adevar e ceea ce ne face sa traim, nu ceea ce ne face sa gandim. 

·         Adevarata fericire ar fi sa ne amintim de prezent. 

·         Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate. 

·         Adevarata independenta consta nu numai in a te opune si a dezaproba, ci si in a sprijini si a aproba, daca vrei ca autoritatea sa fie libera si dezinteresata. 

·         Adevarata mama nu este cea care-i da viata copilului, ci buna crestere. 

·         Adevarata moralitate nu consta in a urma cararea batatorita, ci in a descoperi adevarata cale pentru noi insine si a o urma fara teama. 

·         Adevarata placere este dispretul placerilor.

·         Adevarata prietenie este precum luna. Nu o vedem zilnic, dar stim ca este tot timpul pe-aproape.  

·         Adevarata valoare a omului se stabileste mai intâi, analizând in ce masura si in ce directie a reusit sa se elibereze de Eu. 

·         Adevaratul intelectual este un om senin, nepartinitor, tolerant, un om dispus sa discute, sa polemizeze urban, de la egal la egal, un om care se tine strâns de principiile logicii si ale adevarului si care nu tine sa aiba dreptate in afara lor.

·         Adevaratul umorist trebuie sa stârneasca râsul la modul cel mai serios. 

·         Adevarul a fost singura odrasla a timpului.

·         Adevarul a triumfat. În balanta, minciuna se inalta.

·         Adevarul absolut este scopul instinctului!

·         Adevarul are putere și față de vrăjmaș.

·         Adevarul care nu are legatura cu tine nu exista.

·         Adevarul cel mai adanc se naste doar din dragostea cea mai adanca.

·         Adevarul ce-ti trebuie tie nu mai are valoare pentru ceilalti.

·         Adevarul construiește încredere. Adevarul elimină frica. Adevarul nu lasă loc bănuielilor. Adevarul nu lasă loc de virgulă, ci doar de punct. De nimic nu fug oamenii mai mult decât de adevăr, și cât de multă durere produce ignorarea lui! Asigură-te întotdeauna că spui Adevarul cu generozitate, cu dragoste, și că motivația rostirii Adevarului nu urmărește să transforme cealaltă persoană după chipul tău.

·         Adevarul dăinuie oricât de mult ar încerca oamenii să-l ascundă.

·         Adevarul din minciună nu se poate cunoaște atunci când mintea nu judecă.

·         Adevarul doare întotdeauna, dar, dacă vrei să te vindeci definitiv, nu există alt leac mai bun decât el.

·         Adevarul domnește, nu se subordonează

·         Adevarul e cea mai buna minciuna; in consecinta, sa vorbesti deschis cu oamenii, sa nu incerci sa prostesti pe nimeni.

·         Adevarul e dulce ca mierea, minciuna amară ca fierea.

·         Adevarul e in iubire!

·         Adevarul e in toate limbile la singular, ca sa ne ferim de realitatea adevarurilor variate si ca sa dam erorii si adevarului multiplu prestigiu si unicitate.

·         Adevarul e mult mai ciudat decat fictiunea.

·         Adevarul e pretutindeni, dar nu-l recunoaste decât acela care-l cauta.

·         Adevarul e stapanul nostru, nu noi stapanim adevarul.

·         Adevarul este aerul fara de care nu se poate respira.

·         Adevarul este atat de intunecat in aceste timpuri si minciuna atat de fixata, incat n-am fi in stare sa cunoastem adevarul, daca nu l-am iubi.

·         Adevarul este bun la timpul potrivit.

·         Adevarul este bun si laudabil.

·         Adevarul este ca apa rece care face rau doar dintilor stricati.

·         Adevarul este ca Dumnezeu vorbeste cu toata lumea. Cu cei buni si cu cei rai. Cu sfântul si cu ticalosul. si, desigur, cu noi toti.

·         Adevarul este ca focul : când vrei să-l acoperi, arde.

·         Adevarul este ca nu exista adevar.

·         Adevarul este cea mai buna minciuna  

·         Adevarul este ceea ce trece testul experientei.

·         Adevarul este cunoașterea exactă a deosebirii dintre lucrurile reale și nereale.

·         Adevarul este El, Persoana, nu alternative

·         Adevarul este etern. El nu poate fi schimbat nici de Dumnezeu.

·         Adevarul este greseala indelung corectata.

·         Adevarul este in noi insine.

·         Adevarul este inceputul unei mari virtuti.

·         Adevarul este întotdeauna la mijloc.

·         Adevarul este lucrul cel mai valoros pe care il avem. Sa-l economisim.

·         Adevarul este mai presus de oameni si nu trebuie sa se teama de oameni.

·         Adevarul este mai tare decât toate.

·         Adevarul este nevoia, nu criza

·         Adevarul este o anagrama a unei anagrame.

·         Adevarul este o eroare exilata in eternitate.

·         Adevarul este o flacara atit de luminoasa incit multi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii ca sa nu-l vada, iar altii fug ca sa nu fie arsi.

·         Adevarul este o prejudecata burgheza meschina.

·         Adevarul este o torta care straluceste in ceata fara sa o risipeasca.

·         Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta.

·         Adevarul este rareori pur si niciodata simplu.

·         Adevarul este realitatea simturilor.

·         Adevarul este strălucitor, iar minciuna este tulbure.

·         Adevarul este tot ceea ce este folositor lumii si bun in practica.

·         Adevarul este totdeauna straniu - mai straniu decat inchipuirea.

·         Adevarul este triumful spiritului.

·         Adevarul este un corespondent al realităţii, o realitate a cărei raţiune poate să abiliteze toţi oamenii de bună credinţă să se descurce cu metode din ştiinţe sociale, care, la rândul lor, sunt puţin diferite de cele ale ştiinţelor exacte. Ceea ce îi interesează pe aceşti gânditori (Mannheim şi Habermas) este mai degrabă realizarea Adevarului decât contemplarea lui. Societatea nu mai este văzută ca un loc al consensului stabil, ci ca unul măcinat de conflicte, fiind considerată o entitate într-o perpetuă transformare şi mişcare. Avem de-a face aici cu o suspiciune faţă de orice cale “obiectivă de decidere a Adevarului, tendinţa fiind de o abordare coerentă a criteriilor Adevarului.

·         Adevarul este un instrument care te ajută să construiești, nu o jucărie pe care să o folosești pentru a-ți alimenta mofturile. Și nu uita ceva: cu Adevarul se încheie istoria. Cea mai puternică formă de influență pe care o are Adevarul este în practicarea lui – la volan, la muncă, la Finanțe, la vamă, în Biserică, la școală, și lista poate fi completată de fiecare dintre noi – nu în vorbă. Asta se numește anticoruptie

·         Adevarul este un instrument de cunoastere, si a conferi unui adevar reletiv atributul de absolut inseamna a transforma acest instrument in catuse ale gandirii creatoare.

·         Adevarul este un mare flirt

·         Adevarul este un puzzle ce cuprinde adevarurile fiecaruia.

·         Adevarul exista, numai minciuna se inventeaza.

·         Adevarul implica o devotiune fata de om, de libertatea si implinirea lui.

·         Adevarul invinge, indiferent de soarta celor care l-au servit.

·         Adevarul învinge orice.

·         Adevarul izbucneste, la urma urmei, in ciuda prefacatoriei.

·         Adevarul marunt se exprima prin vorbe; adevarul mare se exprima prin tacere.

·         Adevarul n-are nevoie de aparare. Cum n-ai sa invelesti soarele intr-o patura ca sa-l feresti, tot asa si adevarul. Lasa-l sa lumineze.

·         Adevarul nespus ... Poliția este mafiotă. Politica este teatru. Avocații sunt mincinoși. Medicii sunt escroci. Cancerul este o afacere. Președinții sunt marionete. Papii / preoții sunt violatori. Educația este îndoctrinare. Guvernele sunt corupte. Libertatea este o iluzie. Știrile sunt propagandă. Vaccinurile sunt otravă. Știința este ficțiune. Fiscalitatea este furt. Munca este sclavie.

·         Adevarul nu dauneaza niciodata unei cauze drepte.

·         Adevarul nu este ceea ce se demonstreaza, este ceea ce simplifica.

·         Adevarul nu se teme de judecată.

·         Adevarul nu trebuie arătat gol, ci în cămașă.

·         Adevarul nu trebuie dovedit. El există și atât.

·         Adevarul nu-i intotdeauna acelasi lucru cu propria-ti parere.

·         Adevarul nu-l patrundem numai cu ratiunea, ci si cu inima.

·         Adevarul nu-l vedem decât cu sufletul. Esentialul scapa privirii.

·         Adevarul plutește ca untdelemnul deasupra apei.

·         Adevarul pluteşte ca untul de lemn.

·         Adevarul poeziei se incearca cu focul sufletului. Cel care n-are acest foc in suflet, n-are decat sa accepte opinia altora.

·         Adevarul se acceptă, nu se negociază

·         Adevarul se aplică, nu se analizează.

·         Adevarul se caută, nu se creează

·         Adevarul se compune dintr-o singura energie cosmica. Adevarul este alcatuit din unicitate, realitatea e alcatuita din multitudine. Realitatea e multime, adevarul -intregire.

·         Adevarul se crede, nu se măsoară

·         Adevarul se identifica cu trairea sau experienta nemijlocita, iar teologia cu vederea luiDumnezeu.

·         Adevarul se spune la despărțire.

·         Adevarul stă scris printre rânduri.

·         Adevarul strălucește mai tare ca soarele.

·         Adevarul supăra.

·         Adevarul și dreptate întârzie să se arate dar de tot nu se îngroapă.

·         Adevarul trebuie ajutat. El nu are inca armata proprie.

·         Adevarul trebuie gasit doar in noi insine, dar nu poate fi gasit folosind violenta impotriva dusmanilor nostri din afara.

·         Adevarul trebuie spus uneori în glumă.

·         Adevarul umblă cu capul spart.

·         Adevarul uneori distruge orice forma de lupta.

·         Adevarul vine inaintea frumusetii, daca trebuie sa alegi.

·         Adevarul, demonstrat prin cuvinte, nu cucereste pe deplin decat mintile viguroase, cu adevarat libere de orice prejudecati.

·         Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu.

·         Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara.

·         Adevarurile fundamentale raman aceleasi pentru toate timpurile. 

·         Adevarurile mari sunt poate ca asa de aproape si de imediate, incât numai de aceea nu le gasim, fiindca le cautam. Ar trebui numai sa deschidem ochii si sa privim: dar aceasta este foarte greu.

·         Adevarurile mor psihologic, nu formal; ele isi mentin valabilitatea, continuând nonviata formelor, desi pot sa nu mai fie valabile pentru nimeni.

·         Adevarurile sunt erori care au biruit.

·         Alerg dupa tineretea mea. Cred ca in ea sta adevarul.

·         Am inceput sa inteleg cat de putine lucruri se stiu: chiar si acolo unde se stie ceva mai mult, doar se discuta, adevarul ramanand intotdeauna in umbra.

·         Am inchis usile ca sa nu intre greseala; m-a intrebat atunci adevarul:  Acum pe unde sa intru eu?

·         Cand Adevarul si eroarea se afla in libertate, nu eroarea este cea care triumfa.

·         Cand ai dubii, spune adevarul.

·         Cand cineva vede si asteapta numai ceea ce vrea, judecata lui cu privire la adevar va fi neintemeiata.

·         Cand este vorba de scris, suntem scrupulosi, cercetam lucrurile indeaproape, respingem tot ce nu e adevar. Dar cata vreme e in joc doar viata, ne ruinam, ne imbolnavim, ne ucidem, pentru niste minciuni.

·         Cand minciuna are întâietate în fața Adevarului, viața este amară și plină de necazuri.

·         Cand scriu cate o piesa proasta, de parca ar exista lucruri neadevarate.

·         Cand si adevarul si eroarea se afla in libertate, nu eroarea este cea care triumfa.

·         Cand umbli cu adevarul, te simti cinstit si sanatos.

·         Cand vei îndepărta orice patimă de la tine vei cunoaște Adevarul mai bine.

·         Carei cauze i se datoreaza adevarul, daca nu cunoasterii? Inlaturati cunoasterea si astfel veti inlatura adevarul.

·         Cateodata oamenii se impiedica de adevar, dar de cele mai multe ori se ridica si merg mai departe.

·         Ceea ce pentru noi este un adevar absolut e numai rezultatul (poate relativ) de cultura a vremilor trecute.

·         Cel care cauta adevarul trebuie sa-l caute mai intai in sine insusi.

·         Cel care dă crezare miciunilor și nesocotește Adevarul iese din rândul celor cu minte și demn de dispreț va fi.

·         Cel ce-și ascunde Adevarul său este asemenea celui ce-și îngroapă aurul și argintul său.

·         Cel mai mare pacat al oamenilor e frica, spaima de a privi in fata si-a recunoaste adevarul.

·         Cine a descoperit un adevar, acela a facut mai mult decat ar fi intemeiat o imparatie pamanteasca.

·         Cine se învață mincinos, când spune Adevarul se-mbolnăvește.

·         Cine vrea sa afle adevarul sa se intoarca spre trecut.

·         Contrariul oricarui adevar este la fel de adevarat!

·         Copiii și oamenii beți spun Adevarul.

·         Cu cat adevarurile  sunt mai inalte, cu atat trebuie sa fim mai atenti cu ele; altfel, se transforma in locuri comune, iar locurile comune nu mai sunt crezute.

·         Cu cat esti mai normal, cu atat esti mai departe de adevar si mai aproape de viata.

·         Cu cat o greseala ne orbeste mai mult si este mai ademenitoare, cu atat este mai mare triumful adevarului.

·         Cu prea multa discutie se pierde adevarul.

·         Daca adevarul nu este al vostru, atunci nu este adevar. Pentru a fi adevar trebuie sa va apartina, sa provina din experienta voastra; adevarul nu poate fi imprumutat.

·         Daca adevarul nu ne arata ce trebuie sa facem, atunci intotdeauna ne va arata ce nu trebuie sa facem.

·         Daca adevarul nu se afla prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu ma intereseaza

·         Daca nu poti sa accepti adevarul din exterior, ai sa te impaci cu minciuna din interior.

·         Daca un lucru pare prea bun sa fie adevarat, nu este.

·         De la adevăr până la minciuna nu e decât un pas.

·         De la adevăr până la minciună e un laț de palmă.

·         De un singur lucru ii e rusine adevarului, sa se ascunda.

·         Despre adevar si munciuna: incercand sa afli mai multe, dai de minciuni.

·         E absurd sa cauti a judeca adevarurile dupa lucrurile materiale ce se schimba intr-una si nu staruie niciodata in aceeasi stare; cand cauti adevarul, trebuie sa te bizui pe cele ce raman pururea aceleasi si nu sufera nici o schimbare.

·         E destul ca ea sa inceapa sa strige tuturor in fata adevarul. Nimeni nu o crede si toti o iau drept nebuna!

·         E greu sa spui adevarul, sa-l asculti e si mai greu, iar sa-l faci inteles e cel mai greu.

·         E ingrozitor sa ajungi sa crezi ca ceea ce spun altii despre tine e adevarat.

·         E totuna daca rostesti adevarul sau minciuna, amândoua sunt contrazise.

·         El spunea ca piesa e proasta din cauza ca-i adevarata, dar asta spun toti scriitorii cand scriu cate o piesa proasta, de parca ar exista lucruri neadevarate.“

·         Eroarea are intotdeauna mai mult de lucru, decat adevarul

·         Esența pură a Adevarului nu moare niciodată.

·         Este mult mai confortabil sa nu stii adevarul decat sa il stii. Adica altfel spus: fericiti sunt cei saraci cu duhul daca indraznesti sa gandesti, e degeaba, ca tot nu rezolvi nimic, asadar renunta la a mai gandi! Se pare ca unii se declara multumiti si le este suficient sa gandeasca altii pentru ei.

·         Exista adevaruri care umbla prin lume destul de inzorzonate ca sa le luam drept minciuni, si cu toate acestea sunt pure adevaruri.

·         Exista anumite situatii in viata in care adevarul si simplitatea constituie cea mai buna tactica.

·         Faptul ca adevarul scandalizeaza, este fara indoiala unul din farmecele sale.

·         Fara adevar nu exista eroare.

·         Felul meu de a glumi este sa spun adevarul. Aceasta este cea mai nostima gluma din lume.

·         Fericirea omului nu poate consta decat in adevar.

·         Fictiunea este obligata sa se limiteze la posibilitati. Adevarul nu.

·         Fiecăruia îi place să audă Adevarul. În special despre alții.

·         Filozofia este stiinta care are in vedere adevarul.

·         Frica de a da gres nu trebuie sa va fie un obstacol in cautarea adevarului.

·         Fructul esential al sufletului este adevarul.

·         Gandeste-te ca prin minciuna sacrifici nu numai un adevar, ci adevarul in general.

·         Gura mincinosului adevăr grăiește.

·         Gura vorbește Adevarul și minciuna.

·         Iată ce spune Stăpânul Adevarului: Eu sunt Calea, Adevarul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine (Ioan 14:6 ). Cei care L-au găsit Îl vor urma cu încredere – fără a mai căuta în trecut. Adevarul este curat, e simplu și frumos. 99% adevăr este adevăr stricat, este minciună. Te simți vinovat de exagerări, de falsificarea Adevarului, de răspândirea zvonurilor neverificate? Folosirea minciunii îi transformă pe oameni în dușmanii lui Hristos, dar păstrarea Adevarului le conferă identitatea Lui.

·         In distantele fara pamanturi se afla cel mai inalt si netarmuit adevar si e mai bine sa pieri in infinitul agitat, decat sa fii strivit de mal, chiar daca malul inseamna si siguranta.

·         In mod necesar, adevarul trebuie sa fie mai straniu decat fictiunea, caci fictiunea este o creatie a mintii omenesti si, prin urmare, se adapteaza mai mult cu ea.

·         In vremuri ale minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar...

·         Inainte de a dori aflarea adevarului, asigura-te ca ai capacitatea de a-l putea intelege si de a-i face fata

·         Incercand sa afli mai multe, dai de minciuni.

·         Informatia e avutie, adevarul e avere.

·         Intelegerea proasta, eronata a unui adevar nu distruge adevarul insusi.

·         La oameni adevarul sa-l spui fara sfiala.

·         Lucrurile false nu numai ca nu sunt in concordanta cu adevarul, dar deseori se si cearta intre ele.

·         Mai degraba decat dragoste, decat bani, decat glorie, da-mi adevarul.

·         Mai intai trebuie sa faci rost de niste adevaruri, apoi poti sa le denaturezi cat vrei.

·         Mi se poate cere sa caut adevarul, dar nu sa il gasesc.

·         Mincinosul nu se mai crede nici când ar spune Adevarul.

·         Minciuna înflorată valorează mai mult decît Adevarul rău spus.

·         Minciuna nu poate lua nimic din adevăr, precum negura nu face ziua mai mică.

·         Minciuna se afundă în apă ca glonțul.

·         Minciuna sparge case de piatră, dar alteori prețuiește mai mult ca un adevăr nepus la locul lui“

·         Minciuni nu e voie să spui la fel ca unele Adevarul

·         Minciunile împăratului sunt adevărurile săracului.

·         Mintilor bune le este propriu sa iubeasca in cugetarile altora adevarul, iar nu cuvintele.

·         Mulți cunosc Adevarul dar nu toți spun Adevarul.

·         Necunoscutul de ieri este adevarul de maine

·         Nichita Stanescu zicea că cel mai periculos e Adevarul, iar cel mai important e drumul spre adevăr, fiindcă Adevarul are ceva criminal

·         Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul.

·         Nimic nu opreste ca cineva sa nu minta in chip absolut, ci sa spuna adevarul intr-o anumita privinta si despre un lucru determinat, adica sa spuna adevarul in unele asertiuni, dar nu in chip absolut.

·         Noi nu vedem adevarul pentru ca suntem orbi. Ceea ce ne orbeste sunt acele false credinte pe care le avem in mintea noastra.

·         Nu e greu sa gasesti adevarul. E greu sa ai dorinta de a-l gasi.

·         Nu exista adevar absolut, ci numai drumuri care duc spre el.

·         Nu exista marire, unde nu este adevar.

·         Nu exista nimic care sa poarte eticheta adevar; adevarul nu este un lucru pe care il vei putea gasi intr-o buna zi intr-o cutie si pe care, deschizand-o, sa exclami uimit: Fantastic! Am gasit adevarul!  Nu exista o astfel de cutie.

·         Nu explicarile ce se dau faptelor, ci faptele insele sunt adevarul.

·         Nu intotdeauna adevarul are nevoie de vorbire aleasa, el se multumeste cu cea mai simpla povestire.

·         adevarul are nevoie de vorbire aleasa, el se multumeste cu cea mai simpla povestire.

·         Nu mergem spre adevar pe aceleasi cai.

·         Nu ne putem ridica la adevarurile mari fara entuziasm.

·         Nu oricine spune ca stie detine adevarul.

·         Nu s-a zis ca adevarul unui om este ceea ce el ascunde?

·         Nu stiu cum arat eu in fata lumii, dar mie mi se pare ca sunt un baiat care se joaca pe malul marii si se distreaza cautand din timp in timp pietricele mai colorate decat de obicei sau o scoica rosie, in timp ce marele ocean al adevarului se intinde necunoscut in fata mea.

·         Nu tin destul de mult la minciuna ca sa vorbesc despre adevar.

·         Nu toate adevărurile se pot spune.

·         Nu trebuie sa ne temem de adevar, mai bine sa-l privim drept in fata decat sa inchidem ochii si sa luam drept reale niste flori false, ireale.

·         Numai adevarul este etern si inalterabil.

·         Numai minciuna ține pasul cu moda, Adevarul este întotdeauna demodat.

·         Numai mintile timide, mintile slabe se tem sa se indoiasca si sa cerceteze. Cine crede in ratiune si in adevar, acela nu se teme de negare.

·         Nu-mi pune intrebari si nu-ti voi spune gogosi.

·         Oceanul adevarului este nesfarsit. In zadar se inainteaza pe urmele lui. Orizontul se indeparteaza mereu.

·         Omul are nevoie de adevar, cum are nevoie orbul de-o calauza treaza.

·         Omul si viata lui nu se sprijina pe ceva subred si pe minciuna, ci pe solidaritate si adevar.

·         Opusul unei afirmatii corecte este o afirmatie incorecta. Insa opusul unui adevar profund poate fi foarte bine un alt adevar profund.

·         Orice adevar particular nu este decat un adevar relativ si nu se consolideaza decat prin contrariul lui, care ii este complemantar.

·         Oriunde ne intoarcem capul, tot ceea ce vedem este adevarat, dar din cauza credintelor si a conditionarilor pe care le-am inmagazinat in mintea noastra, noi nu avem ochi pentru acest adevar.

·         Pana nu iubim adevarul, nu-l putem cunoaste.

·         Pe cat de rar este adevarul, oferta a fost intotdeauna mai mare decat cererea.

·         Pentru a îngropa Adevarul trebuie multe lopeți.

·         Pentru a spune adevarul e nevoie de cel putin doi oameni - unul care sa il spuna si celalalt care sa il asculte.

·         Placerea se poate sprijini pe iluzie, fericirea insa se cladeste pe adevar.

·         Sa ai curajul sa risti pentru adevarul din inima ta…Dar sa nu te minti cand il asculti!

·         Spun sa ma auda si plin de floare pomul: Si din mormant voi spune multimii adevarul.

·         Spune adevarul si atunci nu va trebui sa mai tii minte nimic.

·         Stiti oare ce inseamna adevarul? Este acel punct, acel corp care nu se stie daca e intunecat ori luminos, daca se misca sau nu, daca exista cu adevarat sau nu, imprejurul caruia - spun astronomii - se invarte soarele sistemului nostru planetar si ceilalti sori care se afla in spatiile nesfarsite ale universului.

·         Sunt adevaruri pe care este cu neputinta sa le intelegi just, daca inainte de aceea n-ai trecut prin anumite rataciri!

·         Sunt anumite adevaruri despre care nu-i de ajuns sa convingi (pe cineva), ci trebuie sa(-i) faci sa le si simta.

·         Suntem cu totii intr-o eterna cautare a adevarului, numai pentru ca noi credem doar in minciunile pe care le-am inmagazinat in mintea noastra.

·         Toate marile adevaruri incep prin a parea blasfemii.

·         Tot ceea ce este inventat este adevarat.

·         Un adevar nu poate fi contrar altui adevar.

·         Un adevar spus pe jumatate este o minciuna intreaga.

·         Uneori adevarul iese la suprafata si fara sa fie cautat.

·         Viata noastra [...] oscileaza intre doua contradictii [...]: datoria de a spune adevarul si necesitatea de a-l ascunde.


Ayn Rand: "Adevarul nu este al tuturor oamenilor, ci numai al acelora care il cauta."
B. Fundoianu: "Adevarurile sunt erori care au biruit.”
Benajamin Franklin: "Jumatatea de adevar este adesea o mare minciuna."
Bertolt Brecht: "Adevarul este copilul timpului; nu şi autoritatea.”
Biblia: "Iată ce spune Stăpânul Adevarului: „Eu sunt Calea, Adevarul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6 ). Cei care L-au găsit Îl vor urma cu încredere – fără a mai căuta în trecut. Adevarul este curat, e simplu și frumos. 99% adevăr este adevăr stricat, este minciună. Te simți vinovat de exagerări, de falsificarea Adevarului, de răspândirea zvonurilor neverificate? Folosirea minciunii îi transformă pe oameni în dușmanii lui Hristos, dar păstrarea Adevarului le conferă identitatea Lui.” In mod necesar, adevarul trebuie sa fie mai straniu decat fictiunea, caci fictiunea este o creatie a mintii omenesti si, prin urmare, se adapteaza mai mult cu ea.”

Bill BERNBACH: ”Adevărul nu este adevăr decât atunci când oamenii te cred dar ei nu te pot crede dacă nu înțeleg ce le spui dar nu pot înțelege ce le spui dacă nu te ascultă dar nu te ascultă dacă nu ești interesant dar nu vei fi interesant decât dacă le dai idei originale, creative și proaspete. ”

Blaise Pascal: ”Să nu existe un adevăr substanţial numai pentru faptul că vedem lucruri adevărate, dar ele nu sunt Adevarul însuşi?”**""Contradicția nu e un semn de falsitate, după cum punerea de acord nu e un semn de adevăr." **"Când vrem să dojenim cu folos şi să arătăm altuia că se înşeală, trebuie văzut sub ce latură priveşte el lucrul, pentru că de obicei el e adevărat sub acea latură, şi să-i recunoaştem acest adevăr, dar să-i descoperim latura sub care lucrul este greşit"**"Lucrurile sunt adevărate sau false, potrivit cu aspectul sub care sunt privite."**"A spune Adevarul este util aceluia căruia i se spune, dar dezavantajos pentru acei care-l spun, fiindcă îşi atrag ura."**"Cei care nu iubesc Adevarul (îşi) iau ca pretext al contestării (lui) mulţimea acelora care-l tăgăduiesc."**"Se spune că nu există regulă, care să nu aibă unele excepţii, nici adevăr atât de general, care să nu aibă vreo faţă prin care-i defectuos."**"Adevăr dincoace de Pirinei, eroare dincolo."**"Nici contrazicerea nu e un semn de neadevăr, nici lipsa de contrazicere nu e un semn de adevăr."**"Noi nu avem nici Adevarul nici binele decât în parte şi amestecat cu neadevăr şi cu rău."**"Fiecare lucru este aici adevărat în parte şi neadevărat în parte. Adevarul esenţial nu-i aşa: el este în întregime curat şi-n întregime adevărat. "**"Adevarul nu se alterează decât prin schimbarea oamenilor."**"Adevarul este atât de întunecat în aceste timpuri şi minciuna atât de fixată, încât n-am fi în stare să cunoaştem Adevarul, dacă nu l-am iubi."**"Noi credem uneori că lucrurile sunt adevărate, numai fiindcă sunt spuse în mod elocvent." 
Boileau: "Nimic nu este mai frumos ca adevarul.”
Bogdan Petriceicu Hasdeu: "Cand faptul tii, atunci adevarul stii.”
Buddha: „Un om poate face două greşeli fundamentale pe drumul căutării Adevarului: să nu meargă până la capăt sau să nu înceapă acest drum.”**"Intr-o disputa, in momentul in care devenim maniosi am incetat deja sa ne mai straduim sa aflam adevarul, si am inceput a ne stradui sa ne impunem pe noi insine."**"Exista trei lucruri ce nu pot fi mult timp ascunse: soarele, luna si adevarul." *** ”Regatul meu este adevărul şi nimeni nu mi-l poate lua.

Camelia Buzatu: "Fiecare din noi pictează Adevarul,/fiecare insistă că știe ce știe"
Camelia Camina Diana: "Pentru a cunoaște ceea ce este (realitatea obiectiva) tot bagajul de cunoștințe acumulat pana acum trebuie abandonat (in sensul conștientizării inutilității sale in aceasta cunoaștere). Pana la acest punct erau necesare căutările teoretice ,tocmai ca sa ne convingem ca pe calea acestor căutări nu găsim Adevarul”

Carl Jung: “Greselile sunt, pana la urma, fundamentul adevarului si daca un om nu stie ce este un anumit lucru, cel putin dobandeste ceva mai multe cunostinte despre ce nu este.”**" Nu trebuie sa pretindem ca putem intelege lumea numai prin intelect. Judecata intelectului este numai o parte din adevar."**"Cunoasterea nu se bazeaza numai pe adevar, ci si pe eroare."
Cele 7 adevaruri absolute ascunse oamenilor:
"Secretele vietii usoare sunt la indemana ta! Oamenilor le-au fost ascunse sapte adevaruri absolute cu care isi puteau imbunatati modul de viata. Totul sta in cunoasterea si stapanirea acelor cuvinte de contact.Exista o constiinta globala (Roger Nelson) din care toti facem parte, care ne afecteaza pe toti cu aceeasi intensitate indiferent de locul in care ne aflam pe pamant. Jigodiile mondiale cunosc acest lucru, creeaza evenimentul (cutremurul), dar nu se multumesc cu atat si utilizeaza mass media pentru aprofundarea evenimentului la nivelul constiintei ( replicile cutremurului). Mai ales de la inceputul secolului XXI ce vedem la televizor in proportie de 99%? – durere, suferinta, dezastre si nenorociri.Stiinta a demonstrat un numitor comun, legatura intre intre materie , campuri, energie, plante, animale. Materia nu poate exista in afara constiintei, nu confundati aceasta costiinta cu costiinta pe care o inteleg majoritatea cea legata de morala si educatie.Pot exista in acelasi timp si la orice distanta doua particule perfect identice in toate aspectele. Un fapt curios: in anii 70 la teleenciclopedia am vazut un documentar despre o expeditie in Africa care contactase cu un trib pana atunci necunoscut si care nu doreau sa fie filmati si fotografiati pentru ca ziceau „ ca le fura sufletul”. In anii 90 am citit ca intr-o fotografie exista o amprenta energetica a persoanei fotografiate. Exista tehnologie care poate actiona de la distanta asupra materiei, plantelor, animalelor, relatiilor interpersonale, de afaceri, imbunatatirea calitatilor fizice si psihice. Un exemplu: pe o pasune in Austria s-a reusit o afanare a solului, n-au mai rasarit maracini, o imbunatatire a starii de sanatate a oilor ( aveau probleme la copite), o imbunatire a starii de sanatate a copacilor ce delimitau pasunea, aplicatii sunt multe si diferite.Cuvintele vorbite, scrise reprezinta vibratii , energii, la biserica mereu auzeam Dumnezeu-cuvantul, tocmai asta reprezinta. Studii stintifice atat in vest cat si in Rusia au pus in evidenta ca rugaciunea ajuta si nu are nici o importanta daca persoana este credincioasa sau atee. Deci ce am sa va propun mai departe se adreseaza tuturor persoanelor indiferent de confesiune sau daca sunt aconfesionale.T. Mangan in cartea sa „Secretul vietii usoare” spune ca a gasit niste „cuvinte de contact” care repetate va pot rezolva anumiti contratimpi care pot aparea in viata cotidiana, dar ca sa aiba efect sa le pronunti fara sa te gandesti la semnificatia lor. Ma gandesc ca trebuie sa le lasi sa iasa din interior fara sa le imprimi trairile si sentimentele tale personale, sa lasi sa iasa cuvantul curat, cu vibratia si energia lui originala.”
Chanakya: "Pamantul se sprijina pe puterea adevarului; puterea adevarului face soarele sa straluceasca si vantul sa adie; cu adevarat, toate lucrurile se bazeaza pe adevar.”
Charles Darwin: "A starpi o eroare este un lucru la fel de bun, daca nu mai util uneori, ca si a consacra un nou adevar sau fapt.”
Cicero: "Cel care se gândeste la natura lucrurilor, la varietatea vietii, la slabiciunea omeneasca, nu jeleste când se gândeste la ele, ci tocmai atunci el este intr-adevar filozof.”** " Greseala cea mai mare este a celui care dispretuieste adevarul si se lasa impins la rele de lingusire.**"O, putere mare a Adevarului, care se apără singur contra minţii, iscusinţei şi abilităţii oamenilor şi contra tuturor curselor născocite!"**"Noi vrem să găsim Adevarul, nu să convingem pe vreun adversar."**"În primul rând este propriu omului căutarea şi cercetarea Adevarului"**"Dacă cei care cântă din flaut sau din chitară îşi reglează ritmul muzicii după placul lor, şi nu al mulţimii, oare înţeleptul, care-i înzestrat cu o artă mult mai însemnată, va întreba el ce vrea vulgul şi nu care-i lucrul cel mai apropiat de adevăr?"
Confucius:  „Este greu să găsești o pisică într-o cameră întunecată, mai ales când ea nu se află acolo.”** " Spune adevarul, nu te lasa prada maniei; daruieste, daca ti se cere putin; prin acesti trei pasi vei ajunge mai aproape de zei."** " Tinta omului superior este adevarul." *** ”Adevarul apare din erori mai uşor decât din confuzii.”
Constantin Cantacuzino
: "Mult mai mult si mai mare iaste rusine a zice minciuna ca stie, decat a zice adevarul ca nu stie.”
Constantin Galeriu: "Pe mine adevarul ma linisteste, nu perna si somnul"
Constantin Noica: "Cine a văzut ceva şi n a orbit? Cine ştie cu adevărat un lucru şi mai poate să l spună? Cine a întîlnit Adevarul, un adevăr oarecare, şi n a fost strivit de el?"** "De unde ideea că filozofia te învaţă Adevarul? Te învaţă să gândeşti - nu Adevarul. Îţi dă DIRECŢIA Adevarului. Vorba lui Kant: ca să ştii care e Adevarul despre un lucru, trebuie să ai acordul cu acel lucru. Deci, orice adevăr e despre ceva; orice adevăr e material. Ce poate să însemne Adevarul, aşa formal? Există realităţi, nu realitate. Există adevăruri, nu adevăr."
Corneliu Zelea Codreanu: "Adevarul nu depinde nici de majoritate, nici de minoritate. El își are legile sale și triumfă, după cum s-a văzut, împotriva tuturor majorităților, chiar zdrobitoare. (Adevarul nu se pune la vot!) Găsirea Adevarului nu poate fi încredințată majorităților, după cum în geometrie teorema lui Pitagora nu poate fi pusă la votul mulțimii, pentru ca aceasta să-i hotărască Adevarul sau să i-l nege. Poate poporul să-și aleagă elita? De ce nu-și aleg atunci soldații pe cel mai bun general? Mulțimea, dacă voiește să-și aleagă elita, este neapărat necesar să cunoască legile de conducere ale organismului național și în ce măsură candidații se conformează prin aptitudini și știință acestor legi. Mulțimea nu poate însă cunoaște aceste legi și nici oamenii. Iată de ce credem că o elită nu poate fi aleasă de mulțime."
Curtius: "Când Adevarul nu poate fi cercetat, neAdevarul sporeşte"
Dan Brown: „Faptul că o idee este acceptată de un număr mare de oameni nu constituie o dovadă a validităţii ei.”
Dan Tarchila: «Adevarul are totdeauna nevoie de o credinta. Si de timp. Fiindca timpul s-a nascut in ziua primei intrebari de pe pamant si se va sfarsi cu ultimul raspuns. El este inlantuirea neintrerupta dintre intrebarile si raspunsurile umanitatii. Cand adevarul nu va mai avea taine, timpul va dispare si va incepe vesnicia »**«Minciuna ti se da de pomana, adevarul se fura. Nu te-ncrede decat in vorbele smulse de pe limba. Arata-te umil, daca-l vezi fatarnic, si tine-l in genunchi daca e umil. Promite-i daca e indraznet. Razi cu el, daca e vesel si fii limbut cu vorbaretul. Viclean de ti se pare, alege-ti si tu vorba vicleana si trimite-i-o pe furis, ca pe o codoasa, prin celelalte vorbe. Iar de nu reusesti sa-l duci de capastru la ciutura cu apa, dar numai atunci, ameninta-l. Nu te grabi, din nebagare sa-i spinteci la mijloc vreo vorba, ca nu cumva sa fie tocmai care-ti trebuie si s-o pierzi. Mai ales cumpaneste bine clipa-n care intrebi : cine nu capata raspuns, ori s-a grabit sa intrebe, ori a intarziat. Numai cand simti ca arcul e bine intins, arunca intrebarea, si n-o amesteca in vorbe multe, inghesui-o intr-un singur cuvant si, mai cu seama n-o faramita in intrebari marunte. Cand vrei sa afli tainele lumii, nu taia lumea in bucati.»
Daniel Webster: "Lucrurile false nu numai ca nu sunt in concordanta cu adevarul, dar deseori se si cearta intre ele."
Dante Aligheri
: "Totdeauna omul trebuie să-şi închidă gura, atât cât poate, pentru Adevarul care are înfăţişare de minciună; pentru că pricinuieşte ruşine fără vină."
Democrit: "Este o datorie sa spunem adevarul, nu sa flecarim mult.”**"Noi nu ştim nimic în realitate; căci Adevarul e în abis."
Denis Diderot: "Scepticismul este primul pas spre adevăr"** " Mi se poate cere sa caut adevarul, dar nu sa il gasesc.”
Descartes: "Dumnezeu fiind în mod suveran bun şi izvorul oricărui adevăr, dat fiind că el este cel ce ne-a creat, este sigur că puterea sau facultatea pe care ne-a dat-o pentru a distinge Adevarul de fals nu ne înşeală deloc, atunci când o folosim bine şi că ea ne arată în mod evident că un lucru este adevărat."** " Nu exista nimic mai vechi decat adevarul”

Dizraeli Benjamin: ”Timpul este preţios, dar adevărul este mai preţios decât el.”
Don Miguel Ruiz: "Noi nu vedem adevarul pentru ca suntem orbi. Ceea ce ne orbeste sunt acele false credinte pe care le avem in mintea noastra. ** "Oriunde ne intoarcem capul, tot ceea ce vedem este adevarat, dar din cauza credintelor si a conditionarilor pe care le-am inmagazinat in mintea noastra, noi nu avem ochi pentru acest adevar."** "Suntem cu totii intr-o eterna cautare a adevar ului numai pentru ca noi credem doar in minciunile pe care le-am inmagazinat in mintea noastra."
Doina Popescu: „Mama, mereu surprinzătoare. Conversaţie telefonică, la 1 noaptea, cu mama (86 de ani şi 8 luni), eu în Bucureşti, ea în Constanţa. Ne plângem de Lucifer.Ea, la un moment dat: Te-ai gândit vreodată care e diferenţa dintre adevăr şi sinceritate?Eu, deja cam somnoroasă: Sinceritatea e recunoaşterea Adevarului.Ea, mai vioaie decât mine: Sinceritatea e indivizibilă, pe când Adevarul depinde de cel care îl susţine. Fiecare crede în Adevarul lui.Eu, brusc revigorată: Există totuşi nişte adevăruri asupra cărora convenim toţi că au valoare de adevăr.Ea: Fiecare crede că Adevarul lui e incontestabil, dar toţi ştim că sinceritatea e una singură.”

Dorin Dumitriu: ”Iar Adevarul nostru poartă zeghe.”

DROZ: ”Cea mai mare piedică în găsirea adevărului este încăpăţânarea omului, care se crede că ştie şi cunoaşte totul.”
Dumitru K Negoita:** "Eu, cu jumatatile de nopti nedormite, incerc sa ma scald in lumina, cu tot ce fac. Sa pot sta la masa cu Adevarul.”

Edgar Allan Poe: „Marea greseala consta in presupunerea ca adevarurile pe care le numim pur si simplu algebrice sunt adevaruri abstracte sau generale.” *** „Adevarul nu e intotdeauna in fundul putului. De fapt, cred ca cunoasterea esentiala se afla pururea la suprafata. O cautam in adancimea vailor, iar nu pe crestetul muntilor, unde se afla.”

Efeseni, 4:25: “Adevarul fără dragoste produce rezistență, dar Adevarul spus cu dragoste rodește schimbare. Chiar și tăcerea este o formă de a respecta Adevarul. În adevăr se află libertatea, pentru că ADEVARUL este SACRU. „Așadar, lăsându-vă de minciună, «fiecare să spună semenului său Adevarul“

Elena Coada: ”E greu s-alegi dreptatea cand lumea o uraste,/cand multi arunca pietre, ca-i roade Adevarul.”

Emil Cioran: "Cu cat esti mai normal, cu atat esti mai departe de adevar si mai aproape de viata”**" Orice eroare este un fost adevar.”**"Germinatia fiecarui adevar ne pune corpul la teasc. Ne stoarcem viata de câte ori cugetam, incât un gânditor absolut ar fi un schelet ce siar ascunde oasele in... transparenta gândurilor.”**"Când îi spui cuiva Adevarul verde în față, el se supără. Dar se supără și când i-l spui cu menajamente. Oare de ce? Pentru că nu vrea Adevarul, pe care-l știe dar nu îndrăznește să-l recunoască, ci o minciună agreabilă. Așteaptă de la tine o iluzie, nu un diagnostic. Căci orice om, mai mult sau mai puțin inconștient, știe și singur ce hram poartă."*** „Cei care cred în Adevarul lor – singurii care rămân în memoria oamenilor – lasă în urmă un şir de cadavre.” *** „Existăm mulţumită clipelor când uităm anumite adevăruri, şi asta pentru că în timpul acestor intervale acumulăm energia care ne va îngădui să înfruntăm tocmai aceste adevăruri.”*** „Fiecare dorinţă umileşte suma adevărurilor noastre şi ne obligă să ne reconsiderăm negaţiile.”*** „Lacrima este criteriul Adevarului în lumea sentimentelor.”*** „Putem accepta orice adevăr, oricât de zdrobitor, cu condiţia să înlocuiască totul, să aibă tot atâta vitalitate cât speranţa căreia i s-a substituit."

Emil Gherasim: „ Adevarul nu se decide prin vot.” 

Emilian: „Ce ii impiedica pe oameni sa vada adevarul, de ce nu inteleg romanii realitatea din jur: Sclavia moderna, Noua Ordine Mondiala si Sistemul de exploatare in care suntem neo-sclavi muncitori (nomÎn acest text vom prezenta ce anume îi împiedică pe români (şi pe majoritatea oamenilor de pe planetă) să vadă şi să înţeleagă Adevarul şi realitatea reală din jurul lor, adică ce îi împiedică să vadă Noua Ordine Mondială şi Sistemul de exploatare în care suntem ţinuţi pe post de sclavi muncitori moderni (neo-sclavi). Despre ce se întâmplă în jurul nostru şi care este Adevarul privind lumea în care trăim am mai scris și în alte texte pe acest blog. Pe scurt, este vorba de cei mai puternici – influenţi şi bogaţi oameni de pe planetă, cei pe care nu îi vedem niciodată, nu ştim cine sunt şi unde se află, dar care conduc lumea din umbră (vedem efectele deciziilor lor, mecanismele prin care conduc lumea și instrumentele lor – oameni, institutii, corporații, companii etc). Aceştia încearcă (şi în mare măsură au reuşit) să instaureze o Nouă Ordine Mondială, în care oamenii să fie SCLAVI muncitori docilizaţi, care doar muncesc (muncă modernă, nu pe câmp), oameni care habar nu au şi cărora nu le pasă că sunt sclavi. Scopul este exploatarea maselor de oameni (popoarelor) de către o Elită profitoare (cei care conduc lumea), care să aibă controlul total al omenirii prin nenumărate metode şi intrumente subversive, malefice, mai mult sau mai puţin ascunse, aplicate toate în cadrul Sistemului de exploatare din fiecare țară. De ce nu pot vedea oamenii ce se petrece cu adevărat în jurul lor? Detalii concrete în continuare:Ce îi împiedică pe români şi pe ceilalţi oameni de peplanetă să vadă Adevarul, realitatea reală din jur:Distrugerea mentală (premeditată şi continuă) - oamenii sunt supuşi continuu unui proces de distrugere mentală premeditată, adică unor tehnici şi metode prin care creierul omului să fie pur şi simplu distrus, limitat, îndobitocit. Fără un creier “dăştept” nu te poţi prinde în legătură cu ce se întâmplă în jurul tău. Aşa că trebuie să fii distrus mental. Distrugerea creierului are loc în plan fizic – adică se lucrează la râncezirea creierului, la limitarea capacităţii biologice/anatomice a creierului de a funcţiona la capacitate optimă şi în plan psihic / mental / intelectual / gândire etc –pentru a limita capacitatea de a înţelege lumea în care trăim, pentru a te înregimenta în nişte tipare nocive de funcţionare prestabilite și ideale pentru Sistemul de exploatare, pentru a nu-ţi pune întrebări, pentru a nu căuta răspunsuri, pentru a nu face faţă psihic Adevarului, pentru a respecta autoritatea, pentru a fi obedient etc. Pe scurt, pentru a fi sclavul perfect.Pentru cei care refuză să înțeleagă că suntem folosiți pe post de sclavi, sau le este greu să înțeleagă acest lucru, am scris acest text cu mai multe detalii: Sclavia modernă.Metodele de distrugere mentală sunt multiple, cele mai importante fiind următoarele:ŞCOALA (educaţia formală) – îndoctrinare, înregimentare, obedienţă faţă de autorităţi, tipare de funcţionare, lipsa prezentării Adevarului istoric, lipsa prezentării Adevarului despre lumea reală, distrugerea potențialului, pierdere de timp, pregătirea pentru viața de sclav etc – de citit detalii aici: Educația pentru turme.MASS MEDIA (principalele ziare, site-uri de ştiri, posturi radio şi în special Televizorul) – îndobitocire, lipsa prezentării Adevarului istoric, lipsa prezentării Adevarului despre lumea reală, dependență, manipulare, pierdere de timp, distrugerea creierului etc – de citit detalii aici: Ce învățăm de la TV.(despre Şcoală şi Mass media găsiți detalii şi aici: Romanii sunt distrusi mental premeditat. Cum se obtine distrugerea mentala a popoarelor)Poluarea (apă, aer) – fluor toxic, metale grele, noxe auto, chemtrails etcMâncarea otravă din supermarket – chimicale, pesticide, aditivi, E-uri, conservanţi, arome, MSG (monoglutamat de sodiu), hormoni, OMG (organisme modificate genetic), dulciuri, ciocolată, bomboane, jeleuri chimice, acadele, sucuri colorate, mezeluri, salam, parizer, margarină, branză topită, ketchup, supă la plic, delicat, zahăr în exces, sare în exces, grăsimi, prăjeli, gumă de mestecat şi alte dulciuri cu aspartam etc etc etc; –detalii în textele din categoria MÂNCARE OTRAVĂ.Probabil VACCINURILE (nu ştim ce conţin, dar ştim că fac rău) – detalii aici: Vaccinuri pt copii – o minciuna! Afacerea profitabila ” Vaccinarea copiilor “Probabil Pastilele (nu ştim exact ce conţin și ce efecte au pe termen lung, dar știm că nu prea funcționează și țintesc doar SIMPTOMEle, nu cauzele bolii) – câteva detalii aici: Prezentare interviu Dr Russell Blaylock.Chiar şi Biserica într-o anumită măsură – detalii imediat mai jos, la “Mulţumirea cu puţin”.Distrugerea mentală duce la multiple fenomene/caracteristici care ne împiedică să vedem Sistemul de exploatare în care suntem sclavi moderni:Mulţumirea cu puţin – suntem prostiţi să credem că dacă trăim în sărăcie şi suntem amărâţi, e cumva bine şi moral. Aici o mare parte din vină o are Biserica, care te invită la NON acţiune împotriva Sistemului de exploatare care îi foloseşte pe oameni drept SCLAVI. Biserica ne învaţă “să ne mulţumim cu puţin”, “toţi avem o cruce, să ne ducem crucea”, “să fii bogat este de rău” (deci e de bine să fii sărac – fii sărac!, acceptă sărăcia ca pe ceva bun!), “nu partea materială contează, ci sufletul” – deci ignoră orice ţine de “lumesc” că nu e important! Biserica ne invită la răbdare veşnică şi rezistenţă veşnică, “fiecare să-şi poarte crucea!” . Fiţi săraci! Fiţi umili! Mulţumiţi-vă cu puţin! Acceptaţi relele care vi se întâmplă! Purtaţi-vă crucea! Veţi ajunge în Rai! Toate astea invită omul la NON acţiune! Îl invită să fie docil, să respecte autoritatea, să fie SUPUS, să accepte tot ce i se întâmplă, SĂ FIE SCLAV! Eu nu sunt de acord cu asta deloc, aşa că VĂ ROG, TREZIREA DIN „DOAR RUGĂCIUNE”! Dacă ne mulţumim cu puţin -> nu ne interesează să ducem o viaţă mai bună, deci -> acceptăm viaţa mizeră pe care o avem acum, adică -> ne acceptăm condiția de sclavi muncitori în Sistemul de exploatare. Împăcarea cu sclavia nu ne mai oferă niciun motiv să căutăm să înţelegem Sistemul de exploatare, pentru că ne mulţumim să trăim în el ca nişte sclavi. Astfel de oameni sunt PERFECŢI pentru cei care conduc lumea din umbră…Renunţarea la banul public – dacă nu ne interesează ce se întâmplă cu banii munciţi de noi care ajung la bugetul statului, atunci logic că nu ne interesează nici cine şi cum îi foloseşte, deci implicit, nu ne interesează faptul că PE MUNCA ŞI SPINAREA NOASTRĂ ESTE ALIMENTAT SISTEMUL DE EXPLOATARE – detalii despre această mare problemă a românilor (renunțarea la banul public) găsiți la punctul 10, aici: De ce nu sunt interesați românii de Noua Ordine Mondială.Obedienţa faţă de autoritate, Încrederea în autoritate şi Nepunerea la îndoială a informaţiilor primite de la autoritate şi nici a bunei credinţe a autorităţii – “Statul îţi vrea binele”, “Nu gândi cu propriul creier, gândim noi pentru tine! Stai liniştit! Ai încredere în noi că îţi vrem binele!”, ”FNI veghează!” etc – detalii aici: De ce au românii încredere în autorități + tipuri de autorități.Gândirea pe termen scurt – noi, cei mai mulţi români şi ceilalţi oameni care se află într-un astfel de Sistem de exploatare se luptă să supravieţuiască de pe o zi pe alta, de la o lună la alta. Aşa este gândit sistemul. Din cauza asta, noi NU suntem învăţaţi, setaţi să gândim pe termen lung. Noi gândim pe termen scurt: ”ce gătesc când ajung acasă?”, ”cu ce mă îmbrac diseară?”, ”am ce să mănânc mâine?”, “am cu ce să plătesc salariile angajaţilor săptămâna viitoare?”, “am bani de concediu luna viitoare?”, ”am bani să plătesc rata / chiria luna viitoare?”, “am bani să plătesc taxa la facultate semestrul viitor?” etc etc etc. Noi gândim în termeni de ZILE, SĂPTĂMÂNI, LUNI şi maxim maxim UN AN – DOI înainte. Doar PRIN EXCEPŢIE există oameni – sclavi în Sistemul de exploatare care îşi planifică viaţa pe mai mult de un an. Noi, oile care gândim pe termen scurt, suntem “educaţi” să gândim pe termen scurt încă din şcoală. ÎN CONTRADICŢIE CU NOI, se află cei care conduc lumea din umbră, cei care au pus în aplicare Sistemul de exploatare, care l-au gândit şi care îl gestionează în prezent. EI GÂNDESC TOT TIMPUL PE TERMEN LUNG, adică în ANI, ZECI DE ANI şi SUTE DE ANI înainte !!! Ei fac ceva AZI, AICI pentru ca peste 10, 20 de ani se se întâmple ceva ÎN ALTĂ PARTE. Ei gândesc pe termen lung şi foarte lung. Total diferit față de noi! Noi gândim pe termen scurt şi foarte scurt. DIN CAUZA ACESTEI DIFERENŢE NOUĂ NE ESTE GREU SĂ PRICEPEM LUMEA REALĂ ÎN CARE TRĂIM, pentru că ea FUNCŢIONEAZĂ după regulile LOR, celor care acţionează din umbră şi gândesc pe termen LUNG. Din cauza asta noi nu putem pricepe că ne aflăm într-un Sistem de exploatare şi că suntem sclavi. Pentru că pur și simplu nu-l putem înțelege, cuprinde, cu mintea noastră distrusă premeditat. Din cauza asta Adevarul din jurul nostru nu ne este clar, pentru că suntem limitaţi în gândire, în înţelegere a ceea ce se întâmplă, pentru că gândim pe termen scurt. E o mare problemă. Dacă vrem să pricepem cum acționează cei care conduc lumea din umbră trebuie să începem să ”ne punem în papucii lor”, să ne imaginăm că suntem ei și să vedem imaginea de ansamblu și cum funcționează lucrurile/lumea, PE TERMEN LUNG! Detalii despre gândirea pe termen scurt găsiţi şi aici: Cum sa te ajuti PE TINE din viitor. Gandirea pe termen scurt si lung. Binele din prezent si binele din viitor.Lipsa de interes – din cauza distrugerii mentale oamenii nu conştientizează ce este relevant pentru viaţa lor şi ce nu, aşa că nu sunt interesaţi de subiecte precum Noua Ordine Mondială, conspiraţii planetare, conducători din umbră, guvernul mondial, cip-uri, supravegherea totală a omului, sclavia modernă etc etc etc, pentru că au impresia că nu îi vizează, DEŞI, ÎN REALITATE, ACESTE LUCRURI LE AFECTEAZĂ VIAŢA ENORM! Lipsa de interes apare şi din cauza fenomenului numit disonanţă cognitivă. Este vorba despre faptul că oamenii nu pot face faţă psihic Adevarului, aşa că îl ignoră – detalii despre asta aici: Cea mai mare problemă a omenirii.Egoism – în mod premeditat Sistemul de exploatare în care trăim este făcut de aşa natură încât oamenii să se lupte pentru binele lor şi eventual al familiei lor, dar ATÂT! Restul nu mai contează, pe restul oamenilor trebuie călcat în picioare ca să ajungi tu cât mai sus şi să-ţi fie ţie cât mai bine. Se cheamă Legea junglei şi reglementează viaţa noastră a românilor în prezent. Din păcate unii oameni bogaţi sunt atât de cretini încât cred că pe ei nu îi afectează Sistemul de exploatare (de citit textele Sclavia modernă şi Şi bogaţii sunt afectati). Ceva despre altruism şi fapte bune aici: Ce mi s-a întâmplat azi.Valori morale distruse şi Lipsa de patriotism – fără valori morale societatea o ia razna şi este mai uşor de exploatat, controlat, distrus. În mod premeditat ne sunt atacate Biserica, religia şi credinţa, ne este atacată familia tradiţională, iar patriotismul dispare o dată cu distrugerea identităţii naţionale. Detalii despre toate acestea aici: Credinta stramoseasca, identitatea nationala si familia traditionala impiedica distrugerea mentala, psihica si spirituala a omului.Nevoie de dovezi clare negru pe alb – oamenii distruşi mental nu mai pot gândi cu propriul creier, nu mai pot lega informaţiile, nu le mai pot pune cap la cap, nu mai pot rezolva singuri puzzle-ul ca să priceapă imaginea de ansamblu – ei au nevoie de “ajutor” extern, de dovezi concrete, ceva palpabil, dar nu sunt dispuşi nici măcar să caute (e greu să citeşti pe internet). De multe ori însă, privind realitatea reală în care trăim, dovezile nu sunt CLARE, pentru că lucrurile relevante se întâmplă PE ASCUNS, deciziile se iau din umbră, iar efectele se simt pe termen lung, nu imediat. Din păcate însă, mulţi dintre oamenii care au nevoie de dovezi concrete, hârtii semnate, contracte clare, ştampile, înregistrări video, audio etc ca să creadă ceva anume, NU VOR CREDE nici măcar când sunt puşi în faţa dovezilor clare –vezi, de exemplu, filmuleţul cu Băsescu care îi dă o palmă unui copil (+ prima lui reacţie la filmuleţ) şi pe românii naivi care l-au crezut pe mincinosul Băsescu în loc să creadă ce le spun ochii şi creierul: un ins dă un dos de palmă unui copil. Oamenii ăştia care au nevoie de dovezi sunt cei care susţin chestii de genul “conspiraţiile sunt doar teorii”, fără să fie dispuşi să caute să citească mai multe detalii ca să vadă dacă sunt doar teorii sau sunt pe bune. Sunt aceiaşi oameni care spun “şi ce, dacă mă supraveghează ăia şi ştiu totul despre mine, care e problema? Atâta timp cât nu fac nimic rău…”. Perfect! Şi din păcate sunt mulţi care gândesc aşa… Ehe.Renunţarea la luptă şi demoralizarea – “nimic nu se mai poate face!”, “nu poţi schimba lumea!”, “nu poţi tu să schimbi Sistemul, îţi pierzi timpul degeaba!” etc – toate aceste concluzii la care ajungem pentru că suntem distruşi mental în fiecare zi, sau care ne sunt inoculate în creier prin mass media au un singur scop: să renunţăm la luptă încă dinainte de a începe cu adevărat – exact ce-şi doresc cei care patronează Sistemul de exploatare –să nu ne răsculăm niciodată. Faptul că ”nimic nu se mai poate face” este doar una dintre multele ILUZII în care trăiesc românii astăzi. Detalii în textul ăsta: Iluziile românilor.Alte detalii despre efectele distrugerii mentale aici: Exemple de comportamente care denotă distrugerea mentală.Alte chestii care ne împiedică să vedem Adevarul dur din jurul nostru:Lupta zilnică pentru supravieţuire – nu ai timp/chef să te ocupi de chestii de ansamblu, de binele cetăţii când tu eşti muritor de foame. Primează interesul individului în faţa a orice. Ordinea priorităţilor e ceva de genul ăsta: Bunăstarea Individului – Bunăstarea familiei lui – Bunăstarea grupului din care face parte – Bunăstarea Comunităţii din care face parte – Bunăstarea Patriei din care face parte – Bunăstarea omenirii – Bunăstarea Planetei şi a întregii creaţii. Cei mai mulţi oameni de pe planetă sunt ţinuţi premeditat la nivelul la care să se chinuie să îşi asigure Bunăstarea Individului și a familiei, dar fără să o obţină vreodată ca să treacă la nivelele următoare pentru că atunci ar deveni periculos pentru Sistem. Aici de bază este SĂRĂCIA – dacă ţii oamenii săraci le tai orice elan de a lupta împotriva Sistemului. D’asta românii sunt ţinuţi aşa săraci (şi popoarele în general, nu doar românii). Ca să se lupte non stop (eventual între ei) ca să supravieţuiască de la o zi la alta. O astfel de situaţie este ideală pentru cei care conduc lumea din umbră.Lupta pentru supravieţuire duce la alt fenomen care ne împiedică să vedem Adevarul:Lipsa de chef şi mai ales LIPSA DE TIMP pentru a te informa, pentru a căuta ADEVARUL - timpul este printre cele mai importante elemente de care trebuie să profităm. Şi cei mai mulţi dintre români AU TIMP, doar că nu îl folosesc în mod util. PIERDEREA DE TIMP şi RISIPA TIMPULUI sunt ideale pentru cei care conduc lumea din umbră, aşa că ei ne “oferă” nenumărate moduri prin care să ne irosim timpul, ORICE ca să nu căutăm Adevarul despre Sistemul de exploatare. ORICE CA SĂ NU ÎNŢELEGEM CE SE PETRECE ÎN JURUL NOSTRU şi să rămânem ignoranţi.Iată câteva moduri prin care TIMPUL românilor şi, în general, al oamenilor de pe planetă este IROSIT PREMEDITAT:gunoi mediatic la TV, pe internet, în ziare şi reviste, programe tv cretine, emisiuni imbecile, sport de proastă calitate, filme, cărţi şi muzică de relaxat (“anesteziat”) creierul, pornografie, site-uri socializare, băutură, pariuri, jocuri calculator etc etc etc – de astea se scapă relativ uşor, dacă eşti conştient că sunt lăsate să existe în jurul nostru special ca să ne pierdem timpul şi să ne disturgem creierul (şi viaţa de familie);BIROCRAŢIE, mii de acte ca să primeşti ceva, dosare peste dosare necesare pentru un rahat, ANI DE ZILE CA SĂ ÎŢI REZOLVI O PROBLEMĂ ÎN INSTANŢĂ, mii de taxe şi impozite, mii de controale de la mii de instituţii, COZI la orice – la instituţii publice, la plata impozitelor şi taxelor, la plata facturilor, la bănci, la supermarketuri, la benzinării, AMBUTEIAJE în trafic, aglomeraţie în trafic – vezi Bucureşti, LIPSĂ LOCURI DE PARCARE – pierzi timp până găseşti unde să laşi maşina etc etc etc – de astea se scapă greu, pentru că ele sunt adânc înrădăcinate în Sistem, putând fi schimbate doar după eliberarea funcţiilor de conducere ale statului de mafioţii criminali care ne conduc acum, şi înlocuirea lor cu oameni de bună credinţă patrioţi.Alt motiv din cauza căruia românii nu pot vedea Adevarul:Bunătatea nativă a poporului român- faptul că suntem un popor foarte vechi (de peste 7000 de ani pe acelaşi teritoriu) ne-a făcut să avem astăzi dezvoltată în noi o BUNĂTATEA NATIVĂ şi nişte caracteristici (genetice) de OAMENI BUNI, sedentari, statornici, care zic “treacă de la mine” când cineva le greşeşte şi sunt dispuşi să ierte foarte mult doar ca să nu fie ceartă şi să fie pace. Alte caracteristici dezvoltate de poporul nostru statornic, sedentar: cooperare, colaborare, ÎMPĂRŢIREA RESURSELOR – de aceea când noi muncim şi alţii se bucură şi ei de munca noastră, nu ne supărăm aşa uşor (“treacă de la mine”). Bunătatea nativă, treacă de la mine, împărţirea resurselor etc au dus la o rezistenţa pe termen lung la nedreptăţi şi greutăţi + acceptarea lor – poporul român este veşnic răbdător. În plus, bunătatea nativă ne face să fim NAIVI şi să credem că şi ceilalţi oameni din jurul nostru sunt tot aşa, buni ca şi noi, când de fapt unii sunt nişte LUPI MALEFICI care abia aşteaptă să ne sfâşie dacă le oferim ocazia. Iar noi…le oferim ocazia în fiecare zi (prin lipsa de reacţie)…iar ei…PROFITĂ! Pentru că noi suntem buni, ne este greu să vedem RĂUL în alţi oameni, mai ales atunci când aceştia se dau drept “de-ai noştri” (vezi politicienii care sunt la conducerea României și care NU sunt ai nostri! Detalii în textul Iluziile românilor). NOI OAMENII BUNI NU PUTEM CONCEPE SĂ FACEM CRIME, RELE, CHESTII GRAVE, SĂ FACEM COMUNITĂŢI ÎNTREGI DE OAMENI SĂ SUFERE, SĂ FURĂM FĂRĂ JENĂ DE LA UN POPOR ÎNTREG etc. DIN CAUZA ASTA NE ESTE GREU SĂ CONŞTIENTIZĂM CĂ ASTFEL DE LUCRURI CHIAR SUNT FĂCUTE PREMEDITAT DE CĂTRE ALŢI OAMENI. NOI NU PUTEM SĂ ÎNŢELEGEM CĂ UNII OAMENI SUNT CHIAR ÎNTR-ATÂT DE RĂI, PENTRU CĂ NOI NU SUNTEM AŞA ŞI AVEM IMPRESIA GREŞITĂ CĂ TOŢI OAMENII SUNT CA NOI. NOI NU PUTEM PRICEPE CĂ SUNTEM CONDUŞI DE OAMENI PUR ŞI SIMPLU RĂI, CRIMINALI (la propriu!), noi le acordăm o şansă, şi încă o şansă şi încă o şansă, chiar şi după multe multe greşeli şi crime împotriva poporului. Noi pentru că suntem BUNI și NAIVI subestimăm GRAVITATEA lucrurilor pe care conducătorii politici le fac – “lasă mă, o fi greşit şi el” / “n-o fi ştiut şi el ce se întâmplă în subordinea lui” / “eh, nu cred că a furat chiar aşa mult” / “eh, a mai făcut şi lucruri bune” etc etc etc. Mare greșeală să acorzi atâtea șanse și atâta bunăvoință acestor CRIMINALI care ne conduc astăzi…… (De ce sunt criminali, vezi AICI) (Despre bunătatea nativă a românilor vorbește și un profesor sârb aici: Originea ungurilor si istoria lor in Transilvania si Europa)RECAPITULARE:Acestea sunt principalele lucruri care îi împiedică pe oameni să vadă LUMEA REALĂ din jurul lor: şcoala, mass media, televizorul, poluarea, mâncarea otravă, vaccinurile, pastilele, biserica (într-o anumită măsură), distrugerea mentală, mulţumirea cu puţin, renunţarea la banul public, obedienţa faţă de autoritate, încrederea în autorităţi, gândirea pe termen scurt, lipsa de interes, egoismul, valori morale distruse, lipsa de patriotism, nevoia de dovezi clare, renunţarea la luptă şi demoralizarea, lupta zilnică pentru supravieţuire, lipsa de chef pentru a te informa, lipsa de timp pentru a căuta Adevarul, gunoi mediatic, birocraţie, cozi, aglomeraţia din trafic şi… BUNĂTATEA NATIVĂ A POPORULUI ROMÂN – o calitate minunată a românilor, dar care parcă ne sapă mormântul în prezent…
Emily Dickinson: "Adevarul este atat de rar incat e un deliciu sa il pronunti.”
Eminem: "O multime de adevaruri se spun in batjocura."
Empedocles: "Prieteni, eu ştiu că vorbele pe care le voi spune sunt adevărate. Cu multă trudă se găseşte Adevarul şi cu greu pătrunde în suflet crezarea."
Epictet: "Mai bine este ca intemeiat pe adevar sa invingi o parere, decat intemeiat pe o parere sa te invinga adevarul." 

Ernesto Sabato: "Cred că adevărurile sînt bune în matematică, în chimie, în filozofie. Dar nu în viaţă, în viaţă sînt mai importante ilu­ziile, închipuirea, dorinţa, speranţa. Şi apoi, ştim oare ce e Adevarul? Dacă eu afirm că bucata aia de geam e albastră, spun un adevăr. Dar e un adevăr parţial şi, deci, un fel de minciună. Căci bucata aia de geam nu e singură, face parte dintr-o casă, dintr-un peisaj, dintr-un oraş. E înconjurată de griul perete­lui ăluia de beton, de albastrul deschis al cerului, de norii aceia prelungi şi de infinit de multe alte lucruri. Şi dacă nu spun totul, dar absolut totul, mint.Dar e imposibil să spui totul, nici măcar în cazul geamului, un simplu fragment din reali­tatea materială, din simpla realitate materială. Realitatea este infinită şi mai ales infinit de nuanţată, şi dacă uit fie şi numai una dintre nuanţe sînt un mincinos.”
Ernst Cassirer:"Adevarul real implică adevăr teoretic."
Esop: "Mincinosul nu castiga alt lucru decat acela de a nu fi crezut cand spune adevarul.”

Eugen Nistor: "Țin cu Adevarul. Adevarul e un bun public, de care lumea profită fără să plătească atunci cînd există, și pentru care nimeni nu e dispus să riște atunci cînd e în pericol. Fără adevăr deciziile luate de lideri se plătesc în mai multe vieți de către oamenii de rînd, nu există responsabilitate și nimeni nu dă socoteală"
Eugene Delacroix: "Exactitatea nu înseamnă adevăr."
Euripides: "Ce vrei să-ţi spun: minciuni agreabile sau adevăruri dure? Alege!”**" Drumul Adevarului e anevoios; căci Ares iubeşte minciuna."**"Toate le adevereşte timpul în decursul său.'**"Dacă este cu putinţă să se mintă în mod convingător, trebuie să admitem şi contrariul, că multe lucruri de necrezut li se întâmplă într-adevăr muritorilor."
Feodor Mihailovici Dostoievski: "Să minți cu originalitate este aproape mai bine decât să repeți Adevarul spus de un altul."** "Dacă ai cunoscut vreodată Adevarul , dacă l-ai văzut, nu te poți înșela asupra lui, căci el este mic si nu importădacă l-ai văzut în vis sau în realitate."** "Minciuna e unicul ascendent al umanității asupra celorlalte vietați, prin ea se ajunge la adevăr."** "Ticăloşii care mint în toate împrejurările, nu iubesc Adevarul. Mincinoşii, schilodesc Adevarul. "**"Adevarul adevarat este intotdeauna neverosimil"

Flammarion: "Necunoscutul de ieri este Adevarul de mâine."

Fr. W. Förster: "Dragostea pentru Adevarul necondiționat izvorăște din imboldul conservării de sine al caracterului."
Francis Bacon: "Veridicitatea este fiica timpului, nu a autoritatii"**"Gluma e o trasura buna pentru adevar."
Franklin D. Roosevelt: "Repetiția nu transformă o minciună într-un adevăr."
Franz Liszt: "Adevarul este un mare flirt."
filmul “V de la Vendeta”:
"Tatăl meu a fost scriitor. L-ai fi plăcut. Obișnuia să spună că artiștii folosesc minciunile pentru a spune Adevarul, în timp ce politicienii le folosesc pentru a ascunde Adevarul. Prin puterea Adevarului, în timpul vieții, am cucerit lumea!”
Florin Tudor: "Sa va aduceti aminte ca adevarul, in sapte cazuri din zece, supara!”
Francesco Orestano: "O minciună bine croită pare mai adevărată decât Adevarul gol-goluţ."
Francis Bacon:“ Gluma e o trasura buna pentru adevar.”**„Omul crede mai repede ceea ce vrea să fie adevărat.”
François de la Rochefoucauld: "Împrejurările neprielnice nu ne fac ceea ce suntem, dar ne arată cine suntem."** " Nu trebuie să ne simțim jigniți când ceilalți ne ascund Adevarul, de vreme ce noi ni-l ascundem adesea nouă înșine."
François-Marie Arouet de Voltaire: "Exista adevaruri care nu sunt pentru totdeauna; nici pentru toate tarile.”** " Iubește adevǎrul, dar iartă celui ce greşeşte..”** „Adevarul este un fruct care nu trebuie cules decat atunci cand este complet  copt.” ** "Trairii ii datoram respect, insa mortii ii suntem datori numai cu adevarul."
Friedrich von Schiller: „Cu cat o greseala ne orbeste mai mult si este mai ademenitoare, cu atat este mai mare triumful adevarului.”
.”*** ” Adevărul e pentru cel înţelept, iar frumuseţea pentru cel care simte cu inima.
Friedrich Wilhelm Nietzsche: "Pe muntii adevarului nu poti urca in van: fie vei atinge un punct mai inalt azi, fie te vei antrena pentru a ajunge mai sus maine."** „Daca vrei odihna, crede! Daca vrei adevarul, cauta si sufera!"** "Care este Adevarul? E omul una din gafele lui Dumnezeu sau Dumnezeu e una din cele ale omului?"** " „Uneori, oamenii nu vor să audă Adevarul deoarece nu vor să le fie distruse iluziile.”** "Se pare că în încercarea de a defini "veridicitatea", nimeni n-a fost încă îndeajuns de veridic."** "Dragostea pentru adevăr își are recompensa în ceruri și nu pe pământ."** "Convingerile sunt dusmani mai mari ai adevarului decat minciunile"***” ”Adevarul e că Adevarul se schimbă mereu.”

G.E. Lessing: "Numai Adevarul dă veritabilă strălucire."
Galileo Galilei: "Toate adevarurile sunt usor de inteles odata ce sunt descoperite; ideea e sa le descoperi.”
Gavriil Stiharul: "Adevarul sălășluiește în depărtări."
Gellius: "Adevarul este fiul timpului."
Georg Trakl: "Să cugetăm la adevăr - multă durere!”
George Becali
: "Sf Vasile cel Mare a spus: adevarul nu are nevoie de aparatori.”
George Bernard Shaw: "Toate marile adevaruri incep prin a parea blasfemii.”

George Cãlinescu: “Adevarul ne umple de sanatate si ne da puteri noi in munca."**"Cine sta alaturi de adevar nu poate sa nu invinga. A urmari numai adevarul si a-l dovedi, aceasta este toata obiectivitatea.”
George Carlin: "In general, limbajul este o unealta pentru ascunderea devarului."
George Eliot: "Falsitatea este usoara, adevarul atat de dificil."
George Geafir: "Adevarul: minciună pre minciună călcând"
George Gordon Byron: "Și, în fond, ce este o minciună? Adevarul mascat." **" Adevarul, o perlă care iubeşte adâncul."

George Meredith: "Binele spiritului adevărat este Adevarul însuşi"

George Orwell:  "În vremuri ale înşelătoriei universale, a spune Adevarul devine un act revoluţionar."** „Într-o lume a amăgirii universale, a spune Adevarul e un act de curaj.”** „Dacă libertatea înseamnă ceva, înseamnă dreptul de a spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.” 

Gheorghita Toma: "Interesele personale și meschinăria generată de propriul nostru egoism sunt mai mari și mai puternice decât Adevarul.”

Gianluca Semprini (31 august 1970 - ): ”Adevărurile nu se spun în saloane, cafenele sau conferințe.” 

Gilles Deleuze: ”În orice instinct omenesc Adevarul îmbracă forma unei iluzii și apoi influențează voința.”
Giordano Bruno: „Adevarul nu se schimbă pentru că este crezut sau nu de majoritatea oamenilor.”
Giovannino Guareschi (1 mai 1908 - 1968): "Adevarul e adesea atât de evident încât pare de necrezut."
Gotthold Ephraim Lessing: "Nu este marire unde nu este adevar"
Gracian: "Nimic nu cere mai multă prudenţă decât Adevarul."
Grigore Vieru: "Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara.”** " O spun sa ma auda si plin de floare pomul : “Si din mormant voi spune multimii adevarul.”
Gustave Le Bon: „Trei categorii de adevăr ne conduc: adevărurile efective, adevărurile mistice, adevărurile raţionale.”
H.G.Adams: „Iadul este Adevarul înţeles prea tarziu!”
H.L. Mencken: "Cred ca este mai bine sa spui adevarul decat o minciuna. Cred ca este mai bine sa fii liber decat sclav. Si cred ca este mai bine sa stii decat sa fii ignorant.”** "Este greu sa crezi ca cineva spune adevarul atunci cand stii ca ai minti daca ai fi locul sau.”
Hacob Paronian: "Fabula este croitorul Adevarului. "
hanuancutei.com: “Adevarul mânuit cu pricepere este cea mai bună minciună.”
Harrison Ford: "Dacă spui de trei ori același lucru sună a minciuna."
Hegel: "Adevarul este greşeala îndelung corectată."
Hellman Lillian: “Cinismul este o modalitate neplăcută de a spune Adevarul.”
Helvetius: "Adevarul este o torţă care străluceşte în ceaţă fără să o risipească."
Henri Frederic Amiel: "O eroare este cu atat mai primejdioasa, cu cat contine mai mult adevar.”** „Orice adevar particular nu este decat un adevar relativ si nu se consolideaza decat prin contrariul lui, care ii este complementar.”**"Priveşte de două ori ca să vezi Adevarul, priveşte o singură dată ca să vezi frumuseţea."

Henry David Thoreau: ”Pentru a spune adevărul e nevoie de cel puţin doi oameni - unul care să îl spună și celălalt care să îl asculte”*** „Mai degraba decat dragostea, decat banii, decat gloria…Da-mi Adevarul!”

Herber Agar: ”Adevărul care îi face pe oameni liberi este în cea mai mare parte adevărul pe care oamenii n-ar vrea să-l audă.”
Hermann Hesse: "Contrariul oricărui adevăr este la fel de adevărat!"
Herman Melville: "In distantele fara pamanturi se afla cel mai inalt si netarmuit adevar si e mai bine sa pieri in infinitul agitat, decat sa fii strivit de mal, chiar daca malul inseamna si siguranta.”
Hippolytus: "Toate le adevereşte timpul în decursul său."
Hitopadena: "Nu e adevăr acela la care se asociază frica."
Honore De Balzac: „Discreţia nu e totuna cu ascunderea Adevarului.”
Horatius: "Ce ne opreşte să spunem Adevarul râzând?"
Hosea Ballou: "Eroarea are intotdeauna mai mult de lucru decat adevarul.”
Ileana Vulpescu: "E atâta rutina pe lume si atât de putin adevar ... Dar pentru adevarul asta putin si rar, pentru acest miracol merita sa traiesti.“
Immanuel Kant: "O propoziție incorectă e neapărat falsă, dar o propoziție corectă nu e neapărat adevărată.”** " Tot ce spui, atât altora cât şi ţie, sa fie adevar at – iata ceva ce nu poate fi întotdeauna sigur, deoarece poţi greşi; dar se poate şi trebuie întotdeauna sa fii sigur ca ceea ce spui e sincer pentru ca de asta îţi poţi da seama imediat.”

Ion Bratescu- Voinesti: ”Dacă te-ai hotărât să spui adevărul, pregăteşte-te de suferinţă.”
Ion Agârbiceanu: „A constata un adevăr nu înseamnă să urăști pe cineva.”
Ion Luca Caragiale: "Nimic nu e mai frumos decât Adevarul, nici mai adevărat decât frumosul.”
Ioan Gyuri Pascu: "Minciuna nu este decât un val subțire ce protejează Adevarul."** " Adevarul este un puzzle ce cuprinde adevărurile fiecăruia"
Ioan Pop: "Adevarul adevărat/Că Adevarul e în vin/E vechiul postulat latin,/Dar ginta noastră românească/Nu-l caută ca să-l găsească.”
Ionut Calota: "Vai, imi crapa degetele de atat adevar"

Ioseph Joubert: ”Îndoiala te îndepărtează şi de adevăr.” *** ”Minciuna te enervează, dar Adevarul te scoate din minţi.”*** ”Cei care nu-și schimbă părerile se iubesc pe ei înșiși mai mult decât iubesc adevărul.” ***” Sunt oameni care ajung la greșeli trecând prin adevăruri, și sunt oameni mai norocoși care ajung la adevăruri trecând prin greșeli."
Irenaeus: "Veşnic căutând Adevarul şi niciodată găsindu-l."
Irvin D. Yalom
: "Cel mai bun adevăr este Adevarul sângeros!"
Isaac Asimov: „O idee subtilă, chiar şi greşită fiind, poate totuşi să nască analize rodnice, care să conducă la adevăruri de mare valoare."
Isaac Newton: “Adevarul circula numai cu fruntea sus. Cand si-o pleaca, a trecut de partea adversa.”
Isabel Allende: „Cine caută Adevarul îşi asumă riscul de a-l găsi.”
Iulian Andrei: "Dacă nu putem spune Adevarul, măcar să mințim frumos!"
Ivan Turgheniev: "Adevarul este aerul fara de care nu se poate respira.”
James Baldwin: “Marea greseala consta in presupunerea ca adevarurile pe care le numim pur si simplu algebrice sunt adevaruri abstracte sau generale.* " Adevarul implica o devotiune fata de om, de libertatea si implinirea lui."
James Barrie: "Tragedia unui om care s-a descoperit asa cum este cu-adevarat."
James Russel Lowell
: "Adevarul ajunge mereu pe esafod, minciuna intotdeuna pe un tron.”** “Cel mai mare omagiu pe care il poti aduce adevarului este sa faci uz de el.”
Jean de la Bruyer: ”Exista anumite situatii in viata in care adevarul si simplitatea constituie cea mai buna tactica."
Jean-Jacques Rousseau: "Adevarul este cel mai pretios dintre toate bunurile; fara el, omul este orb, el este ochiul ratiunii.”** " Sa ne ferim de a vesti adevarul celor care nu sunt in stare sa-l asculte."
Jerome Klapka Jerome: "Întotdeauna cel mai bine este să spui Adevarul. Asta, bineînțeles, dacă nu ești un foarte bun mincinos."
Joaquin Sorolla: "Nu există nimic mai adevărat decât Adevarul însuşi. Aici au dat greş unii mari artişti care s-au izolat de adevăr, crezând că imaginaţia lor este mai puternică... dar nimeni nu poate fi mai puternic decât natura."
Joanne K. Rowling: „Dacă vrei să cunoști un om cu adevărat, privește cum îi tratează pe cei inferiori, nu pe cei egali cu ei.”
Johann Heinrich Pestalozzi: "Sensul pur al adevarului se formeaza in cercuri restranse:"

Johann Wolfgang Goethe: “Când spun o prostie, toata lumea ma tolereaza, când spun un adevar, toata lumea ma uraste.”** "Întelepciunea e numai adevar.”** "Cât urcuş şi lunecuş pe drumul înspre adevăr, cu toate acestea, nu ne folosim de măgari.** "Adevarul este o torta, dar una uriasa, de aceea ne strecuram cu totii clipind, temandu-ne sa nu ne parjoleasca.”*** Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi.”** " Intre noi fie adevarul.”** " Adevarul este o eroare rectificată."**" Când li se spune tinerilor Adevarul curat care nu-i deloc pe placul lor, şi când in urmă, după ani de zile, ei încearcă toate acestea in mod dur pe propria lor piele, ei îşi închipuie atunci că (ştiinţa) aceasta le vine din propria lor ţeastă; şi afirmă că învăţătorul a fost un prost."**"În ştiinţă este un foarte mare merit să se caute şi să se ducă mai departe adevărurile insuficiente pe care le-au posedat anticii."**"Este mult mai uşor de recunoscut eroarea, decât de găsit Adevarul; aceea stă la suprafaţă... acesta-i in adâncime."**" Adevarul este de natură divină, el nu apare direct, (ci) trebuie ghicit din manifestările sale."*** ”Adevărurile noi nu se văd în umbra minciunilor vechi.”
John Gardner: «A descoperit ca toata viata se reduce la mecanica. Speranta, credinta si bunatatea sunt stratagemele disperate ale oamenilor care sunt dispusi sa inchida ochii in fata adevarului. Toti oamenii sunt victime, obiecte, de fapt cu nimic mai rationale decat planetele ; oamenii buni sunt in egala masura victimele ciocnirilor accidentale din univers, ca si oamenii rai »** «Am meditat adesea ca ar trebui sa fim mai toleranti. Sa ne tinem gura asta galagioasa si sa acceptam stiluri divergente de viata. Adevarul are multe fete, uneori se razgandeste cu totul.»
 
John Keats: "Frumuseţea este adevăr, Adevarul este frumuseţe."
John Locke: "Nu trebuie sa ne jucam cu adevarul."
Joseph Murphy: "Pentru a gândi corect, trebuie să cunoaştem Adevarul. A cunoaşte Adevarul înseamnă a fi în armonie cu inteligenţa nelimitată şi cu puterea ce sălăşluieşte în subconştient."
Josh Billings: "Pe cat de rar este adevarul, oferta a fost intotdeauna mai mare decat cererea."
Jules Renard: ”Numai erorile dau preţ Adevarului. »** "Adevarul nu e întotdeauna artă. Arta nu e întotdeauna adevăr, dar Adevarul şi arta au puncte de contact.”
K. Mansfield: "Sinceritatea (de ce oare ?) e unicul lucru vrednic de pretuit dincolo de viata, de dragoste, de moarte sau de orice altceva. E singura care dainuie. O, voi cei care veti veni dupa mine, imi veti da crezare? La sfarsitul sfarsitului, singurul lucru cu care merita sa ramai e adevarul, e mai tulburator decat dragostea, mai plin de bucurii si mai pasional. Adevarul, pur si simplu nu poate da gres. Asa cum dau gres toate celelalte. Eu, in orice caz, ii inchin ramasita mea de viata, lui si numai lui.”
Karl Kraus: "Un aforism nu este niciodată exact adevărat; este fie jumătate de adevăr, fie un adevăr şi jumătate."
Khalil Gibran: "Adevarul este o adanca bunatate care ne invata sa fim multumiti in viata de zi cu zi, si sa impartasim cu oamenii o aceeasi fericire."** "Exagerarea este adevarul care si-a pierdut rabdarea."

Karl Ludwig Borne: ”Pierderea unui vis te face mai deștept decât descoperirea unui adevăr.”
Lao Tse
: "Adevarul nu este întotdeauna frumos, nici cuvintele frumoase nu sunt întotdeauna adevărate."
Lao Tzu: "Cuvintele adevarului sunt intotdeuna paradoxale."
Leibniz: "Un adevar nu poate fi contrar altui adevar.”
Leonardo Da Vinci: "Adevarul izbucneste, la urma urmei, in ciuda prefacatoriei.”
Lessing: “Nu e marire unde nu este adevar.”
Lev Tolstoi: "Nu este maretie acolo unde nu exista simplitate, bunatate si adevar."

Lilian Scripnic: ”Dreptatea se înfăptuiește fără frică, Adevarul se afirmă în ciuda minciunii, țara se iubește necondiționat, credința se trăiește, iar frumosul din om se promovează! Aceasta este România pe care mi-o doresc.”
Linda Ellinor: "Ceea ce percepi, observatiile, sentimentele, interpretarile tale, toate sunt adevarul tau. Adevarul tau este important. Cu toate acestea, el nu este Adevarul."
Lope de Vega: “De atotputernicia adevarului tremura si cei mai trufasi si insetati de sange tigri.”
Lordul Byron: "Adevarul, o perla care iubeste adancul."
Lucian Blaga: “Sunt adevaruri asa de putin batatoare la ochi, incat descoperirea lor este aproape o creatie.” ** „ Unele adevăruri se nasc dintr-un pământ unde cresc şi mari rătăciri.** "Adevarurile mari sunt poate ca asa de aproape si de imediate, incat numai de aceea nu le gasim, fiindca le cautam, ar trebui numai sa deschidem ochii si sa privim: dar aceasta este foarte greu." ** "Adevarul este realitatea simturilor.”
Ludwig Wittgenstein: "Logica lumii se ridica deasupra tuturor adevarurilor si minciunilor.”
Machiavelli: "Nu exista un alt mod de a te apara de lingusiri, decat acela de a-i face pe oameni sa inteleaga ca nu te vor supara spunandu-ti adevarul.”
Mahabharata: "Nu există virtute mai presus de adevăr, nici păcat mai mare ca minciuna."
Mahatma Ghandi: "Religia mea este bazata pe adevar si nonviolenta. Adevarul este Dumnezeul meu. Nonviolenta este mijlocul de a pune in practica vointa Lui."** " Toate religiile din lume, chiar daca au alte aspecte prin care difera, proclama la unison ca in aceasta lume dainuieste doar adevarul."** "Chiar daca este detinut de un singur om, adevarul ramane adevar."** " Oricand detii adevarul, trebuie sa il daruiesti cu dragoste, altfel mesajul sau mesagerul va fi respins." *** ”Greșeala nu devine adevăr doar pentru că se înmulțește și se  propagă.Adevărul nu devine greșeală doar pentru că puțini îl văd.”
Manu: "Să se spună Adevarul; să se spună ce-i plăcut; să nu se spună ce-i adevărat, dar neplăcut; nici ce-i plăcut, dar neadevărat."
Marcella Tarozzi: "Adevarul: un termometru al ideilor prestabilite"** "Privirile observă Adevarul şi falsul, falsul înaintea Adevarului."
Marcio Barrios: “Nu exista un adevar real, ci un adevar aparent.”
Marian Tudorel Lazar: "Intelectualii au refuzat să fie lumina lumii, au refuzat să fie sarea pământului şi au ajuns să fie aruncaţi şi călcaţi în picioare, iar, pe lângă ei, au fost călcaţi în picioare şi cei pe care trebuiau să-i lumineze, să-i săreze şi să-i conducă.Şi, apoi, oricât de puţin aţi fi pregătiţi, credeţi că un miner ştie mai bine decât voi ce se întâmplă în ţară şi în lume? Credeţi că măturătorul de stradă, muncitorul din fabrică sau ţăranul de pe câmp sunt mai bine pregătiţi decât voi să dirijeze destinele ţării, să-şi exprime şi să-şi impună opinia politică? Nu credeţi că de-asta sunteţi creierele ţării, ca să-i îndrumaţi corect pe cei care sunt mâinile şi picioarele ei? Iar dacă nu credeţi aceasta, dacă voi consideraţi că minerii, agricultorii, muncitorii şi orice ţaţă trebuie să fie politicieni iar voi executanţi, atunci meritaţi şi voi să fiţi mineri, meritaţi şi voi să fiţi agricultori, meritaţi şi voi să fiţi muncitori în fabrici, meritaţi şi voi să fiţi măturători şi să fiţi trataţi ca nişte ţaţe! Ce credeţi voi că va naşte tăcerea raţiunii în aceste momente, când falşi doctori, falşi licenţiaţi şi infractori cu gura mare călăresc tot ce înseamnă mişcare politică? Pentru că voi tăceţi, pentru că voi nu vreţi să vă îndepliniţi menirea, pentru că voi spuneţi "suntem smochini, nu este vremea smochinelor şi nu putem da roade acum", pentru că sarea voastră refuză să săreze. Ei bine, Adevarului îi este foame de adevăr şi voi sunteţi cei care trebuie să îl hrăniţi. Ei bine, ţara are nevoie de sarea voastră, oricât de puţină ar fi."** "Deci, dacă aveţi idei puternice, nu este nevoie de nici un partid, de nici o organizaţie, nu este nevoie să sculaţi masele, ci doar să le exprimaţi. Aţi încercat vreodată să priviţi iarba cum creşte? Nu veţi reuşi niciodată să-i surprindeţi creşterea, pentru că totul se desfăşoară pe nesimţite şi, deşi este în văzul întregii lumi, un fir de iarbă poate ajunge pe nevăzute copac. Aşa este si cu ideile bune, idei fertile şi care se autosadesc oriunde găsesc un fir de pământ şi un fir de apă. Şi toţi oamenii sunt formaţi din pământ şi apă. Aşa că vorbiţi, spuneţi Adevarul şi oamenii şi-l vor însuşi şi, atunci, pe nevăzute deşi în văzul întregii lumi, politicienii corupţi vor deveni oameni cinstiţi, iarba curată vă acoperi şi va înghiţi bălegarul şi lumea va deveni un loc mai frumos.”
Marilena Florescu: "Nu accepta să fii victimă. Învata sa spui cand simti o durere, ca la doctor: mă doare că spui asta, sau mă simt aşa... când tu te comporţi astfel... Bunul simt este cel ce cântăreşte, ce măsoară, ce echilibrează judecata, adică acea gândire pro şi contra. Victima se autovictimizează prin acceptarea rolului de a fi victimă. Aveţi puterea în voi să spuneţi nu şi să reclamati abuzatorii. Adevărut trebuie să iasă la iveală întotdeauna. Nu păstraţi tăcerea protejând agresorii, căci îi încurajaţi să continue. Prin Dezvăluirea Adevarului, reclamând un agresor, salvezi alte victime. Aveţi curaj şi aduceţi la lumină abuzurile.”** „Adevarul – dur, dar important – este ca nu te poti vindeca, pana nu-ti recunosti suferinta, frica si rusinea. Nu te poti vindeca, pana cand nu-ti mai ascunzi sentimentele negative si nu te mai prefaci ca esti fericit atunci cand nu esti. Ca sa fii fericit, trebuie sa fii autentic. Trebuie sa-ti dai masca jos si sa fii real. Trebuie sa iesi din ascunzatoare. Suferinta este un semnal de alarma. Prin urmare, sa-ti simti si sa-ti recunosti suferinta reprezinta primul pas al procesului de vindecare. Orice te impiedica sa-ti simti durerea si sa-i descoperi sursa este un act de negare. Este o incercare de a ignora chemarea inimii si a sufletului catre trezire si vindecare.”
Marius Torok: "Adevarul minciunii este că minciuna este un adevăr pentru cel care o crede.”
Mark Twain: "Nu este deloc de mirare ca adevarul este mai straniu decat fictiunea. Fictiunea trebuie sa aiba un sens."** " "** "Cand ai dubii, spune adevarul."** " Adevarul este cel mai valoros lucru pe care il avem. Deci, sa il economisim." *** ”Să ai curajul să rişti pentru adevărul din inima ta, dar să nu te minţi când îl ascunzi.”

Mary Caroline Richards: "Adevarul este realitate."

Massimo d'Azeglio: ”Adevarului îi place lumina.”
Max Born: "Credinta ca exista numai un adevar, si ca cineva este in posesia lui, este radacina tuturor relelor din lume."
Maxim Gorky: “Adevarul este un instrument de cunoastere, si a conferi unui adevar reletiv atributul de "absolut" inseamna a transforma acest instrument in catuse ale gandirii creatoare.”** "Adevarul e dumnezeirea omului liber."

Maximilien Robespierre: "Adevarul este tot ceea ce este folositor lumii şi bun în practica."
Menander: "Uneori, Adevarul iese la suprafață și fără să fie căutat"**"Timpul scoate Adevarul la lumină."**"Limba care greşeşte spune Adevarul."**"Când cineva vede şi aşteaptă numai ceea ce vrea, judecata lui cu privire la adevăr va fi neîntemeiată."**"Totdeauna, în orice împrejurare, cel mai bine este să se spună Adevarul."
Michael Lew: "Poti sa il contorsionezi si sa il strambi...Te poti folosi rau sau abuza de el...Dar nici macar Dumnezeu nu poate schimba adevarul"

Miguel de Cervantes: "Minciuna are aripi şi zboara, în timp ce adevar ul o urmeaza târându-se." *** ”Caută să descoperi adevărul printre promisiunile şi darurile celui bogat, la fel ca printre suspinele şi rugăciunile celui sărac”(???).
Mihaela Borzea: "Adevarul zace orb în avanpostul nepăsării." *** ”Tic-tac, se-ntoarce frunza-n măr și îndoiala-n adevăr își țese invective,
Mihaela Precup Paladi: „În mintea strâmbă, și lucrul drept se strâmbă.”
Mihai Batog-Bujeniţă: "Imuni la sfaturi şi porunci, /Sunt unii care, scrupuloşi, /Spun Adevarul doar atunci, /Când recunosc că-s mincinoşi."
Mihai Cucereavii: "Bună-credinţa este şcoala Adevarului"
Mihai Eminescu: "Adevarul este stăpânul nostru, nu noi stăpânim Adevarul.”** "Nu explicatiile ce se dau faptelor, ci faptele insele sunt adevarul."** " Adevarul …”Ca si pacatul mumii Eve / De fata-i pretutindeni si pururea aeve.”** " A visa că Adevarul sau alt lucru de prisos/E în stare ca să schimbe în natur-un fir de păr,/ Este piedica eternă ce-o punem la adevăr."
Mihai Enachi: "Adevarul este lumina conştiinţei noastre."
Mihai Marinescu: "Adevarul ne rascoleste si ne cutremura cel mai tare , caci ne contrazice si ne infirma schema de gandire cu care suntem obisnuiti."
Mircea Eliade: “Dupa o anumita vârsta, toti oamenii au impresia ca au naufragiat, ca si-au ratat viata, ca au trait o viata idioata, absurda - o viata care nu putea fi a lor, care nu putea fi decât viata altuia. Pentru ca avem o parere prea buna despre noi insine si nu putem crede ca daca am fi trait intr-un adevar viata noastra, ea ar fi putut fi atât de idioata. “** "A constata un adevar, nu inseamna sa urasti pe cineva. „** "Asta se intampla intotdeauna: ti se pare ca iubita seamana cu tot ceea ce ti se povesteste despre dragoste. Dar poate ca de data aceasta seamana intr-adevar.”
Mircea Ionescu-Quintus: "Adevarul e minciuna/ Nedescoperită încă."
Montaigne: "Adevarul si judecata sunt comune pentru oricare si nu apartin nici celui care le-a spus cel dintai, nici celui care le-a rostit dupa aceea; nu e nici dupa Platon, nici dupa mine, deoarece el si cu mine il intelegem si il vedem la fel"**"Suntem născuţi (numai) ca să căutăm Adevarul; posedarea lui aparţine unei puteri mai mari."
Montesquieu: "Sunt anumite adevăruri despre care nu-i de ajuns să convingi (pe cineva), ci trebuie să(-l) faci să le şi simtă."
Mundaka-Upanisad: "Adevarul biruie, nu minciuna. Adevarul deschide drumul care duce la zei"
N. M.: "Pentru adevăr de-aș pierde/Tot ce am mai drag,/De-aș rămâne fără nimeni,/Străin și pribeag,/Mi-e de-ajuns să-mi știu,/ Isuse,Viața-n mâna Ta.../Adevarul și iubirea-Ți/ Mă vor mângâia“
N.T, scrisoare primita in inbox: ”În scurta şi, deseori, zbuciumata noastră existenţă, care este parte din Existenţa Universală (aş numi-o eu, pur convenţional) aflăm, dacă avem suficientă glagorie în tărtăcuţă, că Mama Natură este parşivă! (Atenţie, vorbesc despre Mama Gheea, cercetată la vedere, pentru că e singurul concept raţional, faţă de care putem formula oarece pretenţii şi îi putem aduce anumite acuzaţii. Şi asta, întrucît Tatăl Natüra nu a fost şi nu este dovedibil, în pofida zelului mistic al unora; suntem, cu alte cuvinte, nişte copii din flori!) Ei bine, reluînd, se întîmplă cam aşa: că unii dintre noi, spre sfîrşitul agitatei lor biologii personale, se dumiresc că singurul scop ascuns care ne-a animat pe parcursul acesteia, fără să avem luciditatea necesară pentru a-l decela, a fost acela de a supravieţui şi a ne reproduce! În fapt, supravieţuirea avînd un scop subsidiar, care ţine bio-maşinăria în regim de funcţionare, rezultă, finalmente, că unicul şi exclusivul scop al existenţei pare a fi coitul şi, în consecinţă, reproducerea. Toată zbaterea noastră fizică şi morală înspre aceasta duce. Şi atîta timp cît eşti tînăr şi cu creierul plin de sămînţă, nu realizezi acest fapt. Căci parşivitatea Mamei Naturi, de care pomeneam mai sus, îmbracă într-o poleială afectivă, morală, socială, cogitativă etc, tot ceea ce, conjunctural, de la naştere la moarte, ne implică. Aceasta, pentru a ne trage mai uşor pe sfoară şi a-şi face jocul pervers. Iar noi, biete fiinţe proaste, jucăm în acest spectacol universal, cu o fervoare mai mult decît derizorie. Ea, MamaGheea, are nevoie de cît mai multe exemplare vii, pentru a le culcuşi la sînul ei vitreg şi sterp, începînd de la furnici, trecînd prin speciile hermafrodite – adică, autoreproductive, gen gyboncsintescu – şi terminînd cu jivina zglobie, numită, la modul generic, om. De ce? Din pură perversitate, cum am mai spus! Unii cugetători numesc acest fenomen evoluţie. Alţii, mai puţin cugetători şi mai mult creduli – fatalitate divină! Ei bine, în timpul zbuciumatelor noastre vieţi individuale, care sunt supuse, în parte şi per ansamblu, celui mai neîndurător imperativ, supranumit: profit vital, dedus şi asimilat prin concurenţă acerbă, se întîmplă că unii sunt avantajaţi conjunctural, şi alţii nu. Asta, pe lîngă datul nativ al fiecăruia, care, dat, e dependent şi el de toate conjuncturile anterioare, ce i-au favorizat, au ba, moşii şi strămoşii. Mă-sii! Ei, şi cei care au un astfel de avantaj, l-au valorificat şi îl valorifică fulgerător, reproducîndu-se cu ceva mai multă comoditate şi eficienţă. Astfel că, prin selecţiuni repetate, au apărut aristoii. Adică, un fel de şmekeri omniprezenţi care, inventînd Statul, s-au aburcat în cîrca celor care, urmăriţi de ghinion, ne/beneficiind, adică, de împrejurări favorabile, au devenit supuşii Măriilor-Lor! Mării cu aceleaşi pălării, decorate cu panaşuri, care mai de care. Nici nu mai contează forma de guvernămînt, ce, sub o alcătuire sau alta, a încercat să justifice sclavajul pe care o parte, minoritară, – a unui trib, naţiune, ţară, confederaţie globalizantă – l-a impus celeilalte părţi, majoritare, şi veşnic fraierite. Contează că faptul acesta se perpetuează de secole, şi se va perpetua hăt, atîta vreme cît sunt miliarde de fraierici care acceptă, fără să crîcnească, situaţia asta. Ba, în vremurile moderne – cum ar fi cele pe care le trăim, taman în acest timp şi spaţiu mioritice – suntem chemaţi să le mai şi legitimăm, prin vot, tîlhăria! Iar dacă, din raţiuni extrastatale, mai apar o mînă de indivizi, conştienţi de ceea ce se întîmplă, şi care încep să vocifereze, arătînd cu degetul la comédie, hop, că apar îngerii păzitori ai domniilor-lor, mercenarii veşnic vînduţi şi cumpăraţi, care au misia de a izola grupusculul vociferator şi a-l anihila, eventual pînă al dispariţie totală. De ce ţi-am spus toate astea? Pentru că tu, Nicule, asemeni multor dintre supuşi, baţi cîmpii fără nici o graţie, cînd, în fapt, răul nu poate fi anihilat prin proteste pur retorice! Pentru că tu, Nicule, asemeni multor dintre supuşi, comiteţi eroarea de a crede că sunteţi cineva, atunci cînd doar vă ventilaţi aerul de sub limbă, în naivitatea voastră locvace. Pentru că tu, Nicule, asemeni multor dintre supuşi, te dai după val, neavînd o viziune limpede şi fermă asupra scopului temporal al Statului-tîlhar şi al scopului final al Mamei celei parşive. Pentru că tu, Nicule, eşti, pînă al urmă, tot o apă şi-un pămînt cu aristoii care te-au încălicat, întrucît habar nu ai – ca şi ei – că singura voastră misie, care vă este codificată în program, este să coiţi şi să vă reproduceţi: unii pentru a servi drept carne de tun celor aleşi; ceilalţi, pentru a-şi consolida statutul de fiinţe privilegiate, reproductibile, precum taurii şi vacile de rasă! Pentru că tu, Nicule, şi marea majoritate a mai-puţin-conştientilor (observi eufemismul!) care funcţionează doar în baza principiului acţiunii şi reacţiunii, sunteţi o simplă fatalitate de tip entropic a unui univers ce, pînă la urmă, va sfîrşi în neant! Acesta-i marele şi neîndurătorul Adevăr."
N.T. Ioannes: "Veţi cunoaşte Adevarul şi Adevarul vă va libera." **"Ce este Adevarul ?"
Neale Donald Walsch: "În masura in care rugaciunea este sustinuta in mod arzator ca fiind un adevar, in aceeasi masura ea se va manifesta in experienta ta.”** "Cuvintele sunt, pur si simplu, sunete rostite care inlocuiesc sentimentele, gândurile si experienta. Ele sunt simboluri, semne, embleme. Ele nu sunt Adevar. Ele nu sunt realitatea.”** "în această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi ... ...că poţi să-ţi spui părerea dar încearcă să-ţi îmblânzeşti cuvintele cu pace. Exprimă-ţi Adevarul imediat cum îl cunoşti. Totuşi spune-l cu gentileţe, blând şi cucompasiune pentru cel care îl aude. Cineva trebuie să audă Adevarul de la tine astăzi...dar acea persoană are nevoie de compasiunea ta sinceră pe măsură ce-l spui. Caută să spui ce trebuie spus cu dulceaţă şi cu inima deschisă. Nu uita că Adevarul poate să doară...dar doare mult mai puţin dacă îţi pasă de felul cum se simte atunci când îl spui.”
Nichita Stanescu: "cel mai periculos e Adevarul, iar cel mai important e drumul spre adevăr, fiindcă Adevarul are ceva criminal”
Nicolae Iorga: "Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta”** “Un adevar si o minciuna formeaza o confuzie, un monstru periculos, fiindca partea de adevar ce este in el il face sa traiasca, pe când minciuna curata e stafie, e nimic. “** “Pâna acum oamenii n-au gasit alt drum spre adevar decât greseala.”** „Adevarul este apa rece de care dor dinţii bolnavi."** " Spune intotdeuna adevarul; e mai bine sa spui tu adevarul decat sa-l adauge cineva necontenit la cele ce spui."** "Cearta se transforma in lupta cand la capat se intrevede adevarul."
Nicolae Steinhardt: "Adevarul ne face liberi.”
Nicolae Tudor: "ştiu,/Adevarul pur este o înţelegere nomadă,/în picioare rămân doar acei care/atacă pentru a nu fi/ atacaţi."**" zilnic iau bilet dus-întors/în vremelnica realitate./culeg adevărurile/care scot ochii şi le pun la păstrat./mincinoşii/lasă pe-acolo o mulţime/de urme" **" Adevarul este/schilodit şi ascuns sub tăceri"

Nicolae Valareanu Sarbu: ”Întorc Adevarul ca pe un copil de la joacă şi nu-l cert dacă plânge, mai degrabă îl mângâi pe creştet. Cu el de mână minciuna se topeşte ca cearaşi se luminează la faţă
Nikolai Alexandrovich Berdyaev: “Adevarul se identifica cu trairea sau experienta nemijlocita, iar teologia cu vederea lui Dumnezeu.”*** " Adevarul este triumful Spiritului."
Octavian Paler: “Doamne, cum ne-am despartit cu totii. Poate ca si prietenia si iubirea nu merita, intr-adevar sa fie traite, daca nu sunt vesnice. O viata intreaga de frumusete, asta ar insemna ceva, intr-adevar. “**"Orice adevar care nu ma omoara, ma face mai puternic"
Oreste Teodorescu: "Religiile sunt doar cărări care duc la Adevăr şi nu Adevarul.
Oscar Wilde: "Omul este cel mai puțin el însuși atunci când vorbește în numele său. Dă-i o mască și îți va spune Adevarul."**" In domeniul religios, adevarul este pur si simplu opinia care a reusit sa supravietuiasca pana in prezent." *** ”Adevărul este rareori pur şi niciodată simplu.
Osho: “Adevarul si puterea merg rar impreuna.”** "Dacă Adevarul nu este al vostru, atunci nu este adevăr. Pentru a fi adevăr trebuie să vă aparțină, să provină din experiența voastră; Adevarul nu poate fi împrumutat."** "Adevarul se compune dintr-o singura energie cosmica. Adevarul este alcatuit din unicitate, realitatea e alcatuita din multitudine. Realitatea e multime, adevarul – intregire."*** ""Oamenii l-au numit pe Buddha nebun, l-au numit pe Iisus Hristos nebun, l-au numit pe Socrate nebun...Masele consideră "nebun" pe oricine nu face parte din nebunia colectivă, pe oricine trece  dincolo de această nebunie. Este firesc ca oamenii să-l urască pe omul Adevarului: este un făcător de probleme... Cu minciunile tale te simți în siguranță, și deodată vine el ...să-ți provoace îndoială, să-ți tulbure credința oarbă în ceea ce te-au făcut să crezi. Adevarul- este întotdeauna în contradicție cu dogmele maselor. Adevarul este individual, iar masele nu sunt interesate de adevăr. Masele cauta comoditate... si consolari. Masele nu sunt formate din exploratori, aventurieri, indivizi care se aventurează în necunoscut, fără teamă, și își riscă viața pentru a-și descoperi sensul vieții și al întregii existențe. Masele vor pur și simplu să audă minciuni convenabile și comode. Fără să depună niciun efort, se pot relaxa în acele minciuni care servesc doar ca si consolare. Mulțimea îi urăște pe cei care vor să fie un individ Unic, care vor să-și urmeze Calea particulară, un stil de viață. Masele vor să fii pur și simplu - „unul dintre ei”."

Ovidiu Argeseanu: "Adevarul nu are nevoie sa lupte cineva pt el, ci doar sa fie enunțat."
Ovidiu Kerekes: "Sunt două adevăruri în lume: Adevarul care-l crezi şi Adevarul care-l vezi.

Ovidiu Oanã: ”Adevarul - Durere si leac deopotriva.“
Ovidiu Zara: „In viata exista momente in care trebuie sa alegem. Intre adevar si minciuna. Intre bine si rau. Intre certitudine si speranta. De 22 de ani, noi, romanii, am ezitat mereu sa alegem ce ar fi fost bine pentru noi. Am asteptat sa aleaga altii pentru noi. Si asta pentru ca aşteptarea ne-a dat iluzia că facem ceva, cand, de fapt, nu am facut altceva decat sa murim suportabil, puţin câte puţin. Indiferenta si ezitarea noastra le-a dat prilejul unor politicieni sa ne ingroape certitudinile. Din cauza lor nu mai credem în dreptate şi ne-am hotărăt să nu-i mai pronunţam numele. Din cauza lor nu mai credem in adevar şi ne-am hotărăt să uitam de el. Am devenit mult prea indiferenti, desi inlauntrul sufletelor noastre suntem constienti ca nimic durabil nu se poate întemeia pe indiferenţă. Din fericire, nimeni nu a reusit sa ne ucida visele, dar si credinta intr-un viitor mai bun. Insa, pentru ca visele noastre sa devina certitudini, e timpul sa ne implicam in treburile tarii si sa actionam impreuna! De aceea, voi toti acei români care inca mai credeţi în adevar, in dreptate, dar mai ales in valorile autentice ale acestei tari, desteptaţi-va! Actionati cu mintea si cu sufletul, gandindu-va la viitorul copiilor nostri. Haideti sa spunem liber ce gandim, ce avem pe suflet! Haideti sa ne implicam in treburile tarii! Sa aratam clasei politice actuale ca nu ne mai poate manipula, ca nu mai poate mutila destinele noastre si ale copiilor nostri, ca nu ne mai poate rapune demnitatea. Este timpul sa le aratam ca brazii nu se indoiesc niciodata! Este timpul sa spunem NU politicienilor, care, prinsi în capcana propriei lacomii si a lipsei de inteligenţă nu vad decât la doi paşi în faţa lor si sunt neputinciosi sa construiasca un viitor mai bun pentru noi, dar mai ales pentru copiii nostri. Noi, cei trecuti de prima tinerete, am avut puterea sa speram de 22 de ani incoace intr-un viitor mai bun. Insa copiii nostri au nevoie de certitudini. Iar certitudinile pot prinde viata doar cu oameni responsabili. Cu oameni care nu mint, nu fura, nu jignesc, nu mutileaza destine! Cu oameni care cred in Dumnezeu si se pun in slujba poporului!

Oxsana Mira: ”Adevarul este un lux pe care nu si-l permite oricine sa-l spuna.” ***  ”In orice epoca cei ce spun adevarul sunt incomozi.” ***”Singura categorie de oameni carora nu le este frica de adevar sunt avocatii - ei stiu sa-l ocoleasca.” *** ”Sa iasa adevarul la lumina trebuie sa intre unii la intuneric.”
Pablo Neruda: "Adevarul este ca nu exista adevar."
Pablo Picasso: "Arta este o minciuna care ne facem sa ne dam seama de adevar."

Papa Ioan Paul al II-lea: ”Adevarul nu se supune la vot.

Parintele Proclu Nicau: ”Atat e adevarul, cat e mintea adunata in rugaciune.
Paul Feriñi: "A-i învăţa pe alţii Adevarul. Cele zece porunci sunt îndeajuns de simple şi de directe – dar, cu toate acestea, ne vine greu să le respectăm. Şi ce facem noi cu cei care nu le respecta: îi excomunicam, le scoatem ochii, îi dăm de mâncare la lei?Dacă tu crezi cu adevărat în “Să nu ucizi”, cum poţi să-l omori pe cel care ucide? Învăţătura spirituală autentică propune să te adresezi violenţei şi abuzului într-un alt mod. Ea sugerează ca noi să ne comportăm aşa cum ne aşteptăm să se comporte cealaltă persoană. Dacă cealaltă persoană se teme şi ne atacă, iar noi răspundem cu frică, i-am validat, prin repetare, comportamentul. Dar dacă noi răspundem cu iubire la teama ei, ne-am ridicat intru adevăr şi i-am oferit o alternativă. Nu-i putem învăţa pe alţii Adevarul, comiţând erori. Numai acţionând în spiritul Adevarului, îi putem învăţa ce este Adevarul."

Paul Simion: ”Adevărul este un depozit, ca şi bogăţia. Noi nu suntem decât casierii: îl strângem pentru a-l răspândi.”
Paul Spirescu: "De-atâtea adevăruri/ am uitat ce-i Adevarul"
Pearl Baille: "Nu te vei gasi niciodata pe tine insuti pana nu te confrunti cu adevarul."

Percy Bysshe Shelley (4 august 1792 - 1822): ”Toate adevărurile ar trebui să ușureze viața omenirii.

Peter Deunov: "Pune bunătatea ca bază a vieţii tale, dreptatea ca măsură, înţelepciunea ca limită, iubirea ca încântare şi Adevarul ca lumină! Privește viața cu bucurie pentru că bucuria este lumina sufletului."

Peter Weir: ”Adevărul e o pătură prea scurtă; oricât ai încerca să te acoperi cu ea tot îţi rămân picioarele pe afară.”
Petrarca: "Vorbeste, ca sa spui adevarul"
Petre Tutea: “Am avut revelatia ca in afara de Dumnezeu nu exista adevar. Mai multe adevaruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu niciun adevar. Iar daca adevarul este unul singur, fiind transcendent in esenta, sediul lui nu e nici in stiinta, nici in filozofie, nici in arta. ªi când un filozof, un om de stiinta sau un artist sunt religiosi, atunci ei nu se mai disting de o baba murdara pe picioare care se roaga Maicii Domnului.”** "La urma urmelor, are si filozofia acces la adevar, pentru ca situarea spiritului in adevar e vocationala.”** " Mai multe adevăruri, niciun adevăr!"
Petru Panzaru: "Acesta ramane marele Adevar: extraordinarul pentru om e Normalul, posibilitatea de a realiza ciclul, de a repeta actele obisnuite : sculatul, spalatul, hranirea, umblarea, vorbirea, munca, satisfactiile zise marunte, dar esentiale, etc. Cand toate acestea isi frang continuitatea, cand apare boala, neputinta, lipsa a ceea ce e elementar, apare si suferinta.
Pietro Pomponazzi (16 septembrie 1462 - 1525): ”Filozofic, cine vrea să afle Adevarul trebuie să fie eretic.
Plato: "Cât timp vom avea corpul împreună cu judecata în cercetările noastre şi (cât timp) sufletul nostru va fi amestecat cu o astfel de pacoste, nu vom dobândi niciodată îndeajuns ceea ce dorim; şi aceasta, spunem noi, este Adevarul.**" Frumos lucru e Adevarul şi durabil; însă nu e acceptat uşor."**"Deci, când prinde sufletul Adevarul? întrebă el; căci este evident că atunci când se apucă să cerceteze ceva împreună cu corpul, e inselat de acesta"**"Voi însă... puţin păsându-vă de Socrate, ci mult mai mult de adevăr, dacă vi se va părea că spun Adevarul, să fiţi de acord."**"Nu trebuie să se respecte omul mai mult decât Adevarul."
Platon: "Cei care sunt intr-adevar filozofi, se deprind cu gândul mortii, si aceasta ii inspaimânta mai putin decât pe ceilalti oameni.”** “Nu de vorbele celor multi trebuie sa tinem seama, ci de judecata celui care cunoaste purul adevar.”**“Spiritul Universal nu ne judeca; judecata este o inventie umana, o modalitate de a compara, contrasta si controla pe masura ce ne judecam pe noi insine fata de standarde artificiale si deseori ideale de perfectiune, moralitate sau adevar. Pe masura ce tineretea trece si timpul aduce schimbari, se poate ca si noi sa ne schimbam multe din opiniile noastre prezente. Asa ca haideti sa ne abtinem din a ne plasa pe noi insine ca judecatori ai lucrurilor celor mai inalte."** “Din gura copiilor iese adevarul.”** " Adevarul este propria sa răsplată."*** ”Cat timp vom avea corpul impreuna cu judecata in cercetarile noastre si cat timp sufletul nostru va fi amestecat cu o astfel de pacoste, nu vom dobandi niciodata indeajuns ceea ce dorim; si aceasta, spunem noi, este adevarul
Polemon: "E mult mai plăcut să spui Adevarul decât să-l asculţi."
Proverbe: ”Adevarul are inima linistita *** fara adevar nu exista dreptate, ***Iubeste adevarul, dar iarta eroarea**" Adevarul a grai nicicum sa te sfiesti, macar ca la putini vei fi placut si ascultat.” (Proverb romanesc)** " Cine a mintit odata, nu se mai crede cand spune adevarul." (Proverb romanesc)** "Cine se invata minicinos, cand spune adevarul se imbolnaveste." (Proverb romanesc)** "Adevarul isi pierde dreptul in gura mincinosului.” (proverb romanesc)** " Vremea descopera adevarul.” (Proverb romanesc)** "Gura pacatosului adevar graieste." (Proverb romanesc)** "Adevarul iese la iveală ca untdelemnul deasupra apei." (Proverb românesc)** "Adevarul e urma dreptăţii."(Proverbe româneşti)** " Adevarul este in vin." (Proverb latin)** "Din vorba in vorba iese adevarul." (Proverb romanesc)** “ De la nebun si de la beat /Adevaru-i lesne de aflat." (proverb romanesc)** "Adevarul iese la iveala ca untdelemnul deasupra apei." (Proverb romanesc)** " Nu toate adevarurile se pot spune.” (Proverb francez)** “Adevarul nu trebuie aratat gol, ci in camasa.”(Proverb spaniol)**"Adevarul nu e un păcat, dar nici el nu se spune tuturor (Proverb evreiesc)
Psichari: "Ah! ce chin să vezi Adevarul şi să nu-l poţi arăta celorlalţi!"
Publilius Syrus: "Cu prea multa discutie se pierde adevarul."

Rabindranath Tagore: "Minciuna nu poate deveni adevăr fiindcă i-a crescut puterea." 

Radu Satcau: "Expresia "Adevarul e la mijloc" este o prostie, un obicei prin care se justifică lenea și reaua intenție, lenea de a căuta Adevarul și a-l exprima coerent și clar.
Ralph Waldo Emerson: “Pericolul fiecarui talent este placerea de a te juca cu el din mândrie. Talentul este, de obicei, dezvoltat in dauna caracterului si, cu cât se dezvolta mai mult, cu atât este mai rau. Talentul este inteles gresit drept geniu, dogma sau sistem pentru adevar, ambitia drept maretie, ingenuitatea drept poezie, senzualitatea drept arta. “** "Elocinta este puterea de a transpune un adevar intr-un limbaj perfect inteligibil pentru persoana careia ii vorbesti.”** "Adevarul este minunat, fără nici o îndoială, dar la fel sunt și minciunile."** "Adevarul nu este proprietatea nici unei persoane, el este comoara tuturor oamenilor."** "Adevarul este frumos, fara nici o indoiala; dar la fel este si minciuna." 

Răzvan Constantinescu: "Într-o lume a minciunii, în care iluzia ține loc de realitate, farsa e pe post de evidență, iar oamenii s-au resemnat cu compromisul pentru a nu fi excluși din societate, ei nu te vor putea crede dacă le SPUI Adevarul, trebuie să le ARĂȚI Adevarul. De asta durează așa de mult.
Rheginus: "După cum lumina soarelui nu se poate privi cu vederea, care-i slabă şi neputincioasă, tot astfel, ba într-o măsură şi mai mare, nu se poate privi Adevarul cu mintea, care-i slabă şi neputincioasă."
Richard Wurmbrand: "Credinţa adevărată este credinţa în Adevăr."

Rino Gaetano (1950 - 2 iunie 1981): ”Nu priviți speriați spre adevăr, ca să nu-l mutați în iluzie.
Roger Bacon: "Cel ce doreste sa se bucure fara nici o umbra de indoiala de adevarurile aflate la baza fenomenelor trebuie sa stie cum sa se daruiasca experimentului."
Roger Martin du Gard
: „Când vorbeşti despre tine, orice ai face, nu spui niciodată întregul adevăr.

S. Chilea: "Kant sustine cu tarie datoria absoluta de a spune adevarul chiar in cazurile in care o minciuna ar putea salva viata unui om. Dar-adevarul nu-l datoram decat fata de acela care are dreptul la el.”
Samuel Butler: "Orice prost poate să spună Adevarul, dar un om are nevoie de ceva abilitați pentru a reuși să mintă bine."
Samuil Micu: " Adevarul uneori au a se tacea, au a se ascunde trebuie, adeca, de cate ori mai mult strica decat direge"
Sandor Kasza: "Nimic din ceea ce nu e fundamentat pe valorile iubirii, pe recunoștință, pe prețuire și pe adevăr - nu va rezista nici durerilor, mici fricii, nici iluziilor minții și nici uzurii timpului."

Savatie Bastovoi: ”E o adevărată modă să zici că nimeni nu deține Adevarul. Dar unii sînt atît de convinși că nu dețin Adevarul, încît te întrebi de ce ar mai trebui să îi asculți? Să susții cu atîta frenezie că tu nu deții Adevarul și totuși să insiști să vorbești două ceasuri despre asta - iată apogeul lipsei de sens! Și aceasta este o stare pe care o regăsim la mai mulți clerici și purtători de cuvinte.”
Seneca: „Prefer să deranjez cu Adevarul decât să fac pe plac cu lingușiri.”** "Vorbirea adevarului este simpla.”** " Adevarul nu piere niciodată."**" Adevarul e accesibil tuturor; încă nu e ocupat. Din el a rămas mult, chiar şi pentru cei care vor veni de acum înainte."**"Pentru noi e un argument al Adevarului atunci când toţi au aceeaşi părere despre un lucru."
Septuaginta: "Luptă-te până la moarte pentru adevăr. 
Sf Ioan Gurã de Aur: “Când noi insine nu suntem convinsi de adevar, cum sa-i convingem si pe altii?”
Sf Josemaria Escriva: "În mintea multor oameni, sfântul nu este comod. Dar aceasta nu presupune ca el trebuie sa fie insuportabil. Într-adevar, zelul sau nu trebuie sa fie niciodata amar, corectarea facuta de el nu trebuie sa fie jignitoare. Exemplul lui nu trebuie simtit niciodata ca un fel de palma morala, care loveste, cu aroganta, obrazul aproapelui."
Sf Marcu Ascetul: "Cel ce nu cunoaşte Adevarul nu poate nici crede cu adevărat. Căci cunoştinţa naturală premerge credinţei."

Sf. Maxim Marturisitorul: "De fapt, numai acela e tare și puternic care are Adevarul stăpânind în sine; nu cel ce primește soluția din alta parte, deci nu de la sine însuși"
Sf Vasile cel Mare: «Adevarul nu are nevoie de aparatori.”
Sigmund Freud: „Glumind, putem spune orice, chiar şi Adevarul."
Sisu Tudor: "Guvernele îţi oferă minciuni materiale Biserica minciuni spirituale Şi tu rămâi cu ochii în ziar la nişte târfe goale Că ceva trebuie să-ţi fure atenţia, să-ţi distragă percepţia Ca să nu sesizezi planul şi să nu le sesizezi intenţia Că Adevarul e întotdeauna în lume în minoritate E preferabil să porţi negru când albul cere atât de multă sinceritate Ei vor să recunosc Adevarul lor, dar Adevarul lor e minciună Că în pieptul meu de bagabont bate încă o inimă bună Şi da, instig la crimă că voi n-aveţi dreptul la viaţă Sunteţi nişte zdrenţe care vă minţiţi într-una poporul în faţă Şi ei sunt naivi, vă cred fiindcă n-au alte exemple mai bune Şi voi sunteţi răi şi cinici şi vă pişaţi pe ea de lume Da' istoria ne spune că toţi tiranii or să atârne în ştreang Şi dacă mor cumva înainte îi dezgropăm şi atârnăm în parc Că merită să întorci obrazul celor ce sunt dovezi de sinceritate Dar celor ca voi merită să le bagi gloanţe şi cuţite-n spate!”
Somadeva: "Ce e cerul fără soare, ce e lacul fără apă, ce e domnia fără sfetnici, ce e vorba fără adevăr?"
Soren Kierkegaard:" Adevarul este o momeala: nu il poti avea fara a fi prins. Nu poti intra in posesia adevarului capturandu-l, ci numai lasandu-l sa te captureze.”

Sorin Cerin: ”Abia acum am inteles ca iubirea nu ar avea nici o competenta fara aceasta minciuna care este un adevar!
Sydney Smith: "E ingrozitor sa ajungi sa crezi ca ceea ce spun altii despre tine e adevarat."
Symmachus: "Ce importanţă are prin ce metodă caută fiecare Adevarul? La o taină atât de mare nu se poate ajunge pe un singur drum."
Syrus: "Cu prea multă discuţie se pierde Adevarul."

Terentius: "Linguşirea câştigă prieteni, iar Adevarul stârneşte ura."
Tertullian: "Prima reactie fata de adevar este ura."
Teodor Mazilu: "Minciuna inspiră încredere, e socotită o treaptă superioară a Adevarului."
Thomas Carlyle: "Tăcerea este profundă ca şi eternitatea; vorbirea este superficială ca şi timpul."** " Mai întâi să recunoaștem ce este adevărat, căci atunci vom recunoaște și ce e fals; până atunci, niciodată."** "Omul si viata lui nu se sprijina pe ceva subred si pe minciuna, ci pe soliditate si adevar.”
Thomas Jefferson: " Cel care nu stie nimic este mai aproape de adevar decat cel a carui minte este plina de erori si lucruri false."
Thomas Mann: „Convingerile sunt inamicii Adevarului, mai periculoase decât minciunile.”
Titus Popovici: "Puterea și Adevarul mână în mână pot face minuni."
Tudor Arghezi: "Adevarul e în toate limbile la singular, ca să ne ferim de realitatea adevărurilor variate şi ca să dăm erorii şi Adevarului multiplu prestigiu şi unicitate."
Tudor Mușatescu: „Decât să minți bine, mai bine spui Adevarul prost.”
Tupac Shakur: "Ochii adevăraţi observă minciunile adevărate
Tuse: " Dacă cei care cântă din flaut sau din chitară îşi reglează ritmul muzicii după placul lor, şi nu al mulţimii, oare înţeleptul, care-i înzestrat cu o artă mult mai însemnată, va întreba el ce vrea vulgul şi nu care-i lucrul cel mai apropiat de adevăr?"
Umberto Eco: "Adevarul este un fruct care nu trebuie cules decat atunci cand este complet copt.”** "Adevarul este o anagrama a unei anagrame."** "Adevarul e bunul Dumnezeu."

Vaclav Havel: "Atunci cand adevarul nu ofera o completa libertate inseamna ca adevarul este incomplet.”
Valeriu Butulescu: “Daca plantele au intr-adevar sensibilitate, atunci curatatul cartofilor este o atrocitate fara seaman.”** “Doua greseli conjugate pot genera un mare adevar. “** “Fiecare român tânjeste dupa un adevar pe masura imaginatiei sale. “** "Un adevar in plus, intr-o lume sufocata de veridicitate.”** “Fantezia poate da stralucire unui adevar tern.** “Foamea de adevar duce adesea la devorarea acestuia.”** "Consider ca adevarul gol-golut nu e moral. „** „Esenta trandafirului. Un strop de adevar, dintr-un ocean de vorbe colorate."** "Adevarul: visul lucidităţii."
Vasile Bãncilã: “Orice cautare de adevar e amenintata sa sfârseasca in construirea unei teorii ca oricare alta."

Vasile Iuşan: "Mi-a spus nevasta-ntotdeauna/ Că eu sunt un afemeiat./ Şi-atunci m-am dus şi eu la una/ Să văd de e… adevărat!"
Vauvenargues: “Nu exista adevar care sa nu devina pentru spiritele false, materie de erori.”** "Poate ca nu exista adevar care sa nu fie pricina de ratacire pentru vreo minte gresita.”** " Adevarul este soarele minţilor luminate."**" Nu ne putem ridica la adevărurile mari fără entuziasm."**"Când suntem pătrunşi de un adevăr mare şi-l simţim puternic, nu trebuie să ne temem a-l spune, chiar dacă l-au mai spus şi alţii. Orice cugetare este nouă, dacă autorul o exprimă Într-un mod care-i este propriu."**"O carte cu totul nouă şi originală ar fi aceea care ar face să se iubească adevăruri vechi."
Victor Anestin: "Spiritul de negaţiune nu are decât o putere temporară;Adevarul, el singur rămâne în picioare, iar ştiinţa e reprezentarea adevarului"** " Însușirea Adevarului este că nu face niciodată excese."

Victor Deleu:Avem gânduri răzlețe. Cu ajutorul lor fiecare din noi își caută Adevarul său. Dar, Adevarul e Unul. De ce e de negăsit? Pentru că realitatea faptică pe care o construim (artificial) o facem la lumina Soarelui. Aceasta e o lumină pentru trup, pentru existența lui, nu și pentru suflet, eternitatea lui, pentru Viață. A exista și a trăi sunt noțiuni diferite, nu? Lumina adevărată, deci, e alta. Asta e una care se află între lumină și întuneric, între zi și noapte, în dimineața deșteptării trupului. Dimineața deșteptării va rămâne în veci, în relații cu alți aștri solari, chiar și atunci când acest Soare se va stinge. Aici, dimineața, și gândurile sunt mai vii, mai raționale, noapte-0-zi. Partea opusă complementar, cea care ne întregește gândirea, e ziua. Ea pune lucrurile la vedere, le unifică structurat, ca realitate de raționament, Lumina Unică, comună, dar nu e activată de Soare, ci de o Energie ascunsă, paralelă. Ar trebui să fie prezentă zilnic, s-o cunoaștem. Ea trăiește alături undeva lângă noi. O simțim! Aici, pentru înțelegere, e nevoie de o altă unitate a gândirii, triadele, gândirea balansată între cuvintele perechi. Pentru a echilibra două gânduri „adevărate”, aflate „în Soare” (adevăr 1-0”-adevăr 2), faptice, cu gândirea din umbră, de raționament, e nevoie de un suport intelectual, 0, montat în balanța: faptice-0-raționament. Suportul de raționament, 0, e unul singur și de aceea trebuie venerat. Centrele secunde, 0”, sunt multiple, iar discrepanța lor, 0-0”, formată cu suportul de raționament, 0, e diferită. Așa, Adevarul comun e relația, -0-, centrul balanței, lumină-0-întuneric, zi-0-noapte, Dumnezeu-0-om (Dmnezeu-0- (om-0”-om)). Iar, deoarece Adevarul e de nevăzut, imaterial fiind, parte din intelect, el este numai simțit, căutat pe talgerele materiale ale balanței și …aruncat împreună cu ele. Omul modern mai rătăcește. Crede că postmodernismul, sau raiul pe pământ, va veni singur prin o minune…. Deșteptarea, ca și nașterea sau moartea, se face de unul singur, în fața lui Dumnezeu, dacă L-am trata pe El ca Duh, relație eternă, -0-, Aură energetică vie, 0, primită prin trup și de om, la naștere. Pentru a ne vedea Aura integră, nedeformată de gândurile diferitor politicieni, o controlăm singuri.

Victor Hugo: ”Diamantele nu se găsesc decât în văgăunele întunecate ale pământului, iar adevărurile nu se găsesc decât în adâncurile cugetării.
Victor Martin: "Adevarul este dreptatea prostului."** "Minciuna e un adevăr cotidian."
Violetta Petre
: "Călcaţi-mă şi în picioare, nu-mi pasă, -n moarte, într-o rână,
mă voi târî cu poezia şi Adevarul într-o mână..."
Viorel Muha: "Sabia nu are tăiş pentru adevăr. Adevarul nu poate fi acoperit cu gunoi, nici în noi şi nici în alţii."
Vissarion Grigoryevich Belinski: “Adevarul cel mai amar este mai bun decat cea mai placuta eroare."** "Înţelegerea greşită a Adevarului nu înlătură Adevarul."
Vladimir Ghika: „Pe cei care nu-i poți face să cunoască Adevarul, învață-i cel puțin să nu-l disprețuiască.”
Vladimir Ilici Lenin: "O minciuna spusa de multe ori devine un adevar.”
Vlado Simenc: "Adevarul stă în vin. Totuşi, cred că locul Adevarului nu e în beciuri."
W. Clement Stone: “Adevarul este intotdeuna adevar indiferent de lipsa de intelegere, necredinta sau ignoranta.”
Walt Whitman: “Tot ce satisface sufletul este adevar.”
William Blake: „Cand spun adevarul nu o fac ca sa ii conving pe cei care nu il stiu, ci pentru a-i apara pe cei care il stiu."** „Adevarul spus cu intenția de a răni e mai rău decât orice minciună.”
William F. Buckley Jr.: "Adevarul este o doamna sfioasa, mult prea binecrescuta pentru a te pocni în cap şi a te trage în peştera ei. Ea este acolo, dar oamenii trebuie sa o doreasca şi sa o caute."
William George Jordan: "Adevarul este busola sufletului"
William Lloyd Garrison:“Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea."
William Saroyan: "El spunea ca piesa e proasta din cauza ca-i adevar ata, dar asta spun toti scriitorii caand scriu cate o piesa proasta, de parca ar exista lucruri ne adevarate."
William Penn**“Adevarul sufera deseori mai mult de infierbantarea aparatorilor sai, decat de argumentele dusmanilor."
William Shakespeare: "Glumetii se dovedesc adesea profeti."** "Un mincinos începe prin a face falsitatea să pară adevăr şi sfârşeşte prin a face ca însuşi Adevarul  să pară o falsitate."
Winston Churchill (1874 - 1965): ”Adevărul le foloseşte celor care-l ascultă, dar le face rău celor care-l spun. Câinele respectă omul, pisica îl escrochează şi doar porcul îl consideră egal. Un fanatic este acea persoană care nu vrea să se răzgândească şi refuză să schimbe subiectul.” *** ”Când se împiedică de adevăr, de cele mai multe ori, omul se ridică și pleacă mai departe *** "Adevarul le foloseste celor care-l asculta, dar le face rau celor care-l spun."*** "In vreme de razboi, adevarul este atat de important incat trebuie sa fie insotit de o garda de minciuni."*** “Minciuna face jumătate din înconjorul lumii, înainte ca Adevarul să apuce să-și tragă pantalonii."*** "Adevarul nu poate fi schimbat, rautatea il poate ataca, ignoranta poate rade de el, dar, in final, el continua sa existe."

Yolanda Nicodim: "Mai bine spui un adevăr chiar şi cu riscul că vei face pe cineva să plângă...decât să minți pentru a-i vedea zâmbetul...până la urmă tot cu lacrimi se va sfârşi."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu